Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 4 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

@tettris Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις και με τους συντελεστές στο προηγούμενο ερώτημα?

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Μια μικρή βοήθεια προς τη σωστή κατεύθυνση είναι να σου πω ότι απορίες σχετικά με τους συντελεστές υπέρβασης, καλά θα ήταν να τις απευθύνεις στα πιο κατάλληλα θέματα, όπως:

Κατά τ'άλλα μια γενική απάντηση στη γενική ερώτησή σου είναι μία από τις Ε/Α του ΤΕΕ, η 2533, όπου αναλύει τόσο το τρόπο επιλογής των συντελεστών όσο και της κατηγορίας. Το παράδειγμα αυτό -για να μη παρεξηγηθούμε- συνιστά απλά την ερμηνεία του helpdesk και δεν σημαίνει ότι συμφωνούν άπαντες ή ότι ο νόμος αυτή την ερμηνεία μπορεί να ήθελε. Βοηθάει ωστόσο να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ επιλογή συντελεστή και κατηγορίας.

Ως προς τις παλιές τακτοποιήσεις εξαρτάται και από άλλα δεδομένα.

Γενικά δεν υπάρχει (δυστυχώς) μονοσήμαντη απάντηση στις περισσότερες περιπτώσεις. Εξαρτάται πολύ από τις λεπτομέρεις και πολλές φορές καταλήγει να είναι θέμα της σωστότερης (και όχι της σωστής) επιλογής για τα δεδομένα που έχεις. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που έχουν βέβαια διαμορφωθεί με τον καιρό, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που θα σου προτείνει 10 πράγματα που κανείς δεν αμφισβητεί. Επομένως γίνε πολύ συγκεκριμένος/η (στο κατάλληλο θέμα) ως προς τα δεδομένα σου και βλέπουμε.

Παρακαλώ εκ των υστέρων.

Link to comment
Share on other sites

@tettris το διαβάζω αλλά έχω μπερδευτεί..Η περίπτωση που έχω είναι εντός σχεδίου, άδεια 230τμ, (μαξ μπορεί να χτίσουν 478τμ, έχει υπόλοιπο συντελεστή) και οι υπερβάσεις (30τμ εκτός περιγράμματος υπογειού αυτοτελούς χώρου με χρήση αποθήκη και 3 ανεξάρτητες ισόγειες υπέρειες αποθήκες 78,71τμ) σύνολο 108,71τμ.

αν έχω καταλάβει καλά, επειδή είναι βοηθητικός χώρος το υπόγειο που δεν αυξάνει τον συντελεστή δόμησης δεν το λαμβάνω υπόψη για την κατηγορία. Να φανταστώ τις αποθήκες που είναι υπέργειες τις λαμβάνω?

για τους συντελεστές πάλι λέει: Για τον υπολογισμό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών για τον έλεγχο της Κατηγορίας 4 συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι που προσαυξάνουν τον συντελεστή δόμησης του ακινήτου > άρα ούτε εδώ λαμβάνω υπόψιν μου τον υπόγειο αφού δεν αυξάνει τον συντελεστή?

επισυνάπτω κάτοψη, ότι είναι εκτός κόκκινου περιγράμματος που είναι το περίγραμμα της άδειας, είναι οι υπερβάσεις υπογείου και με διακεκομμένη το περίγραμμα του ισογείου

και οι αποθήκες είναι 3 ανεξάρτητα κτίρια διάσπαρτα στο οικόπεδο

κάτοψη υπογείου.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σας. Σε ένα οικόπεδο με συντελεστή δόμησης 0.8  βγαίνει οτι η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 274.56τμ. Υπάρχει άδεια το 2007 για την υπάρχουσα διώροφη οικεία. Ο ιδιοκτήτης έφτιαξε υπόγειο 140τμ παράνομο. Αυτό είναι κατηγορία 4 ή 5?

 

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Αναφέροντας αυθαίρετο υπόγειο, εννοείς ότι δεν προβλέπονταν στην Ο.Α ή ότι προβλέπονταν ως βοηθητικής χρήσης χώρος και μετατράπηκε αυθαίρετα σε κατοικία; Το ακίνητο έχει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών;

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, ΣταΚαπ said:

Καλημέρα σας. Σε ένα οικόπεδο με συντελεστή δόμησης 0.8  βγαίνει οτι η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 274.56τμ. Υπάρχει άδεια το 2007 για την υπάρχουσα διώροφη οικεία. Ο ιδιοκτήτης έφτιαξε υπόγειο 140τμ παράνομο. Αυτό είναι κατηγορία 4 ή 5?

Στα ανωτέρω ποσοστά συνυπολογίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα επί του ακινήτου, καθώς και αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί στους ν.3775/2009 (Α122), 3843/2010 (Α62), 4014/2011 (Α204) και 4178/2013 (Α174). Δεν συνυπολογίζονται επιφάνειες εντός του περιγράμματος του κτιρίου σε εντός σχεδίου περιοχές που δεν δημιουργούν αυτοτελείς χώρους, όπως σοφίτες, εσωτερικοί εξώστες και υπόγεια. 

Αν έχεις τα παραπάνω που έχω βάλει με bold, τότε έχεις κατηγορία 4

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.