Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικά στο Archicad


Recommended Posts

Υπάρχει,απλά θέλει λίγο ψάξιμο (Archicad 16)

1)Επιλέγεις το Stair Tool
2)Στο Info box του Stair Tool επιλέγεις Create Stair
3)Στο αναδυόμενο μενού επιλέγεις τη σφηνοειδή τύπου U

Επίσης υπάρχουν τα πολύ καλά add-ons του Cadimage και του Archisuite τα οποία έχουν τα εργαλεία Polystair και Archistair αντίστοιχα που δίνουν μεγάλη ελευθερία και πρακτικά μπορείς να σχεδιάσεςι ό,τι σκάλα θες...


JRZY3q.jpg

 

Edited by Greenick
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Charlie έχοντας δοκιμάσει και τα δυο (archline και archicad) έχω να σου πω το εξής:

To archicad είναι πάρα πολύ καλό σε όλες τις απόψεις, ωστόσο του λείπουν κάποιες ανέσεις που έχει το archline, που θα σε χαλάσουν, αλλά δεν είναι καθοριστικός παράγοντας.

Ποιά είναι αυτά τα χαρακτηριστικά:

1) επιλέγοντας ένα στοιχείο στο archline, εμφανίζεται μια γραμμή που δείχνει τις διαστάσεις του. Αυτό είναι πολύ βολικό για τοίχους, ή για κουφώματα όπου δείχνει τη συνολική διάσταση του τοίχου καθώς και τις επιμέρους διαστάσεις του κουφώματος και των πλευρών του τοίχου εκατέρωθεν.

2) δυναμικό 3D preview για κουφώματα, στέγες, αντικείμενα. Στο archline όσο βρίσκεσαι στο παράθυρο διαλογου με τις παραμέτρους ενός αντικειμένου, έχει 3d preview όπου μπορείς να δεις ακριβώς πώς επηρεάζει τι κάθε παράμετρος που αλλάζεις. Μεγάλη ευκολία.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&x-yt-cl=84503534&v=oYZN9t-bHjw#t=141

3) εξειδικευμένοι wizards για ντουλάπες, διακόσμηση δωματίου, υδρορροές, ελεύθερο σχεδιασμό επίπλων (κάτι σαν το morph του archicad αλλά προσανατολισμένο για έπιπλα), πλακάκια, περσίδες-κουρτίνες- κτλ, εντελώς custom κουφώματα, αντικείμενα από φωτογραφίες, φωτογραμμετρία. Δεν είναι ότι τα χρησιμοποιείς συνεχώς, αλλά όταν θα τα θελήσεις καλά είναι να τα έχεις.

 

Αυτά που θα σε ενθουσιάσουν στο archicad είναι:

1) Priority based connections. Με αυτό οι συναρμoγές των υλικών γίνονται πολύ πιο σωστά και εύκολα. (το αγαπημένο μου)

2) Πάρα πολύ καλή οργάνωση μελέτης, απόψεων, layout και εκτυπωσεων

3) Τεράστια βάση χρηστών για να βρεις ό,τι πληροφορία θέλεις

Edited by kostaspde
Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμαμαι να το ξαναρωτησα εδω...

Πως μπορω να δω την πορεια του ηλιου, κατα διαφορετικες περιοδους, σε ενα κτιριο. Καθως και τις σκιασεις του.

Υπαρχει δυνατοτητα εδω στο archicad?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις πληροφορίες από όλους.

Σχετικά με το archline και το archicad θα δείξει ο χρόνος που θα κατασταλάξω. Πάντως μου αρέσει πάρα πολύ το user interface του archicad ενώ δεν τρελαίνομαι με το archline. Μπορεί να ακούγεται ησσονος σημασίας αλλά χαίρομαι να δουλεύω στο archicad.

 

Ερώτηση σε getheod: Κατέβασα το αρχείο που ανέβασεις για τα πινακάκια για παράθυρα-πόρτες, αλλά πέραν του ότι μου λέει ότι λείπουν κάτι βιβλιοθήκες (δεν είναι συνδεδεμένες οι βιβλιοθήκες Archicad Library17 και Architerra.lib αλλά δεν έχω και 3 addons), δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να έχω το αποτέλεσμα που έχεις στο pdf. Μεταξύ των αντικειμένων που λείπουν είναι door stamp, windows stamp κτλ. Έχω χαθεί σε αυτό το κομμάτι. Στο directory ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 17 έχω ένα αρχείο με όνομα αντικειμενα17.lcf

Αν δεν είσαι υποψήφιος βουλευτής και έχεις χρόνο  :grin: μπορείς να μας πεις τι πρέπει να κάνουμε.

 

Επίσης παλεύω να καταλάβω πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τους τοίχους που έφτιαξα και γενικά τις ρυθμίσεις ενός αρχείου, να τα έχω σε ένα νέο αρχείο. Επίσης τι είναι αυτές οι βιβλιοθήκες? Υπάρχουν κάπου δωρεάν για να κατεβάσω?

 

Τελευταία ερώτηση (για ... σήμερα): Υπάρχει τρόπος αλλαγής γλώσσας από ελληνικά σε αγγλικά (αλλά και το αντίθετο)? Δεδομένου ότι υπάρχει πολύ υλικό στα αγγλικά είναι δύσκολο, ειδικά στην αρχή, να καταλάβω ποια ελληνική εντολή αντιστοιχίζεται στην αγγλική.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για να ξαναχρησιμοποιήσεις έναν τοίχο ή ένα παράθυρο κ.λ.π που έφτιαξες,πρέπει να τον αποθηκεύσεις σαν "Favorite".Από εκεί και πέρα,υπάρχουν 2 τρόποι που μπορείς να δουλεύεις για να "κρατάς" τα "favorite" αλλά και τις διάφορες ρυθμίσεις σου σε user interface κ.λ.π.Ο ένας είναι να αποθηκεύεις συνεχώς νέο template και user interface,και ο άλλος ο πιο απλός και κλασικός είναι όταν θες να κάνεις ένα καινούριο project,παίρνεις απλά το πλέον πρόσφατο που έχεις,διαγράφεις τα πάντα (τοίχους κ.λ.π) και ξεκινάς το καινούριο project σε ένα αρχείο που έχει ήδη "φορτωμένα" τα favorites,user interfaces κ.λ.π.
Να τονίσω εδώ το προφανές,οτι ειδικά για ένα BIM πρόγραμμα όπως to Archicad,το να έχεις ήδη φιξαρισμένα τα favorites σου,το user intercafe με τις καρτέλες που εσύ θες,τα εργαλεία που εσύ θες κ.λ.π είναι το Α και το Ω μιας καλής και γρήγορης δουλειάς.Προσωπικά έχω σπαταλήσει πολύ χρόνο να στήσω το περιβάλλον μου στα μέτρα που θέλω και με βολεύουν,όπως και το να δημιουργήσω πολλά favorites κ.λ.π.Φυσικά αυτή είναι μια διαδικασία που συνεχώς εξελίσσεται και δε σταματάει.Έχοντας όμως πλέον έτοιμα πολλά βασικά πράγματα που δε θα χρειαστεί να ξανακάνω,κερδίζω πολύ χρόνο

Link to comment
Share on other sites

Charlie στη σελίδα 115 έχω βάλει και εικόνες των ρυθμίσεων. Ξεκίνα το δικό σου template και στο windows stamp και στο door stamp βάλε τις ρυθμίσεις των εικόνων που σας έχω ανεβάσει. Θα κάνεις λιγότερο από 1 λεπτό.

Link to comment
Share on other sites

getheod ευχαριστώ. Πράγματι πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Έχω ένα θέμα βέβαια...με το που β΄ζω άνοιγμα δεν μοθ βγάζει αυτόματα το πινακιδάκι? Τι πρέπει να κάνω? ή μήπως μπαίνουν όλα μαζί μετά, με κάποιο τρόπο?

Link to comment
Share on other sites

Όταν θα επιλέξεις το τύπο του παραθύρου ή της πόρτας στις ρυθμίσεις θα του πεις να σου βάλει το window stamp ( ή το door stamp εάν πρόκειται για  πόρτα). Για αυτά που έχεις βάλει ήδη μπορείς ένα ένα να το κάνεις όπως σου είπα έαν είναι λίγα  ή να τα επιλέξεις όλα (edit και μετά find) και να κάνεις ομαδική αλλαγή  από no marker σε window ή door stamp

Link to comment
Share on other sites

Το βρήκα. Έπρεπε να έχω ενεργοποιημένο το "σημάδι" στις "Επιλογές Άποψης Μοντέλου". Έγγραφα->Καθορισμός Άποψης Μοντέλου->Επιλογές Άποψης Μοντέλου.

Αλήθεια μπορώ σε ένα παράθυρο ή πόρτα να αλλάξω το ποια όψη είναι η μέσα και ποια η έξω. Και δεν εννοώ απλά το flip του ανοίγματος. Αν π.χ. έχω και κατωκάσι να το παίρνει από τη μια πλευρά και να το πηγαίνει στην άλλη πλευρα του τοίχου. Εννοείται ότι με ενδιαφέρει και το αριστερά δεξιά. Στο archline αυτό γίνεται πάρα πολύ εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.