Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερική μεταλλική γέφυρα μεταξύ υφιστάμενων κτιρίων


Recommended Posts

Σε οικόπεδο όπου έχουν κατασκευαστεί δυο ανεξάρτητα ως προς την λειτουργικότητα κτίρια, ο ιδιοκτήτης αναζητά τρόπο να ενώσει την στάθμη του πρώτου ορόφου αυτών των κτιρίων. Συγκεκριμένα στα σημεία όπου υπάρχουν αντικριστά παράθυρα στις όψεις να παρεμβάλλει μεταλλική γέφυρα η οποία θα εδράζεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Θα γίνει αλλαγή των όψεων των κτιρίων για την κατασκευή πορτών αντί παραθύρων. Για αυτό το έργο απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας ή μικρής κλίμακας ; (Εφόσον επιτρέπεται μια τέτοια κατασκευή)

Από τι εξαρτάται η νομιμότητα ;

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα συντελεστή κάλυψης, δόμησης και όγκου για το βατό τμήμα που υποθέτω θα είναι με κάποιο τρόπο κλειστό, ίσως με υαλοπίνακες.

Ο υπόστυλος χώρος εδρασης κάλυψη και όγκο αν μπορεί να θεωρηθεί ημ. Χώρος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι αντίστοιχο γι αυτό ζήτησα τα φώτα σας... Ο ιδιοκτήτης είχε σκοπό να έρθει σε επικοινωνία μόνο με τον σίδερα να πασαλώσει τις κοιλοδοκούς και να κάνει τα απαραίτητα μερεμέτια χωρίς καμία άλλη κίνηση. Από τύχη απευθύνθηκε σε μένα και τώρα το ερευνώ. Το βατό τμήμα δεν το θέλει κλειστό.... Θέλει απλά να μπορεί να περπατήσει από την μια αποθήκη στην άλλη που στεγάζονται στις στάθμες που θα ενωθούν.

Link to comment
Share on other sites

Ποια η απόσταση των δύο κτιρίων? Δες για προσθήκη 2 εξώστων,έναν σε κάθε κτίριο, γιατί η λέξη γέφυρα τρομάζει τις υπηρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

... και έλεγχο στατικών των 2 κτιρίων.

 

Δεν είναι απαραίτητος αν η κατασκευή της γέφυρας είναι στατικά ανεξάρτητη ...

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

έτσι όπως το λες τώρα

καλύτερη λύση βλέπω στατικά ανεξάρτητη (αντισεισμικό αρμό με κτίρια ) σιδεροκατασκευη με δικά της υποστηλώματα (επειδή λες αποθήκες πιθανότατα θα κάνει και μεταφορές μεταξύ τους)

 

άδεια δόμησης  και στατικά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.