Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διανομή σε Πράξη Εφαρμογής


Recommended Posts

Νόμιζα ότι χρειαζόταν το τοπογραφικό για άλλη δουλειά π.χ. μεταβίβαση.

 

Και εγώ, βλακεία είπα. Σε περιοχή με κυρωμένη πράξη εφαρμογής, για μεταβίβαση, δεν θέλει τοπογραφικό.

Edited by dsworks
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην πρώτη του αναφορά ο φίλος μας μιλάει για ένα κομμάτι που αγόρασε ο πελάτης του. Νομίζω όταν κάποιος ζητάει στο φορουμ πληροφορίες πρεπει να μας δίνει όλα μα όλα τα στοιχεία. Το ότι δεν ήταν διανομή εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή!!! Έβγαζε ...μάτι.

Link to comment
Share on other sites

Σ’ αυτό το θεμα γράφτηκαν  και ακόμη γράφονται, πολλά παράξενα πράγματα που μάλλον δείχνουν  ερασιτεχνισμό κα εγώ αμέσως σκέπτομαι τους νέους συν. που τα διαβάζουν και σίγουρα πρέπει να μπερδεύονται. Αρχικά μία διανομή , που έκανε μπαμ, πως δεν ήταν διανομή.  Μετά γίνεται αποκάλυψη  πως η αγορά αυτού του τεμαχίου γίνεται το 2000 ενώ υπάρχουν έστω τα ρυμοτομικά σχέδια (δηλαδή  ο άλλος αγόρασε… πλατεία. Και το ήξερε και πλήρωσε δικηγόρο και  μηχανικό). Αν τον ρωτήσει ο Πρ. δικαστηρίου: καλά ρε φίλε αγόρασες πλατεία για να τρέχεις στα δικαστήρια να αποζημιωθείς? Τι απαντά? Ο φίλος μας από το Ν. Ηράκλειο μας λέει  πως ο μηχ. Το 2000 δεν είδε τους Πίνακες. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει να δηλώνει την άγνοιά του γιατί οι Π.Ε. δημοσιοποιούνται με την κύρωση της πράξης (2010). Τα νούμερα που μας δίνεις πως προκύπτουν?? Αρχική ιδ. 224,31τμ και εισφορά γης 69,5τμ?? (εισφορά γης , Α’ κατοικία και εως 250τμ 10% δηλ. 22,43τμ και για Β’ κατοικ. 5%) σε ένα 100% απαλλωτριούμενο τεμαχιο?? 

 

Αγαπητε nbr,

μπορει καποιοι συμπεριλαμβανομένου και εμενα σε αυτο το foroum να ειμαστε ερασιτέχνες, οπότε ψάχνουμε απαντήσεις για διαφορα τεχνικα ή και νομικα ζητηματα εδω, από έμπειρους μηχανικους ή νομικους!

 

Καμια φορά βγαζουμε συμπεράσματα χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες, όπως το γιατί το αγόρασε αφου ειναι ΚΧ!

Πράγματι δε ξερω γιατί το αγόρασε ουτε και με αφορά, η τιμή που λέει στο συμβόλαιο ειναι 8.500 δρχ. (δλδ. καπου στα 25€ σήμερα)

Οσον αφορά αν ειναι διανομή ή όχι θα σου γραψω όπως το λέει στο συμβολαιο του και αν δεν ειναι, εχει καλώς! Υπόψη πωλητής το 2000 ειναι ενας οικοδομικός συνεταιρισμός!

"...η ως ανω έκταση ειναι χωρισμένη σε τετράγωνα και αυτά στη συνέχεια σε μικροτερα τεμάχια τα οποία φαίνονται στο σχεδιαγραμμα του πολ μηχ/κου... απο ../../1957, από τα πιο πάνω τεμάχια το υπ'αριθμον (11) του τετραγώνου 20 εμφαινομενο στο πιο πάνω διάγραμμα έχει έκταση 228.00 τ.μ., και συνορεύει βόρεια επι πλευράς 19.00 μ. με το υπ' αριθμόν (4) δυτικά 12.00 και συνορεύει με το υπ'αριθμον (10) ....... "

 

Οι Π.Ε. εφαρμογής δεν δημοσιοποιουνται με την κύρωση, τουλαχιστον απο όσο ξέρω παιρνεις οικοδομησιμότητα πριν την κύρωση και οφείλεις εισφορα σε γη και χρήμα σύμφωνα με τους πίνακες του μελετητη. όσον αφορά για τα νουμερα 224,31 τ.μ και εισφορα σε γη 69 δεν εχω καποιο βίτσιο να τα βγάλω από το μυαλό μου.

Link to comment
Share on other sites

Απόσπασμα απο το πίνακα και συμβολαιο! για ριξτε μια ματια όποιος μπορεί και θέλει!

post-7060-0-70713600-1459360868_thumb.jpg

contract.pdf

Edited by visiong
Link to comment
Share on other sites

καλη και εποικοδομητικη η συζητηση..

[εστω και αν ξεκινησε...οτι προκειται για  "διανομη"

που δεν ηταν διανομη  του ΥΓ, οπως υποθεσαμε ολοι...

εχει δικηο ο nbr που τονισε οτι "τα στοιχεια ηταν λιγα...[ή ανακριβη θα προσθετα εγω] και ειχε αντιληφθει την πραγματικοτητα...

 

τεσπα

επειδη η συζητηση προαγει το συζητουμενο

αν θες ...δες στην τελευταια στηλη "παρατηρησεις"

 

κατι θα λεει για τον ιδιοκτητη του 1982 ......

 

αν και καλυτερα θα ηταν να κατεβαζες ολο το σεντονι.....

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Για τελευταία φορά στο θέμα. Ρωτάς το ιδιοκτήτη ή καλύτερα να σου δείξει την "μερίδα" του μήπως είχε και άλλα τεμάχια την περίοδο 1982 (μάλλον είχε, πιστεύω άλλα δύο μπακλαβοτά, γιατί οι εισφορές των γειτόνων είναι κανονικές). Ο πελάτης στο μηχανικό του τα λέει όλα. Αν όχι να κάνει διορθωτική για να διορθώσει τις εισφορές! τον συμφέρει. Καληνύχτα.

Link to comment
Share on other sites

Για τελευταία φορά στο θέμα. Ρωτάς το ιδιοκτήτη ή καλύτερα να σου δείξει την "μερίδα" του μήπως είχε και άλλα τεμάχια την περίοδο 1982 (μάλλον είχε, πιστεύω άλλα δύο μπακλαβοτά, γιατί οι εισφορές των γειτόνων είναι κανονικές). Ο πελάτης στο μηχανικό του τα λέει όλα. Αν όχι να κάνει διορθωτική για να διορθώσει τις εισφορές! τον συμφέρει. Καληνύχτα.

 

nbr το ξερω έχεις δίκιο, η εισφορά δεν ειναι στο 10% προφανως ειχε και αλλου ο πωλήτής και βγαινει τόσο, (αν και θα επρεπε να το γραφει σε παρενθεση ο μελετητης),

η πράξη κυρωθηκε πριν 5-6 χρονια και δεν τον ενοιαξε, τωρα που εχει αναγκη για λεφτα ψάχνεται, δεν προκειται να μπει σε διαδικασία διορθωτικής όσο οσο για να πάρει οτι ειναι να πάρει 

αλλά όταν έχεις να κάνεις με πελάτες που δεν έχουν ιδέα με αυτά, δε σε βοηθουν με το ιστορικό του ακινήτου και τους λες "ρε αδερφε υπάρχει πρόβλημα εδώ και θέλει λίγο ψάξιμο" δυσανασχαιτούν και σε λένε άσχετο!

αυτά τελος πάντων δεν με νοίαζει τι θα κάνει, που θα το κάνει και πως θα το κάνει, εμενα μου ζήτησε ενα τοπογραφικό και ενα σωστο τοπογραφικο θα πρέπει να του δώσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.