Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενδεικτικό κόστος οικοδομικών αδειών.


giannisp

Recommended Posts

δεν ξερω αν συνφωνειτε με το θεμα αλλα αν ναι λεω ο καθενας να καταγραφει ενδεικτικα ποσο κοστιζει καθε αδεια ωστε να εχουμε και οι νεοτεροι ενα μετρο συγκρισης με οτι μας τυχαινει,

πχ εχω ακουσει οτι μια αλλαγη χρησης για ενα καταστημα 50μ2 απο γραφειο θα κοστισει περιπου 3000Ε + φπα, αληθευει?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διαφωνώ γιατί έτσι θα δημιουργηθούν προστριβές με τους ιδιοκτήτες. Εξάλλου οι εκπτώσεις και η υπερτιμολόγηση είναι προσωπικό θέμα του καθενός, άλλο θα σου κοστίσει να πας στον εργολάβο της γειτονιάς και άλλο στον τάδε καταξιωμένο αρχιτέκτονα. Σόρυ αλλά αυτή είναι η άποψή μου.

Και οι νεώτεροι μπορούν να αγοράσουν ή να κατεβάσουν free προγραμματάκια αμοιβώ για να μπαίνουν στο κλίμα.

 

Να σημειώσω επίσης οτι ο υπολογισμός των αμοιβών για μια αλλαγή χρήσης είναι σύνθετο θέμα, δεν ξέρεις τι μελέτες θα ζητήσει η πολεοδομία κ.ο.κ.

Γενικά χωρίς να έχεις καταλήξει σε λύση είναι παρακινδυνευμένο να δίνεις προσφορά.

Link to comment
Share on other sites

giannisp,

Δεν έχει κακές προθέσεις η ιδέα σου αλλά φοβάμαι οτι θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Σκέψου οτι επισκέπτονται το forum και ιδιώτες που δε θα μπορούν να καταλάβουν οτι κάθε άδεια έχει τις ιδιαιτερότητες της και της δυσκολίες της. Ένας τέτοιος "κατάλογος" αμοιβών μπορεί να δώσει πάτημα για διαφωνίες μεταξύ ιδιωτών και μηχανικών ("...εγώ στο internet διάβασα οτι η x άδεια κάνει y ευρώ...."). Επίσης το ΤΕΕ ορίζει τις ελάχιστες αμοιβές, από εκεί και πέρα είναι ελεύθερος ο μηχανικός να εκτιμήσει τη δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites

giannisp το πρόβλημα δεν είναι να μάθει ένας μηχανικός τι παίρνει ο άλλος, αλλά όπως είπαν και οι συνάδελφοι να μην δημιουργούνται προβλήματα σε μηχανικούς από ιδιώτες, οι οποίοι πολλές φορές απαιτούν χωρίς να ξέρουν. Εάν πέρα από αυτό θέλεις εσύ προσωπικά να μάθεις την ελάχιστη αμοιβή που δίνει το ΤΕΕ για κάποια (αλλά και για όσες θες) περίπτωση και δεν έχεις κάποιο σχετικό πρόγραμμα, στείλε μου με π.μ. τα στοιχεία (είδος έργου, m2, κ.τ.λ.) και θα σου πω για να σε βοηθήσω.

Link to comment
Share on other sites

το θεμα κλειδώνεται ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα.

 

Θα σβηστεί εντός της ημέρας.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.