Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι μπορώ να κάνω με τη βεβαίωση οικοδομησιμότητας;


Recommended Posts

Εχω πάρει βεβαίωση οικοδομησιμότητας σε οικοπεδο εκτός σχεδίου κατά παρέκλιση.Μπορώ μέχρι να εκδοθεί η άδεια οικοδομής να ξεκινήσω με εκσκαφές?Σε τι εξυπηρετεί ή τι ποιά διαδικασία επιταχύνει η βεβαίωση οικοδομησιμότητας που ήδη έχω πάρει?

 

 

Σε παρακαλώ να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής. Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των δημοσιεύσεων όσο και στο περιεχόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Με την βεβαίωση αυτή το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις οικοδομική άδεια.

Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την οικοδομική άδεια για να ξεκινησεις εργασίες.

Και διόρθωσε τα κεφαλαία γιατι θα φωνάζουν οι mods.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τότε ακριβώς εκτός σχεδίου . Μήπως δεν έχει κυρωθεί ακόμα η πράξη εφαρμογής στην περιοχή σου ? Χωρίς την οικοδομησιμότητα δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα . Ουσιαστικά είναι μια προάδεια που σου επιτρέπει να κτίσεις και σου καθορίζει το πόσο δόμηση έχεις και το εμβαδό του οικοπέδου σου .

Εννοείται πως δεν μπορείς να κάνεις καμιά εργασία χωρίς την τελικά άδεια .

Ξέρεις για να εκδοθεί μια άδεια απαιτούνται και πολλές μελέτες που πρέπει να τις συντάξει ο μηχανικός σου . Δεν είναι θέμα μιας μέρας όπως πολλοί ιδιοκτήτες πιστεύουν και λογικά δεν είσαι και ο μόνος πελάτης που έχει ο μηχανικός σου . Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι που προηγούνται χρονικά .

Link to comment
Share on other sites

Είναι πιθανό να είναι εκτός σχεδίου και αυτό που λέει "οικοδομησιμότητα" να είναι απλώς μια βεβαίωση της πολεοδομίας ότι έιναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

 

Σε κάθε περίπτωση :

 

Mην κουνηθείς καθόλου αν δεν έχεις την άδεια στα χέρια σου. Παραβαίνεις σειρά πολεοδομικών και ποινικών διατάξεων. Χτίζεις αυθαίρετο με την πλήρη έννοια της λέξης.

 

Και σκέψου πολύ καλά αυτά που σου είπε παραπάνω ο/η adadim για τις μελέτες.Συνεννοήσου με τον μηχσνικό σου.

 

Και διόρθωσε τα κεφαλαία σε τίτλο και κείμενο διότι απαγορεύονται από τους κανόνες συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

Παίζει και η περίπτωση "οταν φτάσεις στο ταμείο" δλδ. στην εκδοση αδείας να μην ισχύουν οι οροι δόμησης και φυσικά ούτε η οικοδομησιμότητα , γιατί στην Ελλάδα ζούμε.

Οπότε χωρίς αδεια στο χέρι μην ξεκινάς.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Μανώλη γιατί δεν ρωτάς τον μηχανικό σου αλλά προτιμάς να απευθύνεσαι σε αγνώστους? Μου κάνει εντύπωση. Να υποθέσω ότι τον έχεις ήδη ρωτήσει και σου έχει απαντήσει ότι και οι παραπάνω συνάδελφοι. Λοιπόν εγώ θα μπορούσα να σου πω να ξεκινήσεις και να φτιάξεις τετραόροφο εκτός σχεδίου. Θα με εμπιστευόσουν? Εκτός αν θέλεις να τσεκάρεις τον μηχανικό σου, οπότε αν το τσεκάρισμα δεν το έχεις κάνει πριν αποφασίσεις να του εμπιστευτείς την περιουσία σου, σου ευχομαι καλή δύναμη για την συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Με την βεβαίωση που έχεις μπορείς να κάνεις μεταβίβαση ακινήτου και τίποτα άλλο, όπως σε είπανε ήδη (και υπόψη σου ότι κάθε βεβαίωση ισχύει για ένα εξάμηνο)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπέρα

ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό - σε οικόπεδο που βρίσκεται εντός περιοχής που έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής & έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια...

έχει γίνει κάποια αίτηση ακύρωσης της κυρωτικής απόφασης και αναμένεται η έκδοση αποφάσεως του δικαστηρίου. Στην περίπτωση που ακυρωθεί η κυρωτική απόφαση γνωρίζει κανείς εάν μπορεί να θιγεί η ισχύς της οικοδομικής αδείας??? (εγω θεωρώ πως απο τη στιγμή που έχει βγει αδεια αρα εχει ελεγχθεί οικοδομησιμότητα και ο.δ.και εχει γινει κ διορθωση στον τελικό πίνακα οτι δε μπορει να υπάρξει πρόβλημα) Ποια ειναι η γνωμη σας?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.