Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμφάνιση συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87 σε τοπογραφικό.


Recommended Posts

Καλησπέρα! 'Εχω ένα τοπογραφικό με συντεταγμένες hatt. Κατέβασα το coord.gr για την μετατροπή τνω συντετεγμένων σε ΕΓΣΑ 87. Πώς τις δείχνω στο τοπογραφικό? Σε πινακάκι, σε κάναβο..?

Link to comment
Share on other sites

minaki εγώ βάζω τις συντεταγμένες του γεωτεμαχίου μου σε πινακάκι και βάζω και συντεταγμένες στον κάναβο. Λίγη προσοχή μόνο στην μετατροπή των συντεταγμένων.

Link to comment
Share on other sites

Εγω μετατρεπω ολες τις συντεταγμενες του γεωτεμαχιου σε ΕΓΣΑ και τις βαζω μεσα σε ενα πινακακι.

Link to comment
Share on other sites

Να προσέξεις κατά την μετατροπή να βρίσκεσαι στο σωστό Φ.Χ., γιατί μπορεί να σε "πετάξει" σε άλλη περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητοί συνάδελφοι

όπως εκτενώς έχουμε συζητήσει στο φόρουμ τα τοπογραφικά που υποβάλονται στα δασαρχεία και δασικές υπηρεσίες πρέπει να είναι στο σύστημα προβολής ΕΓΣΑ87 ο κάνναβος λοιπόν και ο πίνακας συντεταγμένων πρέπει να είναι σε ΕΓΣΑ

γιά να είναι εύκολος ο εντοπισμός με απλά gps χειρός που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες αλλά και κάποια στιγμή για να χρησιμοποιηθεί το τοπογραφικό για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Το συγκεκριμένο λογισμικό είναι πολύ καλό και για να είσαστε βέβαιοι κάντε μιά φορά τον κανονικό μετασχηματισμό (ΗΑΤΤ---> ΕΓΣΑ) και μιά φορά τον αντίστροφο (ΕΓΣΑ---> HATT).

η ακρίβεια που επιτυγχάνεται με την χρήση του των πολυωνύμων του ΟΚΧΕ που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λογισμικό γιά μετασχηματισμό δεν είναι η ίδια σε όλη την επικράτεια

σε περιπτώσεις αυξημένων απαιτήσεων ακρίβειας μετασχηματισμού προτείνω πολυωνυμικό μετασχηματισμό 2ου βαθμού με έλεγχο των υπολοίπων στα κοινά σημεία γιατί κάποια μπορεί να ΄κλωτσάνε'

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θα πρέπει στο coord_gr να μετετρέψω τις συντεταγμένες hatt σε WGS 84 και μετά μέσα από την σελίδα της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Σττρατού να τις μετατρέψω σε ΕΓΣΑ 87 χ,ψ?

Link to comment
Share on other sites

Το coordsgr κάνει και κατευθείαν από hatt σε ΕΓΣΑ.

Μπορείτε να πάρετε και τηλ. στο δασαρχείο και να ρωτήσετε μήπως θέλουν και κάτι άλλο συγκεκριμένο. Π.χ. στη Θεσσαλονίκη ζητάνε και συντεταγμένες σε "μεγάλο" hatt (αν το τοπογραφικό είναι σε "μικρό" hatt της Y.Γ.), επικυρωμένο αντίγραφο διανομής υπ. Γεωργίας (αν υπάρχει διανομή), απόσπασμα 1:5000 ΓΥΣ, και οδοιπορικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.