Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα για ημιυπαιθρίους


gio

Recommended Posts

τουλαχιστον να κινηθει λιγο η αγορα βρε παιδια γιατι δεν νομιζω να μας βγαλουν απεξω κατι θα πρεπει να κανουμε και εμεις...εγω πιστευω οτι αυτο τον σκοπο εχει οπως και αν υσχυσει αυτο με τον περιορισμο των ημιυπαιθριων στις νεες ο.α. οποτε οποιος ειχε σκοπο να βγαλει αδεια αλλα για οποιοδηποτε λογο το καθυστερουσε θα τρεξει να προλαβει τα νεα μετρα..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δύο σενάρια για το νέο τέλος

Το ένα προβλέπει ότι η νομιμοποίηση θα γίνει με την πληρωμή κατ αποκοπή ποσού που θα κυμαίνεται από 100-300 ευρώ το τ.μ. ανάλογα με την έκταση του ημιυπαίθριου και την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο.

 

Το δεύτερο, επικρατέστερο, σενάριο προβλέπει ότι το τέλος θα προσδιορίζεται με βάση την αντικειμενική τιμή του ακινήτου με έκπτωσής της που μπορεί να φθάνει και το 80%.

 

Αν, για παράδειγμα, η αντικειμενική είναι 1.000 ευρώ το τ.μ. και ο ημιυπαίθριος 10 τ.μ., τότε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταβάλει για τη νομιμοποίηση 2.000 ευρώ (1.000Χ10Χ80% έκπτωση).

 

πηγη:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=4750&pubid=2540794

Link to comment
Share on other sites

Πως θα "νομιμοποιήσουν" τους ημιυπάιθριους;;;; Και πως ορίζουν την "νομιμοποίηση"; Έτσι όπως το λένε, νομιμοποίηση = αύξηση των νόμιμων τετραγωνικών = αύξηση των χιλιοστών επί του οικοπέδου = υπέρβαση σδ κτλ κτλ...

 

Άρα μήπως δεν μιλάμε για νομιμοποίηση αλλά για "άφεση αμαρτιών" του στύλ της περαίωσης; Και αν ο άλλος έχει κλείσει μπαλκόνι, τί γίνεται με τα φορτία; Θα νομιμοποιήσουμε και τις δομοστατικές αβεβαιότητες ή θα βάζουν τους ιδιοκτήτες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση οτι με γνώση τους κατοικούν σε...μπαλόνι;

Link to comment
Share on other sites

Για μη κατεδαφιση μιλανε τυπικα.. Δεν μπορει να γινει με αλλο τροπο, καθως οποιαδηποτε αλλη διατυπωση αυξανει νομιμα το σδ.. Οποτε αρχιζουν αλλα..

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς γι'αυτό είπα "νομιμοποίηση".

 

Η μη κατεδάφιση, δεν καλύπτεται από τα πρόστιμα που επιβάλλονται με την πράξη αυθαίρετου; Οεο; Αλλά άλλο να λες "σου βάζω πρόστιμο" και άλλο να λες σου νομιμοποιώ-εξαιρώ από κατεδάφιση" τον ΗΧ...

Link to comment
Share on other sites

Κανονική νομιμοποίοηση δεν μπορεί να γίνει, γιατί όπως λέει ο pk10gr θα πρέπει να αυξηθούν παντού οι συντελεστές δόμησης, και αυτό είναι αδύνατο, γιατί υπάρχει και το ΣτΕ...

Η σχεδιαζόμενη λύση, απ' ότι γράφουν οι εφημερίδες, θα είναι η επιβολή ενός εφάπαξ προστίμου ανέγερσης και μόνο, και εξαίρεση από την κατεδάφιση. Κάπως σαν το νόμο Τρίτση φαντάζομαι.

 

Να δω αν θα βρεθεί ένας γενναίος μηχανικός ή ιδιοκτήτης να κάνει προσφυγή, και να κλαίνε όλοι...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι τοσο απλο φιλε πακτωμενε.. Ποιος ιδιοκτητης θα κανει προσφυγη?? Καποιος που ειναι νομιμος 100%.. Και τι θα γινει με τους γειτονες του?? Θα του φανε το λαρυγγι..

Ποιος μηχανικος θα κανει προσφυγη?? Αυτος που δεν εχει κανει και δεν εχει σκοπο να κανει καποια μπαλαμουτια.. Γιατι σε αλλη περιπτωση θα ειναι στο στοχαστρο.. Λιγα βλεπουμε καθημερινα να γινονται με οσους διεκδικουν το δικαιο και το νομιμο σε βαρος των πολλων σε πληθος ή των πολλων στην τσεπη?? Και ποσα δε βλεπουμε που γινονται..

Link to comment
Share on other sites

Κάποια στιγμή η νοοτροπία στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει. Το ζήτημα των πολεοδομικών αυθαιρεσιών πρέπει να λήξει. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να γίνει αυτό όταν κάθε που το κράτος χρειάζεται έσοδα νομιμοποιεί τα αυθαίρετα. Τί πάει να πει εξαίρεση από την κατεδάφιση; ΚΑΙ πρόστιμο ΚΑΙ επαναφορά του Η/Υ στη νομιμότητα.

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να διαφωνω μαζι σου, υπαρχουν τοσα και τοσα (αλλα κατα τη γνωμη μου και αλλα κατα τεκμηριο) πολυ πιο σημαντικα που πρεπει να αλλαξουν στην νοοτροπια μας που δυστυχως αυτο το συγκεκριμενο ειναι πολυ χαμηλα στη λιστα..

Και οπως εχει αναφερθει σε αλλες συζητησεις, η αληθεια ειναι οτι ολα ξεκινανε απο την παιδεια..

Παροτι ειναι κατι εκτος θεματος τελειως, νοιωθω την αναγκη να παραθεσω ενα παραδειγμα σε αυτο που λεω.. Κοριτσακι 6 χρονων με "μαλωσε" που πεταξα καποιο χαρτι στα σκουπιδια και δεν το εβαλα σε ειδικο κουτι οπως εχει σπιτι του για την ανακυκλωση.. "Πρεπει να προσεχουμε το περιβαλλον!!! Ειναι το σπιτι μας!!!" Δικα της λογια δεν ειναι. Απο καπου τα ακουσε. Αλλα θα της γινουν κτημα και θα ζησει τη ζωη της με αυτον τον τροπο.. Οταν το ειπα λοιπον στη μητερα μου, μου ειπε οτι αντιστοιχη συμπεριφορα ειχε για την βρυση που ετρεχε χωρις λογο καποια μερα που επλενε χορτα και μαγειρευε..

 

Η παιδεια μας δυστυχως αδυνατει να μας δωσει τις βασικοτερες των αρχων σε ολα τα επιπεδα της ζωης μας.. Και το κρατος αδυνατει να μας εμπνευσει αυτην την αναγκαια εμπιστοσυνη να το σεβαστουμε.. Αν δεν αλλαξουν αυτα, με βουρδουλα και προστιμα και τιμωρια, τιποτα δεν θα γινει πραγματκα καλυτερο..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.