Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όγκος στέγης εκτός οικοδομικής γραμμής


tarsenop

Recommended Posts

Είχα βγάλει οικοδομική άδεια για προσθήκη στέγης με ύψος 2.00μ. το 2012. Σήμερα ο ιδιοκτήτης έχει σηκώσει την στέγη στα 3.00μ. και έχει βγάλει αυτή εκτός οικ. γραμμής καλύπτοντας κ τους εξώστες και μου ζητάει αναθεώρηση αδείας ως προς το ύψος της. Υπάρχει τρόπος να περάσει όγκος εκτός οικ. γραμμής για να γίνει αναθεώρηση αδείας?

 

 

 

 

 




Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

.... Σήμερα ο ιδιοκτήτης έχει σηκώσει την στέγη στα 3.00μ. ...

Σήμερα η στέγη παραμένει στέγη ή έχει γίνει ένα διαμέρισμα ή μεζονέτα με το κάτω αυτής?

Link to comment
Share on other sites

Παραμένει στέγη αλλά με μεγαλύτερος ύψος στα επιτρεπόμενα της περιοχής.Το θέμα είναι ο όγκος της στέγης  που είναι εκτός οικοδομικής γραμμής αν μπορεί να περάσει με κάποιο τρόπο...

Link to comment
Share on other sites

Για τη στέγη έχεις συν 2,00 μ. απο το μεγιστο της περιοχής οσον αφορα το ύψος. Τώρα για την Ο.Γ. πρέπει κατα την γνώμη μξου να ελέγξεις αν βγαίνεις εκτός ιδεατού στερεού.

Link to comment
Share on other sites

Θωδορε η απαντηση ηταν με βαση ερωτοαπαντηση του ΤΕΕ Κ.Μ. Το αρθρο 16 δεν διευκρινιζει διασταση για τις προεξοχες οταν εξεχουν της οικοδομικης.

 

Ερώτηση:

Σε μία ισόγεια κατοικία, μπορεί η ενιαία στέγη να στεγάσει ανοιχτό εξώστη και μπαζωμένο εξώστη χωρίς περιορισμό ή θεωρείται μόνιμο προστέγασμα με τους περιορισμούς του ΝΟΚ;

 

Απάντηση:

Μπορεί, ως αρχιτεκτονική προεξοχή ή ως ένα από τα αρχιτεκτονικά και λοιπά δομικά στοιχεία που επιτρέπονται στις όψεις των κτιρίων, αλλά με τους περιορισμούς του άρθρου 16, κατά περίπτωση, δηλαδή ¼ Δ ή ¼ δ ή αν εξέχει της ρυμοτομικής γραμμής 1/10 Π μέχρι 2.00μ. και 0,50 μ. μέσα από κράσπεδο, σε ύψος >3,00 μ. Επίσης, αν κατασκευάζεται ως προστέγασμα εισόδου κτιρίου ή μέσα στις αποστάσεις Δ του κτιρίου από τα όρια ή από άλλο κτίριο του ίδιου γηπέδου μέχρι ½ Δ ή ½ δ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.