panos-vicious Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2016 @akis73 Για τον HP DesignJet 500 42-in Roll Printer, αλλά και άλλους εκτυπωτές, οι ρυθμίσεις που -υποθέτω πως- εννοείς, βρίσκονται στο "Ιδιότητες εκτυπωτή -> Για προχωρημένους" και μάλλον είναι αυτές στη φωτό. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
da-mi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2016 Έχεις τσεκάρει στις ιδιότητες να τυπώνει images και όχι text/drawings? Δοκίμασέ το.Εγώ αυτό κάνω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis73 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2016 Στα πολύ σωστά των παραπάνω συν/φων να προσθέσω και εγώ την παρακάτω ρύθμιση για να μην στέλνει το αρχείο κατευθείαν στον εκτυπωτή, αλλά να το "επεξεργάζεται" εν μέρει στον η/υ. Σημειώνω ότι χρησιμοποιώ τον επίσημο οδηγό της HP για τον Designjet 500. Θα πρέπει να τικαριστεί η μεσαία ρύθμιση, με το αντίκτυπο της αργής εκτύπωσης. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2016 (edited) Πολύ καλό akis! Και μια και σε πέτυχα εδώ, πως γίνεται σε windows 7, για τη σειρά HP designjet 500, να επιλέγει το λογισμικό αυτόματα την μελανωμένη και μόνο περιοχή του χαρτιού. Μέχρι και τα windows xp, στον σχετικό οδηγό και πρόγραμμα, υπήρχε μια χρησιμότατη επιλογή, στο "Advanced" των "Printing Preferences", όπου τικάριζες ένα κουτάκι που έλεγε "Inked area selected" και τελείωνες. Επέλεγες στο autocad πια, και το μέγεθος χαρτιού από αυτά που είχες δημιουργήσει, και αυτό ήταν. Μετά τα XP, στα προγράμματα οδήγησης δεν υπάρχει πλέον η επιλογή, και θα έπρεπε κάθε φορά να υπολογίζεις την επιφάνεια του χαρτιού που θα έπιανε η εκτύπωση. Αλλιώς, αν π.χ. είχες επιλέξει ένα χαρτί 610mm x 2000mm και το σχέδιο είχε μήκος 1m, θα εκτύπωνε μεν το σχέδιο, αλλά θα έκοβε το χαρτί στα 2m. Είχα αναγκαστεί, πριν χαλάσει ένα εξάρτημα και τον βγάλω στην απομαχία, να έχω εγκατεστημένα σε Virtual Box τα win xp και το autocad 2007, όταν ήθελα να εκτυπώνω. Edited Οκτώβριος 30 , 2016 by panos-vicious Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 παίδες Για την συνδρομή στο πρόβλημά μου σας ευχαριστώ όλους! Κάτι κατάφερα τελικά... σήμερα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skidoo23 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Πολύ καλό akis! Και μια και σε πέτυχα εδώ, πως γίνεται σε windows 7, για τη σειρά HP designjet 500, να επιλέγει το λογισμικό αυτόματα την μελανωμένη και μόνο περιοχή του χαρτιού. Μέχρι και τα windows xp, στον σχετικό οδηγό και πρόγραμμα, υπήρχε μια χρησιμότατη επιλογή, στο "Advanced" των "Printing Preferences", όπου τικάριζες ένα κουτάκι που έλεγε "Inked area selected" και τελείωνες. Επέλεγες στο autocad πια, και το μέγεθος χαρτιού από αυτά που είχες δημιουργήσει, και αυτό ήταν. Μετά τα XP, στα προγράμματα οδήγησης δεν υπάρχει πλέον η επιλογή, και θα έπρεπε κάθε φορά να υπολογίζεις την επιφάνεια του χαρτιού που θα έπιανε η εκτύπωση. Αλλιώς, αν π.χ. είχες επιλέξει ένα χαρτί 610mm x 2000mm και το σχέδιο είχε μήκος 1m, θα εκτύπωνε μεν το σχέδιο, αλλά θα έκοβε το χαρτί στα 2m. Είχα αναγκαστεί, πριν χαλάσει ένα εξάρτημα και τον βγάλω στην απομαχία, να έχω εγκατεστημένα σε Virtual Box τα win xp και το autocad 2007, όταν ήθελα να εκτυπώνω. Στον 500 a0 με driver v6.07 στα win7 64 , υπάρχει η επιλογή remove top/botttom blank areas στα advanced paper settings 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis73 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Ωπ, δεν το είχα δει, είναι αυτό που λεέι ο συν/φος skidoo23 όμως. Παραθέτω και την σχετική εικόνα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Παίδες, ευχαριστώ κι εγώ. Όταν με το καλό τον φτιάξω, θα το δοκιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos zervos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2016 *μία σημείωση για τον 500: μην τσεκάρετε στο plot την επιλογή "plot transparency", δεν τυπώνει ο plotter (άσχετα με το αν υπάρχουν transparent αντικείμενα μέσα στο σχέδιο ή όχι...) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα