Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση συστημάτων POS σε μηχανικούς


Recommended Posts

Νομίζω πως δε θα αλλάξει κάτι. Απλά οι Υ.Α. που θα κάνουν υποχρεωτικό το POS σε άλλα ΚΑΔ, θα πρέπει να βγουν εντός 3ετίας από την ισχύ του 4446/2016.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Tzitzika,

δεν αγόρασα "μηχανάκι".

Η όλη διαδιακασία γίνεται μέσω "εικονικού pos" (web-based pos) ... κάτι δηλαδή σαν μία σελίδα e-banking όπου μπορείς να χρεώσεις την κάρτα.

Επίσης πρόσεξε γιατί αυτή η προσφορά που λές 42€+φπα στο κάτω μέρος της οθόνης σου στην τηλεόραση τρέχει ένα bannerακι που λέι ότι η προσφορά αφορά σε εξάμηνη ενοικίαση. :grin: 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως δε θα αλλάξει κάτι. Απλά οι Υ.Α. που θα κάνουν υποχρεωτικό το POS σε άλλα ΚΑΔ, θα πρέπει να βγουν εντός 3ετίας από την ισχύ του 4446/2016.

 

Συμφωνώ.

Link to comment
Share on other sites

η μεταφορα απο λογαριασμο σε λογαριασμο οπως κι αν γινει ΔΕΝ αποτελει μέσο πληρωμής με κάρτα

ιε. «μέσο πληρωμής με κάρτα» νοείται οποιοδήποτε μέσο πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της κάρτας (πιστωτικής, χρεωστικής, προπληρωμένης), κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονικού υπολογιστή ή άλλης τεχνολογικής συσκευής που περιλαμβάνει την κατάλληλη εφαρμογή πληρωμής διά της οποίας παρέχεται η δυνατότητα στον πληρωτή να κινήσει πράξη πληρωμής με κάρτα (πιστωτική, χρεωστική, προπληρωμένη), η οποία δεν αποτελεί μεταφορά πίστωσης ή άμεση χρέωση κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 260/2012.

 

Για τους σκοπούς του παρόντος κανονισμού, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

1)   «μεταφορά πίστωσης»: η εθνική ή διασυνοριακή υπηρεσία πληρωμών για την πίστωση λογαριασμού πληρωμών του δικαιούχου με πράξη πληρωμής ή μια σειρά πράξεων πληρωμής από λογαριασμό πληρωμών του πληρωτή μέσω του παρόχου ΥΠ που τηρεί τον λογαριασμό αυτό, βάσει εντολής του πληρωτή·

2)   «άμεση χρέωση»: η εθνική ή διασυνοριακή υπηρεσία πληρωμής για τη χρέωση λογαριασμού πληρωμών του πληρωτή, όταν η πράξη πληρωμής πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δικαιούχου βάσει της συναίνεσης του πληρωτή·

Link to comment
Share on other sites

Σωστή και γνωστή η επισήμανση και παρατήρησή σου. Το ερώτημα όμως που παραμένει είναι : Η διαδικασία μέσω POS δεν αποτελεί μεταφορά πίστωσης ; Γιατί επί της ουσίας μεταφέρονται χρήματα από τον ένα λογαριασμό στον άλλο.

Edited by Alexios
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα,

μεχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι άλλο με ΟΛΑ αυτά που ζήτας, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν, πλην των παρακάτω δύο, που πληρούν τα αναγραφόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

1ο) Το vivawallet της viva  

2ο) Το freepos της viva.

Αυτό που έχω δει και ήδη το έχω ολοκληρώσει σαν διαδιακασία είναι το 1ο από τα παρακάτω.

 

edit:

όποιος άλλος έχει κάτι άλλο νομοθετικά αποδεκτό ας μας ενημερώσει.

είχες πει όμως οτι ολοκλήρωσες το 1ο, δηλαδή το vivawallet με βαση αυτα που έγραψες. Το  vivawallet όμως δεν ειναι με μηχανάκι? Μηπως εχεις κάνει το freepos?? Αυτο βλέπω να είναι χωρίς μηχάνημα. Αυτο που εκανες σου κόστισε κατι? Ειναι πλήρως συμβατό με τον νομο που βγήκε για εγκατάσταση Pos? Γιατι και εγω θελω να βγαλω κατι με το μικροτερο κοστος γιατι δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ποτέ. Αν έχεις κάποια στιγμή χρόνο κάνε μας μια παρουσίαση μικρή της διαδικάσίας (πως βγαίνει και πως λειτουργεί) γιατι τα διάβασα απο την σελίδα τους αλλα επειδή δεν έχω σχέση με κάρτες κ.τ.λ με μπέρδεψες. Ευχαριστω

Edited by tzitzikas
Link to comment
Share on other sites

είχες πει όμως οτι ολοκλήρωσες το 1ο, δηλαδή το vivawallet με βαση αυτα που έγραψες. Το  vivawallet όμως δεν ειναι με μηχανάκι? [1]Μηπως εχεις κάνει το freepos?? [2]  Αυτο βλέπω να είναι χωρίς μηχάνημα. [3] Αυτο που εκανες σου κόστισε κατι? [4] Ειναι πλήρως συμβατό με τον νομο που βγήκε για εγκατάσταση Pos? [5] Γιατι και εγω θελω να βγαλω κατι με το μικροτερο κοστος γιατι δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ποτέ. Αν έχεις κάποια στιγμή χρόνο κάνε μας μια παρουσίαση μικρή της διαδικάσίας [6](πως βγαίνει και πως λειτουργεί) γιατι τα διάβασα απο την σελίδα τους αλλα επειδή δεν έχω σχέση με κάρτες κ.τ.λ με μπέρδεψες. Ευχαριστω

 

[1] Σωστά. Η νομοθεσία δεν ορίζει την τεχνολογική λύση που θα επιλέξεις για την χρεώση της κάρτας.

[2] Υπάρχει και αυτή η λύση (μέσω freepos). Αυτό που λέω εγώ χρεώνεις την κάρτα απευθείας μέσω του vivawallet λογαριασμού σου (δες το συνημμένο).

[3] Σωστά. Είναι και αυτό. Μπορείς να χρεώσεις κάρτα είτε μέσω του freepos είτε απεθυείας μέσα από τον λογαριασμό σου στο vivawallet.

[4] Οχι.

[5] Ναι. Δες τους όρους σύμβασης (για επαγγελματικό λογαριασμό) στην σελίδα τους και θα δεις ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.

[6] Για την εγγραφή ξεκίνα την ως εγγραφή με επαγγελματικό λογαριασμό και θα δεις στην πορεία τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Αναφορικά στην φόρμα που εμφανίζεται για να κάνεις την χρέωση μέσω του vivawallet λογαριασμού σου δες το συνημμένο.

post-2272-0-78872700-1494930488_thumb.jpg

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου georgegaleos. Μπορείς δηλαδή να κάνεις vivawallet χωρίς τερματικό μηχάνημα? Αυτο διευκρίνισε μου. Αφού δεν έχει κανένα κόστος προς τα εκεί με βλέπω και εμένα. Υπάρχει περίπτωση αν δουν οτι για χρόνια δεν έχεις καμία συναλλαγή να σου αλλάξουν όρους και να χρεώνουν? Το έχεις ψάξει αυτό? Επίσης η εφορία πως θα ξέρει οτι εσύ έχεις κάνει την διαδικασία αυτή και είσαι σύννομος? Με τα pos εύκολα φαντάζομαι το διασταυρώνει μέσω τραπεζών. Με το free pos όμως?

Και αν ας πούμε πελάτης σου ζητήσει να κάνει με κάρτα συναλλαγή. Εσυ μετά κόψεις και απόδειξη ή τιμολόγιο απο μπλοκ σε αυτόν τον πελάτη που πλήρωσε με κάρτα?

Edited by tzitzikas
Link to comment
Share on other sites

η εφορια δεν προκειτε να ψαξει τιποτα ... υποτιθετε οτι θα φας πρόστιμο αν φας τελικα αν γινει καταγγελία απο πελατη .. δηλαδη αν εχεις γραφειο πραγμα αδυνατο να συμβει ....  

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.