Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι προβλέπει το σ/ν του ασφαλιστικού για το ΤΣΜΕΔΕ


littledragon

Recommended Posts

δηλαδή αν πληρώνει κάποιος 38,45% ασφαλιστικές εισφορές επί του φορολογητέου του, 26% φόρο εισοδήματος και κάτι ψιλά εισφορά αλληλεγγύης καταλήγουμε σε ποσοστό άνω του 65% επί του φορολογητέου. Δηλαδή αν αυτός ο κάποιος έχει καταφέρει μετά κόπων και βασάνων να έχει 1000 ευρώ φορολογητέο, στο τέλος θα έχει μόνο 350 ευρώ για να καλύψει όλα τα υπόλοιπα πλην εφορίας - ΤΣΜΕΔΕ. Εύγε!!

 

Οι εισφορες δεν περνανε στα εξοδα για την εφορια ? Δεν νομιζω οτι παει ακριβως οπως το εχεις γραψει.Οπως και να εχει εφορια , εισφορες και αναδουλεια δεν αφηνουν κανενα περιθωριο για να πεις "αξιζε που τελειωσα το πολυτεχνειο".

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 282
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

έστω ακαθάριστα έσοδα 24.000 ευρώ/χρόνο (λέμε τώρα) και έστω σύνολο ΤΣΜΕΔΕ, επαγγελματικών δαπανών κλπ 12.000 ευρώ/χρόνο. Αυτό σημαίνει φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ. Πάνω σ'αυτά τα 12.000 ευρώ το ποσοστό της εφορίας θα είναι 26% και του ΤΣΜΕΔΕ 38,45%. Μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης το ποσοστό εφορίας - ΤΣΜΕΔΕ επί του φορολογητέου θα είναι πάνω από 65%.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Παντως, αν το εισοδημα αναφερεται αποκλειστικα και μονο στην επαγγελματικη δραστηριοτητα και αν φυγει εκεινο το εδαφιο που μιλαει για υποχρεωση καταβολης και για οσους εχουν αναστειλει την επαγγ.δραστηριοτητα, τοτε δεν ειναι ολικη καταστροφη.

Ειναι κατι παραπανω απο φανερο οτι μας οδηγει σε φοροδιαφυγη, αλλα, τουλαχιστον, θα ξερει καποιος οτι πανω κατω θα δινει 1500ευρω/εξαμηνο ή και αν δινει περισσοτερα, τουλαχιστον θα εχει δουλεψει.

 

Το συγκρινω με το τωρινο καθεστως στο οποιο ζουμε υπο την απειλη 6μηναιων εισφορων 3.500-4.000 και κατι τετοια...(ασχετως αν εχουμε εισπραξεις ή οχι)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

καλά το τωρινό καθεστώς είναι no comments  :shock: . Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί κι εμείς όπως οι δικηγόροι δεν μπορούμε να τσοντάρουμε στις ασφαλιστικές μας εισφορές αυτά τα 3% ΤΣΜΕΔΕ που δίνουμε σε κάθε δουλειά. 

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

συζητάμε τις λεπτομέρειες ...

μαθηματικά είναι βέβαιο ότι

α. μειώνονται οι συντάξεις (επικουρικές ή μη είναι αδιάφορο στο τελικό ποσό) -όχι 384 τα 3 θα πάρουμε

β. αυξάνονται κατά μ.ο. οι εισφορές (είμαι οπαδός της σύνδεσης των εισφορών με το εισόδημα -το έχω γράψει από χρόνια- αλλά δεν είμαι οπαδός της κατάργησης του εισοδήματος και του ελεύθερου επαγγέλματος όπως προωθεί η "κυβέρνηση")

γ. πληρώνουμε τα κερατιάτικα του PSI (και οι υπεύθυνοι βγαίνουν λάδι) και εμείς οι μηχανικοί επιπλέον τα κερατιάτικα των "επενδύσεων" τύπου αττικαμπανκ

 

καλύτερα να καταργούσαν ευθέως την ασφάλιση και τις εισφορές παρά αυτή η γελοιότητα

 

με το παράλληλο νομοσχέδιο φόρου περιουσίας κλείνει ο κύκλος της νεοφασιστικής κοτζαμπάσικης διακυβέρνησης (από Σαμαροβενιζέλους και Τσίπρα) και ανοίγει ο δρόμος για την πραγματική νεοφασιστική διακυβέρνηση

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

συναδελφε  Imhotep  την  πτωχευση  της  χωρας  θα  την  ζησουμε  εγω  και  συ  τις  επομενες  δεκαετιες   σε  δραματικούς  τονους

η  συνδεση  εισφορων  με  το  εισοδημα  απαιτει   μηδενικη   παραοικονομοια   στην  ελλαδα  όμως  η  παραοικονομοια 

και  τα  μαυρα  αντιπροσωπεύουν  το  25   %    του  ΑΕΠ  θα  πεσει  και  αυτό  στο  κενο  πολύ  συντομα  διοτι  απαιτει  πρωτα  την δημιουργεια  κρατους  με  θεσμούς  και  ελενχους 

όχι  μπαχαλο   φραπεδισαν .

το psi  εγινε  μια  μονο  φορα  και  χαθηκαν  12   δις   από  το  2013  όμως  και  μετα  χανονται  καθημερινα 

χιλιαδες  θεσεις  εργασιας   και  πολύ περισσοτερα  από  τα  12  δις  ευρω  ,  αυτή  είναι η   μεγαλυτερη  ζημια

οσο  συνεχιζονται  οι  μπολσεβικισμοι   το  βιωτικο  επιπεδο  θα  κατρακυλα    οσο  για  τον  νεοφασισμο  εχω  να  σου  πω

λαγος  την  φτερη  κουναγε  κακο  της  κεφαλης  του   ,   κατω  από  τον  πατο  υπαρχει  και η  ανυπαρξια  εθνικη  βιολογικη  εδαφικη  κλπ  κλπ

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια οταν το 65% αυτών που βγαζεις παει σε φόρους και ταμεία τι συζητάμε τωρα; Τι ζωη θα ζήσει καποιος, τι οικογένεια θα κανει, τι επενδύσεις να κανει; (Ώστε να εχουν δουλεια και άλλοι). Ανθρωπάκια που θα ζούνε για ενα πιάτο φαί και να πληρώνουν υποχρεώσεις μονο. Ούτε στα πιο σκληρά κομμουνιστικά καθεστώτα δεν γίνονταν αυτα.. Και αν σου κάτσει καμια στραβή στη ζωη σου τελειωσες.. Θα στοίβασεσαι στον ευαγγελισμο στα ράντζα περιμένοντας να σε εξετάσει γιατρός μετα απο ενα μηνα..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Έγιναν μια σειρά από υπολογισμοί για πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Ενδεικτικά παραδείγματα σύγκρισης εισφορών ΤΣΜΕΔΕ με βάση το Σ/Ν της κυβέρνησης

 

Συμπερασματικά για την πλειοψηφία των μηχανικών που ζουν από τη δουλειά τους προκύπτει σημαντική αύξηση εισφορών. Πιο συγκεκριμένα:

 

- Όλοι οι νεοεισερχόμενοι (0 έως 5 έτη)

- Οι περισσότεροι μισθωτοί

- Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων με ΔΠΥ (όσοι αμείβονται δηλαδή με πάνω από 800 € το μήνα)

- Οι περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι με ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.000-12000 €

 

θα δουν τις εισφορές τους να αυξάνονται (έως και διπλασιασμό) ακόμα και σε σχέση με το μνημονιακό Νόμο 3896/11. Σε σχέση με τα ισχύοντα προ του 2011 οι αυξήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

 

Μικρές μειώσεις θα δουν μόνο όσοι έχουν πολύ μικρά ή μηδενικά εισοδήματα, οι οποίοι όμως θα έπρεπε να απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής εισφορών και θα έπρεπε αντί να υποχρεώνονται να πληρώνουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας (για το οποίο αν και καταβάλλουμε εισφορές για μια ακόμα φορά ξεχάστηκε από την κυβέρνηση της "αριστεράς").

Αυτό τώρα είναι ανάλυση? Ο κύριος που συνέταξε το άρθρο φοβάται μήπως χάσει την δεύτερη σύνταξη από την ειδική προσαύξηση.. Να πληρώνουμε εμείς οι ηλίθιοι για 30 χρόνια την δική του σύνταξη.

 

Πως αλλιώς να με πείσει ότι εμένα σαν μισθωτό θα με επιβαρύνει με ένα 1% αλλά θα με απαλλάξει από τον βραχνά της ειδικής προσαύξησης και θα είμαι χαμένος από αυτό.. Επειδή σε 30 χρόνια και βάλε δεν θα πάρω μέσω της ειδικής δεύτερη σύνταξη? Μα μέχρι τότε θα έχουν βρει χίλιους τρόπους να την κόψουν αλλά εγώ να πληρώνω..

 

Μια χαρά τα λέει ο κατρουγκαλος σε γενικές γραμμές..

Edited by nascar1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

να ναι καλά η ΕΡΤ και οι καθαρίστριες που γίνανε δικαστίνες..

εκείνα ηταν προβλήματα. οχι τα δικά μας...

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.