Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικά σχέδια πριν την αγορά του οικοπέδου


pk10gr

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους..

 

Ενας γνωστος - προς φιλος - μου ζητησε μεσω της δικηγορου του να κανω αρχιτεκτονικα σχεδια πριν καν αγορασει ενα οικοπεδο ωστε να μπορεσει να κανει συσταση μεσα στο συμβολαιο και να μειωθει ο φορος που θα πληρωσουν. (ελπιζω να το καταλαβα σωστα) Προκειται για τριωροφη συν pilotis με υπογειο, η οποια θα ανηκει σε τρεις ιδοκτητες εξ'αδιαιρετου (33.33% ο καθενας)..

 

Τα ερωτηματα μου ειναι:

1)εχει καποιος αναλογη εμπειρια ή εχει ακουσει αυτη τη διαδικασια?

2)επειδη οι διαστασεις του οικοπεδου και η καλυψη ειναι οριακες με αποτελεσμα η οικοδομη να κολαει δεξια αριστερα, μπροστα να βρισκεται ενα με το ιδεατο στεραιο και πισω να απεχει απο το δ μολις 5 εκ. μηπως θα ηταν σωστο πριν γινει η συμβολαιογραφικη πραξη να γινει ενας προελεγχος των σχεδιων απο την πολεοδομια για αποφυγη αλλαγων που μπορει να δημιουργησουν προβλημα?

3)Υπαρχει καποια αλλη παραμετρος που μου διαφευγει και θα επρεπε κατα τη γνωμη των εμπειρωτέρων να λαβω υποψη μου?

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι μειώνεται ο φόρος. Πιθανόν να μειώνονται τα συμβολαιογραφικά έξοδα επειδή θα γίνουν όλές οι πράξεις μαζί. Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να εξασφαλίσεις τα συμφέροντα σου.

Link to comment
Share on other sites

....2)επειδη οι διαστασεις του οικοπεδου και η καλυψη ειναι οριακες με αποτελεσμα η οικοδομη να κολαει δεξια αριστερα, μπροστα να βρισκεται ενα με το ιδεατο στεραιο και πισω να απεχει απο το δ μολις 5 εκ. μηπως θα ηταν σωστο πριν γινει η συμβολαιογραφικη πραξη να γινει ενας προελεγχος των σχεδιων απο την πολεοδομια για αποφυγη αλλαγων που μπορει να δημιουργησουν προβλημα?.....

Αυτοί τρομάζουν να σου κάνουν προέλεγχο όταν πας για πρωτοκόλληση φακέλου, θα καθίσουν να κάνουν προέλεγχο στα σχέδια?:confused::)

Link to comment
Share on other sites

το έχω κάνει για γνωστό και έχω φάει στην μάπα ένα μήνα δουλειά (επί δύο άτομα) διότι τελικά ναυάγησε η αγορά οικοπέδου για άσχετη προς εμένα αιτία...

 

...προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!

Link to comment
Share on other sites

σε οτι αφορα τα συμφεροντα μου σκοπευω να κανω καποιο χαρτι αναθεσης εργου.. Τωρα για αυτο που λες Ηλια δεν ξερω γενικα πως λειτουργουν στις πολεοδομιες παντως στην Παλληνη και Αγ. Παρασκευη που ξερω (αν και αυτο το θεμα δεν ειναι εκει) ειναι πολυ θετικοι σε κατι τετοιο αρκει να μην γινεται ο τρελος πανικος εκεινη την ημερα και να μην τους εχουν ουμπαλιασει νωριτερα..

Link to comment
Share on other sites

Και αν στο μέλλον αλλάξει η μορφή του κτιρίου , επιφάνειες κτλ΄τι γίνεται τότε? Τι σκέφτονται οι άνθρωποι...

Πάντως γενικά μιλώντας δεν γίνονται τα πάντα υπάρχουν και κάποια όρια στις απαιτήσεις πελατών δικηγόρων συμβολαιογράφων. Και τι αμοιβή θα ζητήσεις αν επιτρέπεται? Την ελάχιστη νόμιμη για την αρχ. μελέτη? Δεν γίνονται αυτά τα πράματα εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Και όμως γίνονται...Έχω δει σε αρκετά συμβόλαια πως θα πραγματοποιούταν η μελλοντική δόμηση . Βέβαια το μέγιστο 1/10 να κατασκευάστηκε τελικά το κτίριο όπως αρχικά περιγραφόταν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα . Θα του έπαιρνα ανάλογα με τα τετραγωνικά όσα αναλογεί στην αμοιβή μελέτης αρχιτεκτονικών και θα του ζήταγα να προπληρώσει τουλάχιστον τα μισά πριν ξεκινήσω για παν ενδεχόμενο . Και η υπογραφή εκμέρους του ότι μου αναθέτει την εργασία για τους τίτλους ιδιοκτησίας πάλι είναι μια πολύ σωστή κίνηση .

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λετε για μελλοντικη εφαρμογη ή οχι των σχεδιων ως εχουν το ξεκαθαρισα και στον ιδιοκτητη και στη δικηγορο.. Σε αυτο το θεμα με προβληματιζει περισσοτερο καποια αλλαγη απο την πολεοδομια (δυσκολο να συμβει αλλα ποτε δεν ξερεις) σε οτι αφορα το περιγραμμα της οικοδομης..

 

Οσο για το θεμα της αμοιβης, υπαρχουν δυο ενδεχομενα.. Αν συζητησει για αμεση εκδοση αδειας, τοτε θα ζητησω προκαταβολη καποιο ποσοστο της αρχ. μελετης.. Αν δεν παει για αμεση εκδοση αδειας, τοτε θα παω στη λυση που προτεινει η adadim.

 

Στο 3ο ερωτημα, δεν υπαρχει κατι που να θεωρειται πως εχω ξεχασει?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στην θέση σου θα έβαζα τον φάκελο στην πολεοδομία για παν ενδεχόμενο και θα τον προχωρούσα μέχρι το οκ της έγκρισης των αρχιτεκτονικών. Μετά ας κάνανε την σύσταση. Αν πάρεις έγκριση αρχιτεκτονικών τότε πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι κατά την έγκριση των υπολοίπων που θα πρέπει βέβαια να κοιτάξεις λίγο τι μπορεί να προκύψει (στατικών, φυσικού αερίου, ανελκυστήρα...). Αν δεν βάλεις τον φάκελο τότε πάρε τουλάχιστον θεωρημένους όρους δόμησης και χρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά δηλαδή να κάνει ο άνθρωπος διάγραμμα κάλυψης, τοπογραφικό διάγραμμα σχέδια κατόψεων, τομές και όψεις Κατάθεση αμοιβών μελέτης - φορολογικών σε ένα υποθετικό κτίριο για να γίνουν τα συμβόλαια? Πρώτη φορά το ακούω, και πως θα πληρωθεί?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.