Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακατάσχετος Λογαρισμός


gio

Recommended Posts

Ανέβηκε στο Taxis η ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους καταθέτες να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό που βάσει της νομοθεσίας (ν4254/2014) μπορεί να προστατευτεί από την κατάσχεση.

Επομένως καλούμαστε όσοι έχουν (ή και δεν έχουν) "θέματα" με εφορία, ασφαλιστικα ταμεία, δάνεια κλπ...να δηλώσουμε έναν και μονο λογαρισμό τράπεζας, που να μην μπορούν, μέχρι ένα ποσό(500-1250-1500;;;) να το κλεψου ωχ λάθος....να το κατασχέσουν!

 

Εδω: https://www1.gsis.gr/webtax/accountdecl/year2014/accountdecl/index.jsp

 

 

Ως μηχανικοι, κυριως ελ.επαγγελματίες (που δεν εχουν σχεση μισθοδωσίας) εχουμε ενα λογαρισμο ΟΨΕΩΣ στην Εθνικη Τραπεζα για τις αμοιβες μας.

1. Μπορουμε να δηλωσουμε αυτον ως ακατασχετο λογαριασμο;

2. Αν ναι...επειδη νομιζω δεν υπαρχει βιβλιαριο για αυτον το λογαρισμο ...πως θα τον δηλωσουμε οταν το συστημα ζηταει ΙΒΑΝ;

3. Και ποιο τσεκαρουμε, στο συστημα, απο τα δύο;

  • Δηλώνω υπεύθυνα ότι ο ανωτέρω λογαριασμός μου αποτελεί λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων και δεν έχω ορίσει ως ακατάσχετο άλλον ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ίδιο ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Ή…
  • Δηλώνω υπεύθυνα τον ανωτέρω λογαριασμό μου ως μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό, δεν έχω ορίσει ως ακατάσχετο άλλον ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ίδιο ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα και δεν διαθέτω ατομικό ή κοινό λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων.
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

1.κανείς απάντηση στα προηγούμενα?

2.εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε ακατάσχετο? και αν π.χ έχω εισόδημα από κάποιο νοίκι αυτό είναι ακατάσχετο?

3. μπορούμε να δηλώσουμε οποιοδήποτε λογαριασμό? ή υποχρεωτικά τον όψεως της Εθνικής?

Link to comment
Share on other sites

Θα απαντήσω μόνο στο ερώτημα για τον ΙΒΑΝ, που το ξέρω, γιατί δεν έχω διαβάσει τον νόμο.

Ο όψεως έχει ΙΒΑΝ και αν έχεις internet banking της εθνικής μπορείς να τον δεις από εκεί, αλλιώς επισκέπτεσαι ένα κατάστημα για να σου τυπώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού.

Νομίζω ότι πλέον στους όψεως στέλνει η τράπεζα και statements με το ταχυδρομείο.

Link to comment
Share on other sites

εδώ στο #1126 είχε πεί ο συνάδελφος ότι υπάρχει ο ακατάσχετος για όλους

http://www.michanikos.gr/topic/36458-%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%A4%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%94%CE%95/page-113

 

Ομως εδώ νομίζω δεν ισχύει.

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27790

Π.χ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας που χρωστα και στην εφορία και στα ταμεία. Και παίρνω ένα ενοικιο 300Ε/μήνα. 

1. Μπορώ να δηλώσω έναν λογαριασμό που έχω στην Αττικα ακατάσχετο και να βάλει εκεί ο νοικάρης το νοίκι?

2. θα μου τα κατασχέσουν τα 300Ε παρόλο που είναι τόσο λίγα , διότι είναι από ενοίκι?

3. αν είναι να τα κατασχέσουν τότε γιατί στο taxis δηλώνεις αν στον λογαριασμό είναι μισθοδοσία ή επιδόματα? αν μόνο αυτοί έχουν ακατάσχετο? 

4. από εδώ

http://www.legalaction.gr/FOROLOGIKA/%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83.html

καταλαβαίνω το αντίθετο, ότι δηλαδή καιεμείς έχουμε ακατάσχετο.

5. Ερώτηση SOS: και οι ελευθεροι επαγγελματίες φυσικά πρόσωπα δεν νοούνται?

6. και κάτι πολύ πρόσφατο

http://www.lsa.gr/portal/39-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/8534-%CF%84%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD

τελικά έχουμε ακατάσχετο όλοι οι άνθρωποι ή όχι?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Ελα ρε φιλε....δεν χρωστας μονο εσυ...

...αν και εδω πολλοι κλαιγονται...αλλα μια χαρα ειναι...τελος παντων!!!!

Δεν εχω κανει ακατασχετο ακομη. Ηθελα να κανω το οψεως στην Εθνικη που εχουμε σαν μηχανικοι. Σταματησα ομως γιατι καποιος υπαλληλος Τραπεζας μου ειπε οτι νομιζει οτι δεν κανουν κατασχεση απο οψεως λογαριασμο!!! Αλλα δεν το πολυ πιστευω.

Οποτε πραγματι η λυση ειναι να κανεις, όποιον εσυ νομιζεις, ακατασχετο λογαρισμο και μεχρι 1250€ (αν θυμαμαι καλα) θα εισαι μια χαρα. Τα 300 ετσι πιστευω θα τα γλυτωσεις.

Ξερεις αν μπορουμε να εχουμε εναν ακατασχετο λογαρισμο σε καθε τραπεζα;

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν μπορείς να έχεις πολλούς. Εναν και μοναδικό. Ομως αυτον μπορείς να τον αλλάζεις. Οπότε έτσι σκέφτηκα αύριο αν το κάνω να μην βάλω τον όψεως τής Εθνικής, αλλά κάποιον που έχω στην Αττικα ώστε αν πάρω ενοικιο 300Ε, ή πχ θέλει κάποιος να με δανείσει 100Ε να μην το μπερδέψω με κάποια μελλοντική αμοιβή μηχανικού. Νομίζω κανονικά στον όψεως μπαίνουν  μόνο τα εισοδήματα από το επάγγελμα. ή όχι? Επίσης σε αυτόν αφού οι αμοιβές δεν παιρνάνε υποχρεωτικά από το σύστημα θα μπορούσα να βάλω και ΠΕΑ αν γίνουν όλα ηλεκτρονικά. Βέβαια υπάρχει και αυτό που πρόσφατα δήλωσε ο υπουργός, ότι όλοι οι επαγγελματίες θα έχουν έναν επαγγελματικό και ακατάσχετο όψεως. Οπότε πιθανόν αν γίνει αυτό να χρειαστεί να τον αλλάξω.

Κανει περίπου 3 μέρες να εγκριθεί. 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

1.κανένας άλλος που το έχει κάνει, να προτείνει τι έκανε όψεως ή κάποιον άλλο?

2. στον όψεως κανονικά μόνο αμοιβές δεν μπαίνουν? δηλαδή αν παίρνω εισόδημα από κάποιο νοικι ή θέλει κάποιος να μου βάλει 100Ε δανεικά δεν είναι σωτσό να μήν μπούν στον όψεως?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.