Μετάβαση στο περιεχόμενο

ακινητοποιημένο αυτοκίνητο


katrmp

Recommended Posts

Ειχα ένα παλίο αυτοκίνητο (1983 μοντ), και είχα καταθέσει πινακίδες από το 2002, και μάλιστα είχα δηλώσει ΑΚΙΝΗΣΙΑ. Νομίζω σε αυτά καταστρέφονται αμέσως οι πινακίδες και δεν μπορουν να ξαναβγούν στην κυκλοφορία. Το θέμα το είχα τόσα χρόνια παρατημένο σε ένα γκαράζ μου πολυκατοικίας. Ηταν τουλάχιστον μέχρι πέρυσι που το είδα. Πήγα τώρα και έλειπε,(δεν ξέρω από πότε) και μου είπε ενοικός ότι το έβγαλε πρίν 1,5 χρόνια  και το πέταξε σε παλιατζή  χωρίς να ρωτήσει γιατί ήταν εστία για διάφορα.

Τώρα εγω τι κάνω για να είμαι καλυμμένος, μη τυχόν και μου λέει ψεμματα και δεν έχει καταστραφεί και μία στο εκατομμύριο κάποιος το έφταιξε και το κυκλοφορεί?

Αυτός μου λέι ότι μπορεί να μου κάνει στο ΚΕΠ μια υπεύθυνη δήλωση. Αλλά τι να γράφει?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλησπέρα.

Δες αυτό

http://www.achaia.gr/ach/index.php?option=com_content&view=article&id=1027:2010-06-04-09-28-34&catid=230:2008-12-16-16-46-29&Itemid=88

Θεωρητικά είσαι κάτοχος από τη στιγμή που δεν υπάρχει οριστική διαγραφή ή δήλωση κλοπής.

Οπότε καλό θα είναι να πας μια βόλτα από ένα αστυνομικό τμήμα ή και σε διεύθυνση μεταφορών για τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

1.να ρωτήσω δεν έχω δικαίωμα να το πουλήσω με μία υπεύθυνη δήλωση σε αυτον που το πέταξε. Ως ιδιώτης να το κάνει παλιοσίδερα ή ανταλλακτικά?

 

2. οριστική διαγραφη είχα κάνει στην εφορία όταν κατέθεσα πινακίδες με ρώτησαν θέλετε απλά να τίς καταθέσετε ή θα ακινητοποιηθεί, διαγραφεί? και έκανα το 2ο

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται έτσι απλά η μεταβίβαση αυτοκινήτου.

Πιστεύω ότι το πιο απλό είναι να πας να δηλώσεις κλοπή, γιατί η άλλη εναλλακτική είναι να κάνεις αγωγή σε αυτόν που το πέταξε, χωρίς να σε ρωτήσει.

 

Για το "2", χωρίς να είμαι 100% βέβαιος, η διαγραφή είναι φορολογική, όχι από το μητρώο του Συγκοινωνιών.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Θα το πουλήσεις σε αυτόν που το πέταξε ή θα το δώσεις σε πιστοποιημένο διαλυτήριο; Αυτός που το πέταξε έχει και διαλυτήριο;

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν εχει διαλυτηριο είναι ιδιώτης. Σε αυτον που το πέταξε χωρίς να με ρωτήσει. Ωστε να έχει αυτος την ευθύνη . Ασε που δεν ξέρω αρ.πλαισίου κλπ, γιατί και εγώ με μιά απλή υ.δ το είχα αγοράσει, και δεν έχω φωτοτυπία την αδεια κυκλοφορίας που κατατέθηκε πρίν 15χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Αν προτίθεται να πάρει την ευθύνη καλώς τότε, αλλά διάβασε και το παρακάτω, είναι λίγο παλιό, αλλά δεν πρέπει να έχουν αλλάξει και πολλά.

 

http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=16&t=51760

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.