Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία με συμπλήρωση τοπογραφικου απο συνορατορες!


Recommended Posts

Ειμαι στη διαδικασία να πουλήσω ένα χωραφι εκτός πόλεως!Ο δικηγόρος του αγοραστή ζηταει να υπογραψουν οι ιδιόκτητες των γυρω χωραφιών πανω στο τοπογραφικο μου οτι συμφωνούν με τα συνορα! Υπαρχει κάποιο πρότυπο κειμενο που να γραψω;

Link to comment
Share on other sites

Να πω κάτι χαζό ...μήπως "παίζει "γενικότερα" τίποτα με το κτηματολόγιο σχετικά με υποβολή διαγράμματος γεωμετρικών μεταβολών .... διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων του γεωτεμαχίου ... διόρθωση ορίων .... και σου ζητάει κάτι τέτοιο δηλ: 

 
"Υπογεγραμμένη δήλωση επί του τοπογραφικού διαγράμματος του αιτούντος τη διόρθωση και των επηρεαζόμενων ιδιοκτητών ότι έλαβαν γνώση και συμφωνούν με τις αλλαγές που παρουσιάζονται στο σχέδιο, με τα νέα μεταξύ τους όρια, τις νέες διαστάσεις και τα νέα εμβαδά των ιδιοκτησιών τους, όπως καταχωρούνται στη χωρική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου."
Link to comment
Share on other sites

Παλιά υπήρχε και ονομαζόταν "Πρωτόκολλο οριοδειξίας"

Το κειμενο λίγο ως πολύ εγραφε "Εμεις οι τάδε .... συμφωνουμε ότι τα όριά μας κατά θέση, εμβαδόν, πλευρές, συντεταγμένες και φερόμενους ιδιοκτήτες είναι αυτά  όπως απεικονίζονται στο συνημμένο από ...[ημερομηνία] τοπογραφικό διάγραμμα του τάδε .....μηχανικού στη θέση τάδε ........ """ .και υπέγραφαν στο τοπογραφικό με ονοματεπώνυμα και ιδιότητες.

Link to comment
Share on other sites

σωστα,

προκειται για την υποδειξη οριων, αλλα υπαρχει το εξης προβλημα.

 

Ενω γηπεδα εμφανιζουν στους τιτλους τους καποια εμβαδα,  σχημα  και ορια...

εάν αυτα δεν τηρηθουν  και  εμφανισθουν μεγαλες αποκλισεις,

ειναι  πολυ πιθανον  να θεωρηθει οτι εγιναν "ατυπες ανταλλαγές",   αρα επρεπε να εχει γινει προηγουμενως σχετικο συμβολαιο μεταξυ τους

και μετα το δικο σου....

 

οπως και ο γεοργιος επεσημανε

 

- αν εισαι σε κτηματολογιο θα σου ζητησουν να προηγηθουν γεωμετρικες μεταβολες και μετα να γινει το δικο σου

- αν εισαι σε υποθηκοφυλακειο, πολυ πιθανον να αρνηθει την μεταγραφη του δικου σου συμβολαιου, χωρις προηγουμενη μεταγραφη συμβολαιου που τροποποιει/διορθωνει/αλλαζει τα  γηπεδα των "συνορατόρων"

 

...

 

δες τε το

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.