mitsus Δημοσιεύτηκε October 6, 2025 at 09:05 μμ Δημοσιεύτηκε October 6, 2025 at 09:05 μμ (edited) Καλησπέρα On 10/2/2025 at 10:07 PM, Pavlos33 said: Η δόμηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αθροιστική Α) Γιατι να μην είναι αθροιστική? Αν εχω 500 στρέμματα εκτός με ένα τμήμα εντός οικισμού θα χασω όλη αυτη την οικοδομησιμότητα του εκτός? Απο πού προκύπτει οτι δεν μπορει να ειναι αθροιστική? Β) τα προαναφερθέντα που αφορούσαν σε γεωτεμάχιο κατα τμήμα εντός οριοθετημένου οικισμού, πώς μεταβάλλονται στην περίπτωση που ο οικισμός ειναι προ23? Προφανως καθε τμημα που εμπιπτει σε διαφορετικό τομέα, εξεταζεται ξεχωριστα. Αλλα η οικοδομη του οικοπέδου μπορει να μεταφερθει κατόπιν εγκρισης ΣΑ και σε θέση εκτός οικοπέδου αλλα εντός του γηπέδου? Ή αυτο ισχύει μονο στους οριοθετημένους? Μου ακούγεται λογικό να ισχυει μονο εκει ====== Γ) Εχω την περίπτωση γεωτεμαχιου 14.000 τμ με μόλις 160τμ εντός προ 23 οικισμού Το εντός είναι αρτιο κατα παρέκκλιση Το εκτός εχει μόλις 3 μέτρα πρόσωπο σε κύρια δημοτική οδό (με ΦΕΚ). Δηλαδη δεν εχει το πρόσωπο 45 μ του κανόνα είναι όμως παρα πολύ παλιο (1930) και θεωρω πως ειναι κατα παρέκκλιση αρτιο. Οπως θα μπορούσε δηλάδη να ειναι αρτιο κατα παρέκκλιση ένα γεωτεμάχιο με πρόσωπο σε κοινοτική οδο που είχε φτιαχτει απο το 1978 εως το 1985 συμφωνα με την περίπτωση δδ. Δεν ειναι δυνατόν να μην είναι αρτιο κατα παρέκκλιση ενα προϋφισταμενο του 1978. Εξαλλου ειναι και η παρέκκλιση που τελικά απέμεινε με τον 4759/20 Συμφωνειτε σε αυτο? Σημερα μιλαγα με συνάδελφο που μου έλεγε οτι σε υπηρεσία δεν δεχονται τέτοια παρέκκλιση! Quote ΠΔ 24.5.1985 / αρθρο1, παράγραφος 2.β.δδ) Τα γήπεδα που δημιουργήθηκαν από τη 17-10-78 ημέρα δημοσίευσης του ΠΔ/6-10-78 (ΦΕΚ-538/Δ/78) μέχρι την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος Πδ/τος έχουν ελάχιστο εμβαδόν 4000 μ2. Edited October 6, 2025 at 09:06 μμ by mitsus
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα