Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακαίνιση Κατοικίας


Cerebrus

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

 

Με λένε Νίκο και είμαι ιδιώτης. Έχω ένα σπίτι στο Περιστέρι που θέλω να κάνω μια ανακαίνιση και θέλω τα φώτα σας. Το σπίτι είναι κατασκευής του 55 χωρίς κολόνες. Το θέμα είναι το εξής. Θέλω να χτίσω στον επάνω όροφο για να γίνει μεζονέτα και να γίνει στον κάτω όροφο ενοποίηση των χώρων. Από ένα γραφείο ανακαινίσεων που πήγα μου είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει.Δεν μπορούν να φύγουν οι τοίχοι. Άλλο γραφείο μου είπε ότι μπορεί να γίνει με κοιλοδοκό. Υπάρχει καμια λύση ? 

Link to comment
Share on other sites

Δυνητικά τα πάντα μπορούν να γίνουν. Ήδη λάβατε κάποια απάντηση από κάποιο γραφείο στο θέμα σας.

 

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο γραφείο μηχανικών.

 

Ενδεικτικά η νέα υπερκείμενη κατασκευή δυνητικά μπορεί να υπάρξει ως ανεξάρτητη στατικά κατασκευή. 

Ομοίως και η ενοποίηση των χώρων στο υφιστάμενο (επειδή ίσως η όλη υπάρχουσα κατασκευή συνίσταται από φέρουσες τοιχοποιίες) δυνητικά μπορεί να γίνει με επεμβάσεις αποκατάστασης της στατικής επάρκειας που θα προκύψει από την καθαίρεση των φερουσών τοιχοποιιών.

Επίσης δυνητικά υπάρχει και η περίπτωση να μην μπορεί να γίνει τίποτα λόγω αδυναμίας έκδοσης σχετικών αδειών ή πιθανά λόγω αυθαιρεσιών που θα πρέπει πρώτα να ρυθμισθούν.

 

Σε κάθε περίπτωση ως ιδιώτης θα πρέπει να απευθυνθείτε σε γραφείο μηχανικών για να σας καθοδηγήσουν τόσο στο θέμα της πρότασης υλοποίησης (με ολοκληρωμένη μελέτη στατικών, αρχιτεκτονικών, ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών, κλπ) της κατασκευής που θέλετε όσο και στο συνολικό οικονομικό θέμα (αμοιβών, κόστους κατασκευής, κλπ).

Edited by georgegaleos
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Στα ολόσωστα του συναδέρφου να συμπληρώσω ότι πάρε σαν δεδομένο ότι θα πρέπει να μπουν θεμέλια (άρα και θα σκάψεις και θα έχεις αρκετά ζητήματα με το υπάρχον)

Ειδικά αν είσαι άνω της Θηβών κοντά στα παλιά λατομία θέλει ιδιαίτερη προσοχή η στατικότατα του κτηρίου.

Δεύτερον για όλα αυτά θα πρέπει να βγει άδεια δόμησης οπότε ξεκινάς με αυτό, τι έχεις δικαίωμα και πολεοδομικά να κάνεις αλλα και τι αντέχει η τσέπη σου.

Υπαρχει σημαντικό ενδεχόμενο να σου στοιχίσει λιγότερο κατεδάφιση του υφισταμένου και εκ νέου κατασκευή από ενισχύσεις και προσθήκες στο υφιστάμενο με μεγάλο κοστολόγιο και μεγάλη αβεβαιότητα απρόβλεπτων εργασιών που θα βγάλει.

 

Y.Γ.

Άρα το θέμα σου δεν αφόρα απλά ανακαίνιση όπως γράφεις, αλλα προσθήκη καθ ύψος και ανακατασκευή υφισταμένου.

Οπότε με γραφεία ανακαινίσεων απλά δεν βγάζεις άκρη.

Edited by Didonis
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Επειδή ρώτησα για προκατ η τιμή για ένα αντίστοιχο σπίτι με το ΦΠΑ είναι κοντα στα 85.000€. Σας παραθέτω την προσφορα που μου έστειλα γιατι μου φαίνονται λίγα. 

Οικονομική προσφορά.xlsx

Link to comment
Share on other sites

Η τιμή που σας έστειλαν καταλαβαίνω ότι αφορά το υφιστάμενο κτίσμα και όχι το νέο.

Η τιμή προκάτ που αναφέρετε διέπεται από διαφορετική φιλοσοφία για την διαμόρφωση του τελικού κόστους της και δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση με μια ανακατασκευή-ανακαίνιση όπως εσείς την περιγράφετε.

 

Δεν θα κρίνω τις τιμές της προσφοράς που παραθέσατε διότι αυτές εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους καθώς επίσης και δεν αναφέρετε αν η προσφορά αυτή, σας έχει δοθεί από τεχνικό γραφείο μηχανικών ή από κάποιο γραφείο ανακαινίσεων ή από κάποιον εργολάβο (όχι μηχανικό).

 

Στις τιμές περιλαμβάνονται (?) οι τυχόν μελέτες στατικών[1], αρχιτεκτονικών, ηλεκτρολογικών[1], μηχανολογικών[1], κλπ, έκδοσης διαφόρων αδειών,  ένσημα, κλπ ?

 

Όπως σας είπα και πριν καθώς και ο συνάδελφος, απευθυνθείτε σε κάποιο γραφείο μηχανικών, το οποίο μεταξύ των παραπάνω θα σας παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης και συμβουλές, διότι αυτό που θέλετε (και το τμήμα της ανακαίνισης και το τμήμα της προσθήκης) λόγω της υφιστάμενης κατασκευής (που όπως καταλαβαίνω είναι φέρουσα) χρίζει διαφόρων μελετών και αδειών που ανέφερα παραπάνω.

 

 

Υ.Γ. [1] Θα γράψω κάτι μακάβριο (και ας λογοκριθώ).

Συμβουλή μου, να έχετε πάντα στο μπροστινό μέρος του μυαλού σας και όχι απλά "στα υπόψη" που λέμε, ότι μέσα στην ολοκληρωμένη κατασκευή θα κυκλοφορούν τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, αγαπημένα πρόσωπα ... που θέλετε να τα έχετε κοντά σας και να μην τα ψάχνετε-ξεθάβετε κάτω από τούβλα ή και καμμένα από ρεύμα.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η προσφορά που έχεις αφορά την ανακαίνιση του υφιστάμενου και όχι την προσθήκη του ορόφου ούτε τα δάπεδα του υφιστάμενου

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο νούμερο 15 της προσφοράς γράφει :

 

15) Κατασκευή υπνοδωματίου και WC στο χώρο της ταράτσας. Xτίσιμο και σοβάτισμα τοίχου με πορόλιθο 15cm πάχος, νέα σκεπή με πάνελ πολυουρεθάνης, ψευδοροφή με γυψοσανίδα.

 

Λογικά αυτή είναι η προσθήκη.

Προφανώς δεν υπάρχει μελέτη - άδεια επομένως δημιουργείται ένα πολύ ωραίο ΜΗ τακτοποιήσιμο αυθαίρετο

Edited by mikegad
Link to comment
Share on other sites

απο το γραφείο μου είπαν οτι το μονο που θα πληρωσω παραπανω ειναι η αδεια για το χτίσιμο ( όλα νόμιμα ) . Περα απο αυτο το εξτρα έξοδο εγω θα παω μονο τα επιπλα μου. 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

....το μονο που θα πληρωσω παραπανω ειναι η αδεια για το χτίσιμο ( όλα νόμιμα ) . Περα απο αυτο το εξτρα έξοδο εγω θα παω μονο τα επιπλα μου. 

 

Ok

 

Οπότε συνοπτικά αφού έχεις τιμή, είσαι σίγουρος ότι «μόνο» αυτά είναι και δεν θα απαιτηθούν ενισχύσεις υπάρχοντος για προσθήκη καθ ύψος με φέρουσα αρχαία τοιχοποιία και 15εκ πάχος εξωτερικού τοίχου η προσθήκη, θα εγκριθεί από ΚΕΝΑΚ, και δεν χρειάζεται να απευθυνθείς σε τεχνικό γραφείο για μελέτες – επιβλέψεις και οικοδομικές τότε ….

άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει ….

 

Και το θέμα ολοκληρώθηκε και κλειδώνει. Δεν θα κάτσουμε να κρίνουμε τιμές και ταχτικές πώλησης τρίτων…. 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.