Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανέγερση οικοδομής σε εξ αδιαιρέτου αγρόκτημα


Debaser

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι και συγχαρητήρια για το κατατοπιστικότατο forum.

 

Η απορία μου έχει ως εξής:

 

Πελάτης μου κατέχει εξ αδιαιρέτου ένα άρτιο και οικοδομήσιμο αγρόκτημα. Ο πελάτης μου θέλει να χτίσει το ποσοστό που του αναλογεί, αλλα ο συνιδιοκτήτης του ακινήτου αδυνατεί λόγω οικονομικών προβλημάτων να χτίσουνε μαζι τωρα το σύνολο της δόμησης του αγροκτήματος το οποίο είναι και εκτός σχεδίου.

Ποιά είναι η βέλτιστη και πιο ανώδυνη ρύθμιση του ζητήματος ώστε και ο πελάτης μου αλλά και ο συνιδιοκτήτης του να ειναι απολύτως καλυμμενοι νομικά και ο πελάτης μου να καταφέρει να χτίσει τα τετραγωνικα που του αναλογούνε? Σημειώνω πως ο συνιδιοκτήτης του ακινήτου δεν έχει αντίρηση στο να βρέθει φόρμουλα που θα τον καλύπτει νομικά ως προς τα δικαιώματα του στη δόμηση που του αναλογεί και στην κυριότητα του αγροκτήματος ώστε ο πελάτης μου να χτίσει άμεσα.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ερωτηση για ορθοτερη απαντηση : Στα εκτος σχεδιου, αλλου ειναι υποχρεωτικο η δομηση να γινει σε εναν ογκο και αλλου οχι.. Τι ισχυει για σενα???

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι σε τέτοια περίπτωση,πρεπει να γίνει σύσταση οριζοντίου και να εξαντληθεί στο υπό ανέγερση κτίριο ο συντελεστής δόμησης....

 

Με επιφύλαξη

Link to comment
Share on other sites

Αυτο θα ηταν και το ιδανικο... αλλα δεν γινεται

Δεν υπαρχει τροπος να κατοχυρωσω νομικα το δικαιωμα δομησης του συνιδιοκτητη έτσι ωστε να κανει μια προσθηκη κατ' επεκτασιν ή καθ υψος αργοτερα? Αυτο σημαινει βεβαια οτι και αυτος θα πρεπει να συμφωνει με το στυλ της οικοδομης και να εχει λογο κατα τη διαρκεια του σχεδιασμου.

Βασικο επισης ειναι και το να διαφυλαξω την κυριοτητα της ανεγειρομενης οικοδομης του πελατη μου.

Καποιου ειδους προσυμφωνο? Μια υπευθυνη δηλωση? Κατι τελος παντων....

Link to comment
Share on other sites

δεν ειμαι και πολυ σχετικός με αυτά, αλλα δεν μπορεί να χωριστεί το οικόπεδο σε δυο ανεξαρτητα οικόπεδα, εμβαδου το καθένα ανάλογο με το εξ αδιαιρετου ποσοστό, δηλαδή να γίνει συσταση καθετου ιδιοκτησίας? καλα τα λέω;

Οριζόντια είναι η σύσταση καθ' 'ύψος ορόφου.

Υπάρχει κίνδυνος αν δημιουργηθούν δυο ανεκάρτητα οικόπεδα να μην είναι πλέον άρτια και οικοδομήσημα?

Link to comment
Share on other sites

δεν ειμαι και πολυ σχετικός με αυτά, αλλα δεν μπορεί να χωριστεί το οικόπεδο σε δυο ανεξαρτητα οικόπεδα, εμβαδου το καθένα ανάλογο με το εξ αδιαιρετου ποσοστό, δηλαδή να γίνει συσταση καθετου ιδιοκτησίας? καλα τα λέω;

 

 

Μιλάς για ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ή σύσταση καθέτου σε εκτός σχεδίου...

 

1.Αν δεν ειχε γίνει πριν το 92 ή αν δεν είχε γίνει μετά το 92 καμιά ιστορία περίεργη με περιοχή που μπαινοβγαίνει στο σχέδιο-συμβαίνει στο Γιουνανιστάν,βλέπε αντίστοιχη δημοσίευσή μου σε άλλα θρεντς-ΔΕΝ γίνεται σύσταση καθέτου

 

2.Μάλλον όχι κατάτμηση,εξαρτάται από την επιφάνεια της ιδιοκτησίας.Και πάλι λέω ότι πρέπει να εξαντληθεί ο Σ.Δ. για να γίνει σύσταση οριζόντιας.Δεν είναι θέμα ιδανικού ή όχι,είναι θέμα τί γίνεται και τί δεν γίνεται....

 

ΤΕΛΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη περίπτωση που σκέφτομαι είναι να πάρεις έγκριση διασποράς απο αρχιτεκτονική επιτροπή. Αλλά και πάλι θα πρέπει στην άδεια που θα βγάλεις να φαίνονται και τα δύο κτίρια. (Αλλά και πάλι με οριζόντια και όχι κάθετη)

Link to comment
Share on other sites

Σε καμμία περίπτωση διασπορά κτιρίων ακόμα κι αν επιτρέπεται από πολεοδομικές διατάξεις , καθώς λόγω της απαγόρευσης σύστασης καθέτου δεν θα μπορούν μετά να χωρίσουν ιδιοκτησιακά τα κτίρια.

Η λύση είνα μία :

1. Εκδοση άδειας οικοδομής με εξάντληση του σ.δ. Η άδεια να αφορά ενιαίο κτίριο 2 κατοικιών. Είτε πάνω - κάτω είτε δεξιά αριστερά υπό τύπον μεζονετών.

2. Μετά την έκδοση της άδειας , σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας .

3. Επειτα ο καθένας χτίζει κσι ρευματοδοτεί το δικό του όποτε θέλει.

 

Το πιο απλό είναι ο διαχωρισμός πάνω - κάτω και ο πρώτος οικοδομών να πάρει το ισόγειο. Αλλιώς θα πρέπει ο άλλος να αναλάβει τουλάχιστον την δαπάνη του φέροντα οργανισμού που του αντιστοιχεί.

 

Σε κάθε περίπτωση να προηγηθεί συνενόηση με τον συμβολαιογράφο που θα αναλάβει την σύσταση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.