Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το CO2 «έφερε» την κλιματική αλλαγή, αλλά επίσης έχει πρασινίσει τη γη


Engineer

Recommended Posts

Ηρωνα όταν είσαι άρρωστος στο πρώτο στάδιο , ντύνεσαι καλύτερα , πίνεις ζεστά , προσέχεις ρεύματα και κρύα και κοιμάσαι καλά και τρώς υγιεινά .

 

Δεν πλακώνεσαι αμέσως στην αντιβίωση και δη στην ενδοφλέβια . 

 

Αυτή είναι η διαφοροποίηση μας .

 

Και προφανώς αν το "δεν έχουμε αρκετά στοιχεία" σημαίνει "νίπτω τας χείρας μου" , τότε προφανώς το "έχουμε ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή που θα μας καταστρέψει" , σημαίνει "έχω βρεί καλή μπίζνα και τα παίρνω χοντρά από τους χαχόλους"  .

 

Το ότι τα στοιχεία που έχουμε ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΕΙΑ μπροστά στο τεράστιο μέγεθος που λέγεται "ΑΕΝΑΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο για να μειώσουμε τους ανθρωπογενείς ρύπους . Αρκεί να μην γινόμαστε φονταμενταλιστές και φανατικοί με μηδενική κρίση και εύκολα χειραγωγίσιμοι από συμφέροντα ιδιοτελή .

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΒAS με όλο το σεβασμό που σου έχω, σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή δεν πρόκειται να συνομιλήσω μαζί σου.

 

Μου έχεις γράψει στο παρελθόν πως δεν πρόκειται να διαβάσεις τις έρευνες και τα στοιχεία που σου παραθέτω και παρόλαυτα εξακολουθείς να λες πως τα στοιχεία που έχουμε δεν είναι επαρκή.

Αφού σου παραθέτω στοιχεία και δεν τα διαβάζεις!

Αν δεν διαβάζεις τα στοιχεία, πως ξέρεις ότι δεν είναι επαρκή;

 

Τι συνομιλία μπορεί να κάνουμε λοιπόν, όταν δεν δέχεσαι να διαβάσεις ούτε γραμμή απο τις επιστημονικές έρευνες που σου παραθέτω;

Δεν πρόκειται να δω κανένα από αυτά που βάζεις , γιατί η δική μου άποψη είναι...

Δεν θέλω να σε πείσω , δεν μπορείς να με πείσεις...

Αυτά μου έχεις γράψει κατα καιρούς, οπότε δεν ξέρω ποιος είναι ο φονταμενταλιστής με μηδενική κρίση. Εγώ ποτέ δεν απέκλεισα το γεγονός του αντίλογου. Αντιθέτως εδώ και 2,5 χρόνια παρακαλάω να βρεθεί μια έρευνα που να αντικρούει όσα υποστηρίζω. Και πάντα διαβάζω και απαντάω στα άρθρα που μου παραθέτουν. Προσωπικά δεν έχω κανένα κέρδος απο την κλιματική αλλαγή και εύχομαι να αποδειχθεί κάποια στιγμή ότι δεν είναι υπαρκτή, γιατί αυτό είναι το καλύτερο για όλους μας. Αλλά δεν βλέπω κάποια πρόοδο σε αυτό τον τομέα.

 

Ακόμα και σε αυτό το άρθρο παραβλέπεις την καταφανέστατη αναγνώριση της κλιματικής αλλαγής απο τους επιστήμονες και επικεντρώνεσαι σε αυτό που απο πριν θες να δεις. Την υποτιθέμενη έλλειψη στοιχείων.

 

Και το προηγούμενο σχόλιο μου ήταν προς τον Anton και όχι προς εσένα, καθώς την δικιά σου άποψη την γνωρίζω.

Κατα τ' άλλα σε οποιοδήποτε άλλο θέμα πέρα της κλιματικής αλλαγής, σχεδόν ταυτίζομαι με τις απόψεις σου :)

 

Καλή Ανάσταση λοιπόν.

EDIT: Αν έχεις την καλοσύνη, θέλω να σου ζητήσω ένα δώρο για το Πάσχα.

Να διαβάσεις αυτό το πολύ ωραίο άρθρο που σου δείχνει τι γίνεται με τους φυσικούς παράγοντες μεταβολής του κλίματος και τι γίνεται με το ανθρωπογενές CO2.

Και μετά πες μου τι καταλαβαίνεις.

http://www.bloomberg.com/graphics/2015-whats-warming-the-world/

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μα δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε . Είναι γνωστό . Απλά θέλω να σου πω ότι το γεγονός ότι δεν είμαι πεισμένος για το ποσοστό συμμετοχής του ανθρώπου στην αλλαγή του κλίματος και πόσο αυτή γίνεται από άλλες διαδικασίες , δεν σημαίνει ότι δεν επικροτώ κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της ανθρωπογενούς ρύπανσης . 

 

Αρκεί αυτό να μην γίνεται εμμονή και να οδηγεί σε κέρδος κάποιους .

 

Γιατί σύμφωνα με αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί πράσινοι του 70 , σήμερα δεν έπρεπε να υπάρχει ο πλανήτης .

 

Καλή Ανάσταση και να είμαστε καλά να τσακωνόμαστε . :smile:

Link to comment
Share on other sites

Το τι λέγανε οι πράσινοι πριν 46 χρόνια δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Οι εποχές αλλάξανε, τα δεδομένα αλλάξανε, η τεχνολογία άλλαξε, με εκθετικούς ρυθμούς μάλιστα. Ας μην μείνουμε κολλημένοι στο τι λέγανε κάποιοι πριν μισό αιώνα.

 

Το γεγονός ότι κάποιοι κερδοσκοπούν και καιροσκοπούν δεν έχει καμία σχέση με την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής.

 

Και όταν κάποιος καλοπροαίρετος όπως εσύ λέει "άσχετα με την κλιματική αλλαγή, πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον", το μόνο που κάνει είναι να δίνει πάτημα σε όσους δεν θέλουν να προστατευτεί το περιβάλλον.

 

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαραχθούν οι απαραίτητες πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος, αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος.

Και δυστυχώς ο λόγος υπάρχει, είναι πολύ σοβαρός, λέγεται κλιματική αλλαγή και εμείς δεν κάνουμε τίποτε.

Απλά επειδή δεν έχουμε δει κάποια άμμεση επίδραση στα ανεπτυγμένα κράτη, σφυρίζουμε αδιάφορα. Βέβαια τα υποανάπτυκτα κράτη είναι αυτά που θα πληγούν περισσότερο καθώς δεν έχουν τις υποδομές για ν α προστατευτούν και στηρίζονται στην ευάλωτη αγροτική παραγωγή.

 

Καλή Ανάσταση ξάνα και του χρόνου με υγεία!

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί σύμφωνα με αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί πράσινοι του 70 , σήμερα δεν έπρεπε να υπάρχει ο πλανήτης .

 

Βασικά μην λαμβάνεις υπόψη σου και μην βασίζεσαι σε απόψεις τόσο πολιτικών όσο και οικολόγων για να διαμορφώσεις γνώμη σε διάφορα επιστημονικά θέματα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μόνο που δυστυχώς και πολλές "επιστημονικές" μελέτες , βασίζονται σε απόψεις πολιτικών και οικολόγων , είτε γιατί πληρώνουν καλά , είτε γιατί υπάρχουν ιδεολογικά κολλήματα .

Link to comment
Share on other sites

Ήρωνα αυτά που έγραψα δεν τα διάβασα κάπου συγκεκριμένα αλλά είναι από μάθημα της σχολής. Θα κοιτάξω να βρω αν υπάρχει κάποιο άρθρο και αν δεν βρω θα ρωτήσω και θα στο στείλω με την πρώτη ευκαιρία.

 

Όσο αφορά την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή προφανώς και υφίσταται και θα συμφωνήσω μαζί σου. Μάλιστα τα επίπεδα του CO2 είναι τα πιο υψηλά εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια και ακόμα δεν είναι γνωστό με βάση την ιστορία που θα οδηγήσουν τη θερμοκρασία. Οι πραγματικές επιπτώσεις στη θερμοκρασία θα φανούν αργότερα. Σε ένα διάγραμμα που είχα δει και ήταν η θερμοκρασία και τα επίπεδα σε CO2 σε σχέση με το χρόνο η καμπύλη της θερμοκρασίας ακολουθούσε αυτή του CO2 απλά ήταν μετατοπισμένη πιο δεξιά.

 

Σίγουρα θα κοιτάξουν κάποιοι να κερδοσκοπήσουν από αυτό το φαινόμενο. Βέβαια γνώμη μου δεν έχει καμία σχέση με το αν όντως υφίσταται ή όχι. Σκοπός είναι να γίνουν οι αλλαγές πριν το φαινόμενο γίνει μη αντιστρέψιμο ή οι συνέπειες του είναι πολύ μεγάλες. Πιο απλά, αν περιμένουμε να ανέβει η στάθμη της θάλασσας μισό μέτρο για να πούμε ότι αλλάζει το κλίμα θα είναι πλέον πολύ αργά.

 

Καλή Ανάσταση σε όλους και από εμένα!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μόνο που δυστυχώς και πολλές "επιστημονικές" μελέτες , βασίζονται σε απόψεις πολιτικών και οικολόγων , είτε γιατί πληρώνουν καλά , είτε γιατί υπάρχουν ιδεολογικά κολλήματα .

 

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, αλλά μπορούμε να κάνουμε ένα φιλτράρισμα τέτοιων επιστημονικών άρθρων κοιτάζοντας τον Impact Factor του κάθε περιοδικού. Εγώ γενικά έχω αρχίσει να μην τους πάω τους οικολόγους γιατί έχει τύχει να διαβάσω διάφορα άρθρα τους που επιστημονικά πάσχουν και η τεκμηρίωση είναι ανεπαρκής, βασίζονται δε σε αυτό που είπε ο Ήρωνας, ερμηνία επιστημονικής μελέτης με σκεπτικισμό, και μιλάμε για άρθρα περι δημόσιας υγείας, οχι παίξε γέλασε δηλαδή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αψεγάδιαστη λογική.

 

Να φανταστώ ..........................................................................

............................................................................................

 

Όταν στοιχεία που εμπλέκονται σοβαρά στην κλιματική αλλαγή όπως η μετάθεση του Βορείου Μαγνητικού  Πόλου που θεωρείτο ότι μετατοπίζεται  κατά 25 μίλια το έτος  και ξαφνικά κατά το Νational Geographic  αυτό επιδεινώνεται ως  40 μίλια το έτος .....

 

Όταν αντίστοιχα η υποτιθέμενη σταθερή γωνία κλίσης του άξονα περιστροφής της γης ταλαντεύεται ανάμεσα από τιμές max-min  πράγμα που τουλάχιστον για τον αστροφυσικό Milankovitch (που πρόσφατα άρχισε να λαμβάνεται σοβαρά) επηρεάζει τις ακραίες θερμοκρασίες των εποχών (κύκλοι Milankovitch)......

 

Όταν η θέση του άξονα περιστροφής που ενέχεται για συμμετοχή σε κλιματικές αλλαγές έχει στα τελευταία μόνο δέκα χρόνια μετατοπιστεί από τους φοβερούς σεισμούς της Σουμάτρας το 2005, της Ν. Ζηλανδίας το 2009, της Χιλής το 2010, της Ιαπωνίας το 2011 από 2,5 έως 10 cm κάθε φορά, απρόσμενα άρα έξω από κάθε αλγόριθμο μελέτης του κλίματος......

 

Όταν επιστήμονες όπως Ο Pal Brekke, ανώτερος σύμβουλος στο Νορβηγικό Κέντρο Διαστήματος, δήλωσε πως ενώ κάποιοι επιστήμονες βρήκαν σπουδαία τη σημασία των κύκλων του νερού, είναι δύσκολο αυτή να γίνει αποδεκτή, επειδή αυτό σημαίνει την παραδοχή ότι οι ωκεανοί – κι όχι το CO2 – προκάλεσε ένα μεγάλο μέρος της υπερθέρμανσης του πλανήτη μεταξύ 1970 και 1997.........

 

Όταν από περισσότερους από 30.000 σταθμούς μέτρησης, τα στοιχεία που εκδόθηκαν το 2012 χωρίς τυμπανοκρουσίες..... από την Met Office (την Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία Β.Μ.Υ). και την Μονάδα Κλιματικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, επιβεβαιώνεται ότι η αυξητική τάση της παγκόσμιας θερμοκρασίας έληξε το 1997.....

 

Όταν η επίδραση του ήλιου στην κλιματική αλλαγή έχει έντονα και ύποπτα υποτιμηθεί  και εντοπιστεί από επιφανείς εμπειρογνώμονες  (η Judith Curry του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Γεωργίας  δήλωσε πως η αυτοπεποίθηση του Met Office ότι είναι «αμελητέα» η επίδραση του ήλιου, είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

και καλά θα κάνει να αποδεχθεί ότι τα μοντέλα μπορεί να έχουν σοβαρές ελλείψεις, όταν πρόκειται για την επίδραση του ήλιου»).....

 

Όταν  " στους Ρωμαϊκούς χρόνους η Ευρώπη, σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, άρχισε να θερμαίνεται σημειώνοντας μέγιστο κατά το 1200μ.Χ., (η ζέστη έφθασε να καλλιεργούνται  αμπελώνες μέχρι και τα βόρεια της  Αγγλίας !!)  ενώ τον Μεσαίωνα ξεκίνησε νέα περίοδος ψύξης με μέγιστη ένταση στα τέλη του 17ου αιώνα (Μικρός Παγετώνας) (πάγωσε ο Δούναβης και οι λίμνες της Ευρώπης για μεγάλο διάστημα) η οποία επηρέασε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο ενώ ακολούθησε αύξηση της θερμοκρασία για τους επόμενους αιώνες με μέγιστες μεταβολές να σημειώνονται από τις αρχές του 20ου. Με γεωλογική προσέγγιση παρατηρείται μία αέναη εναλλαγή ψυχρών και θερμών μάκρο-εποχών οι οποίες εμπεριέχουν πολλούς μικρότερους χρονικούς κύκλους κλιματικών αλλαγών..........

Υπάρχουν κέντρα, ή καλύτερα συμφέροντα, σε παγκόσμιο επίπεδο τα οποία μεγεθύνουν το πρόβλημα και σίγουρα ορισμένοι επιστημονικοί και τεχνικοί κλάδοι ευνοούνται από αυτή την παγκόσμια ανησυχία. .......

Τα δεδομένα λίγων δεκαετιών τα οποία διαθέτουμε είναι μία σταγόνα στον ωκεανό των δεδομένων της κλιματικής αλλαγής τα οποία πρέπει να εξεταστούν, ώστε να είναι δυνατή η επιστημονική προσέγγιση της εξέλιξης του κλίματος του πλανήτη......

Συμπερασματικά γνωρίζουμε πολύ λίγα για τις εξελισσόμενες διεργασίες, τόσο στο εσωτερικό και στην επιφάνεια του πλανήτη όσο και έξω από αυτόν. Οι ανθρώπινες δυσοίωνες εκτιμήσεις μπορεί να δείχνουν ορθές αλλά ακόμη δεν έχουμε την απάντηση της φύσης και των φυσικών φαινομένων. Δυστυχώς ή ευτυχώς το τελευταίο λόγο δεν τον έχουμε εμείς! "  όπως γράφει ο  Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Γεωλογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών....

 

Και παράλληλα παραγνωρίζεις ή δεν γνωρίζεις ότι π.χ ο  Rockefeller δεν είναι απλά ένας βαρύνων παγκόσμιος επιχειρηματίας που "σπρώχνει " τα λεφτά του όπου υπάρχει "κονόμα" (πετρέλαια ή soft energy) αλλά και ως πρόεδρος της τριμερούς επιτροπής άσκησης εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α με τους Μπρεζίνσκυ και Κίσσινκγερ ενεργεί για την άσκηση παγκόσμιας εξουσίας  με εργαλεία όπως η "..προστασία του κλίματος", τα μεταλλαγμένα, το σύστημα HAARP, η "εξουδετέρωση" της τρομοκρατίας, η πανθρησκεία, η λαθρομετανάστευση κ.λ.π

ή ότι οι Rothchilds δεν έχουν ανάγκη από επικερδή επιχειρηματική δραστηριότητα αφού οι ίδιοι είναι αυτοί που κατέχουν και μοιράζουν το δολλάριο και το ευρώ με την FED και την παγκόσμια τράπεζα υποθηκεύοντας  όλο τον κόσμο.....

 

Τότε:

Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να αξιώνεις από ανθρώπους με διευρυμένη κρίση και πολυπαραγοντική σκέψη να σε ακολουθήσουν σε  μονόπλευρα "επιστημονικά συμπεράσματα" που σκοπίμως διαστέλλουν και δαιμονοποιούν την ανθρώπινη συμβολή σε μία κλιματική διακύμανση που ούτως ή άλλως συμβαίνει.......

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

 

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

+1 τουλάχιστον

 

...

 

Και παράλληλα παραγνωρίζεις ή δεν γνωρίζεις ότι π.χ ο  Rockefeller δεν είναι απλά ένας βαρύνων παγκόσμιος επιχειρηματίας που "σπρώχνει " τα λεφτά του όπου υπάρχει "κονόμα" (πετρέλαια ή soft energy) αλλά και ως πρόεδρος της τριμερούς επιτροπής άσκησης εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α με τους Μπρεζίνσκυ και Κίσσινκγερ ενεργεί για την άσκηση παγκόσμιας εξουσίας  με εργαλεία όπως η "..προστασία του κλίματος", τα μεταλλαγμένα, το σύστημα HAARP, η "εξουδετέρωση" της τρομοκρατίας, η πανθρησκεία, η λαθρομετανάστευση κ.λ.π

 

παράλληλα σκεφτόμουν ότι σαν αντίπαλο δέος σε αυτά τα γατάκια εμείς έχουμε τον μέγα καρανίκα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.