Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

συνάδελφοι θα ήθελα τη γνώμη σας για μια περίπτωση παράβασης με απόκλισή έως 5% σε οροφοδιαμέρισμα. Ενώ η απόκλιση στις περιμετρικές διαστάσεις και στο εμβαδόν της οριζόντιας ιδιοκτησίας είναι οριακά έως 5% σε σχέση με τα εγκεκριμένα ,  το 5% ξεφεύγει κατά πολύ στο γενικό περιτύπωμα (νόμιμο περιγραμα) που περιλαμβάνει τον τυπικό όροφο , διαμερίσμα δηλ μαζί με τους κοινόχρηστους. Υπάρχει περίπτωση το παραπάνω να με εμποδίζει να ενταχθώ στην κατηγορία 3?

Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, gtho said:

Υπάρχει περίπτωση το παραπάνω να με εμποδίζει να ενταχθώ στην κατηγορία 3?

Όχι, δεν έχεις υποχρέωση να ελέγξεις για υπέρβαση δόμησης τον όροφο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε οικοπεδο εντος οικισμου δεν εχει εκδοθει ΟΑ και υπαρχει αποθηκη 9 τμ και 2,40 υψος κατασκευασμένη το 2010.Στο οικόπεδο δεν υπάρχουν άλλα κτίσματα.Μπορεί να μπεί σαν κατ.3 αφού πληροί επιφάνεια και ύψος?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mε προβληματίζει η Εγκύκλιος 2 με τις διευκρινίσεις και καταλήγω ότι μαλλον πρεπει να υπάρχει και άλλο κτίριο μέσα στο οικόπεδο για να θεωρείται κατ.3 η αποθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας. Σε οικόπεδο με οικοδομική άδεια έχει κατασκευαστεί εντός Πρασιάς λεβητοστάσιο 10τμ. Μπορεί να τακτοποιηθεί ως κατηγορία 3 ή είναι κατηγορία 5; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά ισόγεια αποθήκη είναι και απλά έχει τον λέβητα μέσα που πιθανόν είναι να αφαιρεθεί. Απλά με προβληματίζει ότι είναι όλη εντός Πρασιάς. 

Link to comment
Share on other sites

Αν το δούμε καθαρά με το γράμμα του νόμου, στην κατηγορία 3 δεν υπάρχει απαγόρευση υπαγωγής όταν οι αυθαιρεσίες βρίσκονται σε προκήπιο, όπως ρητά αναφέρεται στην κατηγορία 4. Από την άλλη, μας προβληματίζει το γεγονός για το πως μια αυθαιρεσία κατηγορίας 4,  η οποία ενώ μπορεί να είναι μια μικρή παράβαση (πχ με αναλυτικό) ευρισκόμενη στο προκήπιο, αυτή  να οδηγεί τη δήλωση σε κατηγορία 5, ενώ μια αυθαίρετη κατασκευή κατηγορίας 3 (π.χ μια αποθήκη) στο προκήπιο να γίνεται αποδεκτή για την υπαγωγή στην εν λόγω κατηγορία.  Προσωπικά κλίνω ότι μια τέτοια υπαγωγή στην κατηγορία 3 επιτρέπεται και δεν θα πρέπει να μας φοβίζει διότι αν δούμε το ότι μπορεί να μεταβιβαστεί ένα ακίνητο με αυθαιρεσίες κατηγορίας 3 (δηλαδή ακόμη και με μια αυθαίρετη αποθήκη κατηγορίας 3) χωρίς τακτοποίηση, αντιλαμβανόμαστε ότι για τις αυθαιρεσίες αυτές δόθηκε μια σχεδόν πλήρης άφεση πολεοδομικών αμαρτιών.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.