Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όγκος στέγης εκτός οικοδομικής γραμμής


tarsenop

Recommended Posts

Να το πλατυνω λιγο το θεμα ? Με την υποθεση οτι ο συναδελφος μπορει να το περασει σαν προεξοχη.

 

Ο ογκος της στεγης σαν προεξοχη προσμετραται στον ογκο του κτιριου ? Αν ειναι υποχρεωτικη η στεγη οκ δεν προσμετραται ετσι κι αλλιως αν ομως ειναι μη υποχρεωτικη η στεγη το τμημα της που θεωρειται αρχιτεκτονικη προεξοχη προσμετραται στον ογκο? (το εντος καλυψης τμημα της μη υποχρεωτικης στεγης μετραει)(Οι προεξοχες δεν μετρανε στον ογκο)

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα επιμείνω στην άποψη που υπήρχε και επί ΓΟΚ. Η μαρκίζα της στέγης ακολουθεί την έννοια αρχιτεκτονική προεξοχή. Τότε αυτή ήταν 0,40 μ. τώρα είναι 1/4 δ/Δ.

Δεν έχει καμία σχέση με τους εξώστες που πάντα είχαν δικό τους περιορισμό (ως βατά στοιχεία) και θα καλούσα το ΤΕΕ ΚΜ να επανεξετάσει την σχετική άποψή του ...

 

Σαφώς αν είναι στέγη και όχι βατός χώρος δε συμμετέχει στον όγκο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω μαζι σου ειμαι και το εχω και απορια αν οι προεξοχες ακολουθουν τα των ανοιχτων εξωστων .Το μονο που εχω βρει "σε επισημο" ηταν αυτη η ερωτοαπαντηση και αυτη παρεθεσα.Εφοσον εχεις δικιο το ερωτημα ειναι 1/4 Δ ή 1/4 δ? Γιατι να βαλω στον τυπο μεγαλο Δ και οχι μικρο δ? Γιατι να βαλω μικρο δ και οχι μεγαλο Δ?

 

Οικοδομικη νομοθεσια σε 40-50 σελιδες δεν γραφεται.Γιατι αυτο γιατι εκεινο................

Εδω εχουμε δυο πραγματα που σε ενα ελεγχο ο καθενας μπορει να τα εκλαβει οπως θελει.Η προεξοχη δεν προσμετραται στον ογκο.Η μη υποχρεωτικη στεγη προσμετραται.Με τον ΓΟΚ η στεγη μπορουσε να θεωρηθει αρχιτεκτονικη προσεξοχη 40 εκατοστα το φρυδακι και τελος.Τωρα τα μεγεθη εχουν αλλαξει.Συμφωνω οτι η στεγη εφοσον θεωρειται σαν αρχιτεκτονικη προεξοχη δεν προσμετραται στον ογκο αλλα σε ενα ελεγχο εγω δεν θα μπορουσα να το στηριξω.Δεν υπαρχει καπου να το γραφει ευκρινως και να γυρισω την σελιδα και να δειξω εδω το γραφει.Θα πρεπει να κανω ερωτημα και να φαω δεκα μεροκαμματα να πηγαινοερχομαι στην υπηρεσια.

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

...

 

Σαφώς αν είναι στέγη και όχι βατός χώρος δε συμμετέχει στον όγκο.

για αυτό ρώτησα κι εγώ στην αρχή.... με 3 μέτρα ύψος δεν θα έχει και κάποια εσωτερική οπή - σκάλα για πρόσβαση, δεν θα είναι βατή ώστε να γίνει λάου λάου χώρος χρήσης?

 

(συνήθως δεν ανεβάζουν το ύψος για να φεύγουν πιο εύκολα τα χιόνια στην ελλάδα)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Ας εχει κανει και δεκατρια μετρα στεγη.Τωρα τα κλεινει ολα καθαριζει ο συναδελφος και τραβαει φωτογραφιες και μετα ας το κανει και γηπεδο μπασκετ.Δικο του το σπιτι δικο του και το προβλημα.

 

Υ.Γ Καποια στιγμη καποιο συνεργειο πρεπει να την "φαει" για παραδειγματισμο.Σχεδια ο στεγας δεν ειχε στα χερια του? Γιατι  δεν ακολουθησε τα εγκεκριμενα σχεδια?

Κανουν οτι τους ερθει στο κεφαλι και τωρα τρεχει ο συναδελφος να μαζεψει τα ασυμαζευτα.

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

O όγκος της στέγης καλύπτει κατά 1.20 τον ανοιχτό εξώστη και είναι εκτός οικοδομικής, ρυμοτομικής και ιδεατού στερεού... 

Link to comment
Share on other sites

Στην οικοδομική άδεια προσθήκης στέγης έδειξα την στέγη ότι σβήνει στην οικοδομική- ρυμοτομική γραμμή εντός ιδεατού στερεού. Κ όπως αναφέρει και ο προλαλήσαντας κάνουν τις βλακείες και τρέχουμε εμεις...και μασ την λένε και από πάνω ότι δεν μπορούμε να διεκπερεώσουμε υποθέσεις   

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θεωρώ πως αφού η στέγη προσμετρά στον όγκο δεν μπορεί να εξέχει της ΟΓ.

Σε μία αντίστοιχη περίπτωση, είχα δείξει την "σφήνα να έχει κατασκευαστεί από σκυρόδεμα και επάνω στο σκυρόδεμα να έχει τοποθετηθεί το κεραμίδι.....!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι και η δική μου άποψη απλώς εδώ δεν μιλάμε για μία σφήνα αλλά για προεξοχή στέγης(όγκου) 1,20μ. με μέγιστο ύψος 0.70μ.. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι ο ελεγκτής θα το σημειώσει διότι είναι περιμετρικά του κτιρίου και φαίνεται αρκετά και θα έχω πρόβλημα και εγώ σαν επιβλέπων μηχανικός και ο ιδιοκτήτης. 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο.. είναι πολύ μεγάλο...σε εμένα ήταν 30εκ...

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια λύση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.