Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@CHRISTINE_VAS Kαλησπέρα. Καλό μήνα με υγεία. Δεν υπάρχει καμία ισχύ. Μη σε επηρεάζει η ισχύς (μια ημέρα) που γράφει το έντυπο που εκδίδεται.

• Thanks 1
  • Απαντήσεις 689
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Για τις εργασίες του άρθρου 30 τι εργασίες μηχανικού κλικάρω στην αναδιπλούμενη λίστα με τις εργασίες μηχανικού στην πλατφόρμα?

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα συνάδελφοι.

Πελάτης μου θέλει να κάνει μια βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα που θα βγαίνει πάνω από το έδαφος γύρω στα 15 εκατοστά και να τοποθετήσει από πάνω μια δεξαμενή. Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Για να είναι νόμιμος, θα πρέπει να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ, Οικοδομική άδεια ή δεν θα χρειαστεί τίποτα από τα δύο; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε

Για τι είδους δεξαμενή πρόκειται; Πχ 1 μ3 για να ποτίζει τα κηπευτικά ή έχει λάβει έγκριση από δ/νση γεωργίας για αντλητική εγκατάσταση;

Δημοσιεύτηκε

Η βάση θα γίνει περίπου 3χ4 δηλαδή 12 τετραγωνικά και θα μπει πάνω μια δεξαμενή η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησης. Δεν γνωρίζω πόσα κυβικά θα είναι η δεξαμενή αλλά θα εξυπηρετεί επιχείρηση, όχι γεωργική δραστηριότητα. 

Δημοσιεύτηκε

Τέτοια εργασία δεν φαίνεται να εντάσσεται ούτε στο άρθρο 29, ούτε στο άρθρο 30. Ίσως για την βάση και να το θεωρούσες δαπεδόστρωση και να το εντάξεις στο άρθρο 30

ιστ)διάστρωση δαπέδου ακάλυπτου χώρου με την προϋπόθεση, ότι αυτή δεν υπερβαίνει το ένα τρίτο (1/3) του ακάλυπτου χώρου,

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όπως πληροφορήθηκα τώρα, θα μπει δεξαμενή αερίου κοντά στα 2,5 με 3 κυβικά. Μας καλύπτει το ιστ) του άρθρου 30; 

Σε ευχαριστώ ξανά για το χρόνο σου.

Δημοσιεύτηκε

Η δεξαμενή αερίου υπόκειται και σε άλλες διατάξεις (πυρασφάλεια κλπ).  Μήπως πρώτα θα πρέπει να μιλήσεις με τον μηχανολόγο και μετά να δεις το κατασκευαστικό;Στο ερώτημα που αφορά μόνο τη βάση σκυροδέματος, αν το δούμε με  το γράμμα του άρθρου, δεν καλύπτεσαι καθώς δεν μιλάμε για διάστρωση ακαλύπτου αλλά για βάση Ο.Σ η οποία καλείται να σηκώσει φορτία. Από την άλλη, αν για παράδειγμα κατασκευαστεί μια πλάκα Ο.Σ, έστω 20 εκ πάχους ισχυρά οπλισμένη (να σιδερωθεί κανονικά και όχι να πέσει κανένα πλεγματάκι τις πλάκας #Τ131) θα μπορούσε να έχει διττό ρόλο, δηλαδή και να αποτελεί πλάκα διάστρωσης ακαλύπτου, αλλά και να πατήσει πάνω κατασκευή (εξαρτάται βεβαίως για τι τονάζ μιλάμε).

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε, την δουλειά μου την έδωσε συνεργάτης μηχανολόγος, ο οποίος θα ασχοληθεί με την πυρασφάλεια της επιχείρησης και της δεξαμενής. Εγώ καλούμαι να αντιμετωπίσω μόνο το ζήτημα της βάσης από οπλισμένο σκυρόδεμα. Προτείνεις δηλαδή να γίνει μια βάση από ισχυρά οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους τουλάχιστον 20 εκατοστών, με βεβαίωση αρθ. 30 και έπειτα να τοποθετηθεί πάνω η δεξαμενή; 

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Δημοσιεύτηκε

Εξαρτάται τα φορτία που χρειάζεται να αντέξει.  Ουσιαστικά καμία από τις περιπτώσεις του άρθρου 29/30 δεν καλύπτει τέτοια κατασκευή. Απλά πήγαμε αρχικά να το τραβήξουμε από τα μαλλιά για να μην μπλέξεις με οικοδομική άδεια σε ό,τι αφορά το σκυρόδεμα. Η γνώμη μου είναι ότι η όλη κατασκευή δηλαδή κατασκευή δεξαμενής υγραερίου ή Φ.Α θα χρειαστεί οικοδομική άδεια (η ενεργητική πυροπροστασία φυσικά και αποτελεί τμήμα της αδειοδότησης).

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.