Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
On 14/10/2021 at 10:18 ΜΜ, kondylw@ said:

Στο άρθρο αυτό τίθεται η προϋπόθεση να μην απαγορεύεται η χρήση του αυθαίρετου από τις πολεοδομικές διατάξεις της περιοχής που ισχύουν σήμερα ή ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής ή ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της ο.α. 
Το αυθαίρετό μου είναι ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων 4 στρεμμάτων ...η χρήση επιτρέπεται στην περιοχή, αλλά από 10 στρέμματα κ πάνω σήμερα και από 8 στρέμματα και πάνω όταν εκδόθηκε η ο.α..

Σύμφωνα με την προφορική απάντηση του helpdesk του κεντρικού ΤΕΕ ο έλεγχος αφορά στη χρήση γενικά χωρίς περαιτέρω έλεγχο της αρτιότητας, οπότε μου είπαν ότι η τακτοποίηση είναι εφικτή.

Η προϊσταμένη της πολεοδομίας όμως - Ηρακλειο Κρήτης- υποστηρίζει ότι οι πολεοδομικές διατάξεις της χρήσης συμπεριλαμβάνουν και τον έλεγχο αρτιότητας, όποτε μου είπε ότι η τακτοποίηση δεν είναι εφικτή.

Γραπτή απάντηση δεν πρόκειται να πάρω, όπως όλοι γνωρίζουμε.

Μπορει κάποιος να μου δώσει τα φώτα του?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ο περιορισμός απαιτούμενου εμβαδού για την χρήση είναι περιορισμός δόμησης.
Βάσει του άρθρου 97 η τακτοποίηση μπορεί να γίνει, αφού παραβιάστηκε μόνο αυτός ο όρος.
Δηλαδή έγινε υπέρβαση (παραβίαση) περιορισμού δόμησης, ενώ η χρήση δεν απαγορεύεται.

Edited by Stranger_
  • Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.