Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμογή παλιάς διανομής οικισμού


Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω μια περίπτωση στην οποια πρέπει να κάνω τοπογραφικό οικοπεδου με κτίσμα στο χωριο Αγ. Ανάργυροι Λάρισας για νομιμοποίηση. Στο χωριο υπάρχει ένας χάρτης διανομής του 1928.

Όσο και αν έχω προσπαθήσει να τον "φέρω" στο σήμερα δεν μπορώ. 

Και όταν λέω "δεν μπορώ" εννοώ ότι δεν μπορώ να το φέρω ακριβώς. Και το γεγονός ότι υπάρχουν κτισματα στο οριο του οικοπεδου με κάνει να μην μπορώ να πω με σιγουριά ότι το κτίριο είναι μεσα-έξω η το κόβει το οριο σύμφωνα με τη διανομή.

 

Η ποιότητα του χάρτη, τα παχη των γραμμών κτλ είναι απαράδεκτα. Διαστάσεις φυσικά ούτε για πλακα. Έχω παρακάτω απόσπασμα του χάρτη που δείχνει το οικόπεδο μου. Οι ερωτήσεις είναι οι εξης:

α) ποσο καλα θεωρείτε ότι μπορώ να παίξω μπαλα με αυτό τον χάρτη? Ποσα μετρα απόκλιση (γιατί από ότι το κόβω μιλάμε για μετρα)

β) το οικόπεδο μου είναι το 5Β που δείχνει η εικόνα. Τα 5 και 5Α σύμφωνα με το χάρτη είναι ξεχωριστές ιδιοκτησίες (εξού και η αρίθμηση 5 και 5Α) η κτισματα που υπήρχαν τότε μεσα στο οικόπεδο?

γ) τα τμήματα που έχω σε κύκλο τι υποτίθεται ότι είναι? Δρόμοι? Γιατί σήμερα δεν υπάρχουν.

Δεν μου έχει ξανατυχει τόσο παλιος χάρτης (από ότι θυμάμαι) και δεν καταλαβαίνω τους συμβολισμούς πέρα από όλα τα αλλα.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

post-12963-0-19035200-1477415889_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έτυχε να έχω μία δουλειά, όχι τοπογραφική, σε διπλανό Φ.Χ. (Νο 2) στον οικισμό. Απ' ότι είδα, στο τοπογραφικό συναδέλφου, υπάρχει και διάγραμμα από την οριοθέτηση του οικισμού, του 1986, που με το μάτι φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες μεταβολές σε κάποιους δρόμους και Ο.Τ., σε σχέση με αυτά που φαίνονται στο διάγραμμα του '28.

Ίσως να έψαχνες, μήπως σε βοηθήσει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Τον έχω τον χάρτη της οριοθέτησης. Δεν με βοηθάει καπου όμως. Αυτό που δείχνει είναι η υπάρχουσα κατάσταση κατά την στιγμή της σύνταξης του 5αριου της ΓΥΣ πάνω στο οποιο σχεδιάστηκε το οριο του οικισμου. Δεν με βοηθάει στην εφαρμογή της διανομής. 

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι ξέρω (χωρις μεγάλη σιγουριά) τα προγενέστερα σχέδια προ 1932 ξανασχεδιάσθηκαν. Απο το 1932 και μετά οι οικισμοί είναι σχεδιασμένοι με αξονικά, ορόσημα κλπ. Δηλαδή διαθέτουν στοιχεία πασαλώματος. Δεν γνωρίζω αν πήγες στην τοπ. υπηρεσία της Λάρισας και σου είπαν πως αυτά είναι τα μοναδικά. Με αυτά, όπως τα βλέπω χωρις διαστάσει, δεν κάνεις δουλειά. Αν πάλι αυτά είναι τα μοναδικά και κανείς άλλος (αυτό όμως να το σιγουρέψεις) δεν θα βρει κάτι καλύτερα τότε......επίθεση! Συζήτησε-ρώτα κάποιον συν. που έχει κάνει δουλειές εκεί. Π.χ. ο τοπογράφος του ted78.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επανέρχομαι υστερα από ερευνα στην Τοπογραφική υπηρεσία. Τα οικόπεδα που φαίνονται στον παραπάνω χάρτη φαίνονται μεν στο 1 από τα 3 φυλλα της διανομής του οικισμου αλλα όπως γραφει στο κάτω μερος της πινακίδας "τα τεμάχια με υπογραμισμενο αριθμό αφουρουν τεμάχια ξένων ιδιοκτησιών".

Κατά συνεπεια μου είπαν στην Τοπογραφική υπηρεσία ότι δεν έγινε αναδιανομή στο συγκεκριμένο σημείο του οικισμου και δεν υπήρχε και πινακας ιδιοκτητων-εμβαδών για αυτά τα οικόπεδα (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα οικόπεδα του οικισμου τα οποια είναι τετραγωνισμένα, με διαστάσεις, αριθμούς Ο.Τ. και πινακα ιδιοκτητων-εμβαδών.

 

Οποτε δεν έχω αρχικό εμβαδό. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι το τοπογραφικό είναι για νομιμοποίηση και έχω αποθήκη χτισμένη στο βορειο οριο του οικοπεδου και πραγματικά έτσι όπως είναι ο χάρτης του οικισμου δεν πω σιγουριά αν το βορειο οριο του οικοπεδου κόβει η όχι την αποθήκη -> και κατά συνεπεια αν νομιμοποιείται η όχι.

Κάποια πρόταση?

Link to comment
Share on other sites

βλεπεις αυτο απο τον ν. 4258/14 αρ. 22

 

7. Οικόπεδα ευρισκόμενα εντός οικοδομικών τετραγώνων σχηματισθέντων σε ρυμοτομικά σχέδια
οριστικών διανομών του Υπουργείου Γεωργίας που εγκρίθηκαν πριν από το έτος 1975,
θεωρούνται
από το χρόνο έγκρισης των εν λόγω ρυμοτομικών σχεδίων ως οικόπεδα εντός σχεδίου,
ανεξαρτήτως εάν περιλαμβάνονται ή όχι τα ίδια στον πίνακα διανομής. Τα οικόπεδα αυτά
συμμετέχουν στον πολεοδομικό σχεδιασμό και δομούνται με τους ίδιους όρους και υπό τις ίδιες
προϋποθέσεις με τις οποίες συμμετέχουν και δομούνται και τα οικόπεδα του πίνακα διανομής. Στην
περίπτωση αυτή ως προς την έννοια του οικοδομικού τετραγώνου ισχύουν οι διατάξεις των
παραγράφων 48, 49, 53 και 76 του άρθρου 2 και της παρ. 1α του άρθρου 8 του ν. 4067/2012
(Ν.Ο.Κ). Γήπεδα ευρισκόμενα έναντι των οικοδομικών τετραγώνων του προηγούμενου εδαφίου
δομούνται σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση.

 

 

για τα υπολοιπα  δξ...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.