Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα σε ηλιακό θερμοσίφωνα κενού


ata

Recommended Posts

Παιδιά θα ήθελα λίγο τα φώτα σας για ένα περίεργο θέμα.. Έχω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα κενού που ζεστένει τα νερά χρήσης με ήλιο και αντίσταση.. Είναι περίπου 4 ετών και η αλήθεια είναι ότι είχα αμελήσει να αντικαταστήσω το ανόδιο.

Χρησιμοποιειται αποκλειστικά ως πηγή ζεστού νερού.. Όταν δεν καλύπτει ο ήλιος βάζουμε τις αντιστάσεις (2 των 2kw)

 

Ξαφνικά μια μέρα μου πετάει το ρελέ όταν πήγα να βάλω τις αντιστάσεις.. Βρίσκω την προβληματική αντίσταση την απομονώνω και συνεχίζω τη λειτουργία με μια αντίσταση πλεον.. Μετά από λίγες μέρες ξανά τα ίδια. Αγοράζω καινούρια αντίσταση, την τοποθετώ όλα καλά για δυο μέρες.. τώρα ξαναπέφτει το ρελέ. Με την καινούρια αντίσταση!

Ταυτόχρονα έχω δει ότι έχει πέσει κατακόρυφα η απόδοση με τον ήλιο.. Με πλήρη ηλιοφάνεια όλη μέρα ίσα ίσα που καταφέρνει να σπάσει το νερό.. Από τη μια μέρα στην άλλη και αυτό.. Με την ίδια ηλιοφάνεια πριν καμία εβδομάδα το νερό δεν το άντεχες στο χέρι σου..

 

Πείτε καμιά ιδέα;

Οι αντιστάσεις οι παλιές ήταν γεμάτες άλατα..

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς , όταν λες κενού εννοείς κλειστού κυκλώματος? Αν ναι τότε το πιο πιθανό να χρειάζονται πλήρωση τα υγρά που κυκλοφορούν στο κύκλωμα αυτό . καλό θα είναι σε συνεργασία με έναν υδραυλικό να αδείασεις το boiler από τα άλατα που έχουν συσσωρευθεί. για το ρελέ που πέφτει μήπως ευθύνεται και ο θερμοστάτης?

Link to comment
Share on other sites

Όχι όταν λέω κενού εννοώ αυτόν

http://www.alphaclimagr.gr/assets/images/0341/2394/NEWHOUSE__2_.jpg

 

 

Αντικαταστάθηκε θερμοστάτης και αντίσταση σήμερα ξανά και βλέπουμε..

Μια μπουκάλα που έβγαλα να δοκιμάσω, η ακίδα ζεμάταγε χωρίς να έχει και φοβερό ήλιο άρα δεν φταίει κάτι στο συλλέκτη

Edited by ata
Link to comment
Share on other sites

Ο θερμοσιφωνας εχει εγγυηση, παρε να σου στειλουν τεχνικο της αντιπροσωπειας και θα πληρωβσεις μονο τα υλικα αντικαταστασης της βλαβης.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω.. Οι χάλκινες ακίδες που βγάζουν οι σωλήνες ζεματάνε.. Μια χαρά δουλεύουν.. Και ας πούμε ότι το πρόβλημα που δεν ζεστένει τα νερά με τον ήλιο είναι λόγω μικρής μέρας, μπλα μπλα.. Τις αντιστάσεις γιατί να τις καίει;

Link to comment
Share on other sites

δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα γι' αυτού του είδους τους θερμοσίφωνες, αλλά τις αντιστάσεις μπορεί να τις καίει γιατί μπορεί να μην είναι βυθισμένες μέσα στο νερό, δηλαδή, να μην γεμίζει το καζάνι όσο πρέπει νερό, λέω εγώ τώρα ή απλά να ήταν αστοχία της αντίστασης........

Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά το θέμα μειωμένης απόδοσης, αν και δεν μου πολυακούγεται ίδια περίπτωση, μου είχε τύχει σε εγκατάσταση με συλλέκτες κενού να δημιουργείται πρόβλημα λόγω της ανακυκλοφορίας. Με το που απενεργοποιήθηκε έστρωσαν οι θερμοκρασίες. Προφανώς ήταν και θέμα διαστασιολόγησης αλλά επειδή η ανακυκλοφορία δεν ήταν και η πρώτη έγνοια του ιδιοκτήτη την απενεργοποίησε και ησύχασε.

Link to comment
Share on other sites

Όχι ανακυκλοφορία δεν έχω.. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως είναι θέμα νερού δικτύου και περιορισμένης διάρκειας μέρας η διαφορά που είδα έστω και ας μου φάνηκε απότομη η αλλαγή.. 

Στο θέμα των αντιστάσεων έβαλα την καινούρια, δουλεύει κανονικά.. Ας ελπίσουμε να ήταν αστοχία υλικού.

 

btw μια καμένη αντίσταση πως μετριέται στο πολύμετρο αν είναι καμένη ή βραχυκυκλωμένη; Γιατί και οι καινούρια και οι παλιές μου έδιναν ίδιες τιμές αντίστασης περίπου 29 Ω..

Link to comment
Share on other sites

Η συνηθισμένη βλάβη των αντιστάσεων θερμοσίφωνα είναι η διαρροή ηλ. ρεύματος στο νερό και γιαυτό ρίχνουν το ΔΔΕ (ρελέ διαρροής).

 

Αυτή η βλάβη δεν μπορεί να μετρηθεί με πολύμετρο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.