Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα σε εκτός οικισμού


Recommended Posts

Συνάδελφοι

αγροτεμάχιο 200μ2 εκτός οικίσκου με πρόσωπο σε δημοτική οδό ανατολικά-δυτικά όμορες ιδιοκτησίες και νότια να συνορεύει με θάλασσα είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, σωστά?

 

Προσέχουμε τους τίτλους (όχι κεφαλαία, όχι λάθη). Τα περί αρτιότητας οικοπέδων (και όλα περί οικοπέδων) τα γνωρίζουν καλύτερα οι Τοπογράφοι -για αυτό και η μεταφορά ss_sk

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση αυτού του αγροτεμαχίου για την κατασκευή του τοπογραφικού ο ιδιοκτήτης μου υποδεικνύει ως ιδιοκτησία του και τον αιγιαλό (ο οποίος δεν είναι καθορισμένος) μπαίνω σε διαδικασία να του εξηγήσω πως αιγιαλός = δημόσια ιδιοκτησία. Για την κατασκευή του τοπογραφικού είναι απαραίτητο να γίνει ο καθορισμός του αιγιαλού ή αρκεί να ορίσω την γραμμή παραλίας 30μ πάνω από τον αιγιαλό. Αλλά από πού θα πάρω το μηδέν? Ουφ…. πελάγωσα!!!

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον στο υπόμνημα θα πρέπει να γράψεις το γνωστό "τα όρια υποδείχθηκαν από τον ιδιοκτήτη" και επιπλέον ένα "δεν έχει γίνει καθορισμός αιγιαλού" και ... τέλος. Δεν έχεις απολύτως καμιά αρμοδιότητα ούτε για γραμμή αιγιαλού, ούτε για γραμμή παραλίας, αφού δεν έχει γίνει ακόμα ο καθορισμός. Και βέβαια ενημέρωσε τον πελάτη σου ότι αν για οποιoδήποτε λόγο του χρειαστεί στο μέλλον καθορισμός αιγιαλού θα μπορούσες να το αναλάβεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.