Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Έχω υπόθεση διαμερίσματος σε υπόγειο πολυκατοικίας του 1968 όπου προβλέπονταν  3 αποθήκες. Υπάρχει Σύσταση όπου ήδη φαίνεται ως διαμέρισμα, και τροποποίηση σύστασης μερικούς μήνες μετά με σωστό σχεδόν περίγραμμα. Επίσης η στάθμη του ακαλύπτου έχει αλλάξει και το διαμέρισμα έχει κανονικές μπαλκονόπορτες. Πηγαίνω κατηγορία 1 με αλλαγή χρήσης ΒΧ σε ΚΧ με υπέρβαση δόμησης μειωτικού 0,50 (όλη η επιφάνεια του διαμερίσματος), διαμερισμάτωση σε σχέση με την ΟΑ και εκχωμάτωση ακαλύπτου και είμαι οκ?

On 4/5/2025 at 8:49 ΜΜ, Tim22 said:

Υπόγειο στην άδεια έχει βοηθητική χρήση. Στην σύσταση/συμβόλαια αναφέρεται ως κατάστημα. Η υφιστάμενη χρήση του είναι βοηθητική, καθώς εξυπηρετεί αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος του ισογείου. Πρέπει να ρυθμιστεί λόγω της αναφοράς του ως κατάστημα στη σύσταση;

Θα επικοικωνούσα με συμβολαιογράφο για να γίνει τροποποίηση της σύστασης μονομερώς αν γίνεται και να αναφέρεται σωστά σαν βοηθητική χρήση του καταστήματος.

Δημοσιεύτηκε
On 25/5/2025 at 6:15 ΜΜ, iason.as said:

Καλησπέρα. Έχω υπόθεση διαμερίσματος σε υπόγειο πολυκατοικίας του 1968 όπου προβλέπονταν  3 αποθήκες. Υπάρχει Σύσταση όπου ήδη φαίνεται ως διαμέρισμα, και τροποποίηση σύστασης μερικούς μήνες μετά με σωστό σχεδόν περίγραμμα. Επίσης η στάθμη του ακαλύπτου έχει αλλάξει και το διαμέρισμα έχει κανονικές μπαλκονόπορτες. Πηγαίνω κατηγορία 1 με αλλαγή χρήσης ΒΧ σε ΚΧ με υπέρβαση δόμησης μειωτικού 0,50 (όλη η επιφάνεια του διαμερίσματος), διαμερισμάτωση σε σχέση με την ΟΑ και εκχωμάτωση ακαλύπτου και είμαι οκ?

Πρακτικά ό,τι και αν βάλεις έχεις κατηγορία παραβόλου (κατ 1) που θα σου βγάζει το ίδιο πρόστιμο. Για εποπτικούς λόγους υπολογίζεις το πρόστιμο όπως το λες. Δ.Δ δεν θα "τικάρεις". Αντί αυτής, θα βάλεις μια Λ.Π.

On 4/5/2025 at 8:49 ΜΜ, Tim22 said:

Υπόγειο στην άδεια έχει βοηθητική χρήση. Στην σύσταση/συμβόλαια αναφέρεται ως κατάστημα. Η υφιστάμενη χρήση του είναι βοηθητική, καθώς εξυπηρετεί αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος του ισογείου. Πρέπει να ρυθμιστεί λόγω της αναφοράς του ως κατάστημα στη σύσταση;

Εξαρτάται πως το έχουν "παίξει" το παιχνίδι. Μήπως ο ιδιοκτήτης είχε κύρια χρήση και το πέρασε στο συμβόλαιο. Δες λίγο και το Ε9. Μήπως θέλει να διατηρήσει κύρια χρήση (για παράδειγμα μπορεί να λειτουργούσε ένα ΚΥΕ και να είχε κάτω τα μαγειρεία κλπ).  Αν όντως έχεις Β.Χ, δεν έχεις κάτι να τακτοποιήσεις αφού η χρήση συμφωνεί με την εγκεκριμένη. Σε κάποια επόμενη μεταβίβαση θα πρέπει να γίνει σωστή περιγραφή. 

• Thanks 1
  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.