Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο διώροφο χωρίς άδεια.


giannisp

Recommended Posts

παιδια καλημερα ζηταω την βοηθεια σας και ειδικα των εμπειροτερων εδω..ετυχε περιπτωση κατασκευης δυοροφου σε εκτος σχεδιου περιοχη η οποια πριν καποια χρονια μπηκε στο σχεδιο.το προβλημα ειναι οτι η κατοικια εγινε χωρις αδεια και προφανως χωρις μελετες κλπ..ειναι απο ο.σ. και θελουν να προβουν σε νομιμοποιηση ειναι εντος σ.δ εκτος ενος μικρου κομματιου 5-6τμ καθως και μιας κατασκευης ελαφριας σαν τριτο οροφο.τι λετε αξιζει να ασχοληθω ή οχι??υποψην 2 συναδελφοι ασχοληθηκαν και τα παρατησαν πριν καποια χρονια πραγμα που δεν μου αρεσει καθολου.....

Link to comment
Share on other sites

Οι περιπτώσεις αυθαιρέτων ''φαίνεται'' αν θα έχουν καλό και γρήγορο αποτέλεσμα - και παντα έχει να κάνει με το είδος του πελάτη. Βεβαίως και η δουλειά που κάνεις δεν ανταμείβεται (οικονομικά) αναλόγως. Προσωπική άποψη: ζήτα τα μαλλιοκέφαλα σου, εκεί θα φανεί και το πνεύμα συνεργασίας των παρανομούντων πελατών.

 

Επειδή όμως η κουβέντα είναι πιο προσωπική αν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να ρωτήσεις (νομικής φύσεως) να μετακινήσω το θέμα στην ''Κουβέντα'' - έχω περίεργες απόψεις για την εργονομία και την οργάνωση του φόρουμ (τουλάχιστον της κατηγορίας ''Αρχιτέκτονες'') :).

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου πάντως 2 πράγματα :

1. Η προβλεπόμενη αμοιβή είναι αμοιβή αποτύπωσης.

2. Πως (ή ποιός ) θα υπογράψεις βεβαίωση στατικής επάρκειας ????

Link to comment
Share on other sites

παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις οσο αναφορα την στατικη επαρκεια ξερετε για ποσο ισχυει δηλαδη πειτε οτι εγω την υπογραφω σημερα αν το σπιτι ''παθει κατι'' χτυπα ξυλο σε 1ή σε 2 ή σε 10 χρονια θα εχω εγω καμια ευθυνη??δεν νομιζω....

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη τα έχουμε πει 1000 φορές.

 

Αξίζει αν αξίζει η αμοιβή.

 

Για τη δήλωση που λες τι σε νοιάζει για την ευθύνη ?

Αφού θα κάνεις που θα κάνεις στη νομιμοποίηση έλεγχο υπάρχοντος.

Εκτός και αν τα πας για "μαγείρεμα". :rolleyes: Που δε το συνιστώ καθόλου.

 

Εγώ για αυτή τη δουλειά θα έδινα τιμή μελετών - επίβλεψης 50% πάνω από τα ελάχιστα αν το πέρναγα στο σύστημα σα νεόδμητο.

Και εννοείται όλες τις μελέτες. και ελέγχους στον Φ/Ο και απ' όλα.

 

Και πρόστιμα θα πληρώσει και όλα αυτά που έκανε αυθαίρετα να πληρώσει μελέτες, επιβλέψεις και όλα εκείνα που απαιτούνται και πληρώνουν η πλειοψηφία των πολιτών.

Link to comment
Share on other sites

τι εννοεις τι με νοιαζει για την ευθυνη??....μαλον εννοεις οτι αφου το ελεγξω θα προβω σε οτι χρειαζεται για την σωστη στατικη του λειτουργια...ενισχυσεις κλπ.οποτε θα ειμαι ενταξει....ναι τοτε εχεις δικιο..για αμοιβη εσυ θα ζηταγες την νομιμη +50% μηπως ειναι πολλα??απο το τεε ειναι μονο η αποτυπωση ετσι και τοι αλλη μελετη χρειαστει..σωστα?

Link to comment
Share on other sites

όχι Γιάννη δεν είναι πολλά.

 

+50% στα νόμιμα μελέτης επίβλεψης αν ήταν νεόδμητο.

 

Θα με θυμηθείς όταν καταλάβεις ότι είναι σαν να το κάνεις από την αρχή και + απαιτούνται και άλλα πράγματα και εξτρά διαδικασίες.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι με όλο το θάρρος που σας έχω και χωρίς παρεξήγηση, μήπως για θέματα αμοιβών μέσω π.μ.? Έστω και τέτοιων αναφορών?

Έχουμε κακά προηγούμενα με ανάλογες δημοσιεύσεις, καθώς δεν είναι όλοι μηχανικοί και δεν μπορούν να καταλάβουν τον κόπο μας.

Ελπίζω να κατανοείτε τι εννοώ!;)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.