Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ονομασίες περιοχών και οι θέσεις τους στο χάρτη


Recommended Posts

Καλεσπέρα και χρόνια πολλά. 
 
Αυτήν την περίοδο ασχολούμαι με εργασία, η οποία αποσκοπεί στην ψηφιοποίηση χειρόγραφου επίσημου εγγράφου ,και την τοποθέτηση των αναγραφόμενων περιοχών σε χάρτη (ως απλά points). Για παράδειγμα, το χ περιστατικό έλαβε χώρα στην ψ περιοχή που υπάγεται στο ζ χωριό. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν πρόκειται να τοποθετηθεί μία περιοχή της οποίας η θέση της στο χάρτη είναι άγνωστη. Η ονομασία της περιοχής είναι πολύ συγκεκριμένη , με την έννοια οτι μπορεί να χαρακτηρίζει μία περιοχή έκτασης ίσως και 3-4 στρεμμάτων πέριξ ενός οικισμού. 
 
Η απορία μου είναι μήπως υπάρχει κάποια βάση δεδομένων με τις ονομασίες αυτών των θέσεων και τις αντίστοιχες θέσεις τους στο χάρτη. Ο σκοπός δεν είναι η οριοθέτηση, αλλά η όσο το δυνατόν λιγότερη απόκλιση του point που θα μπει στο GIS.
 
Ευχαριστώ

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

... Για παράδειγμα, το χ περιστατικό έλαβε χώρα στην ψ περιοχή που υπάγεται στο ζ χωριό. ....

για αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εργασία αφορά?

 

και ενημέρωσε τον τομέα σπουδών σου αφου δηλώνεις φοιτητής αφου σου ζητήθηκε κι από τον συντονιστή Pavlos33

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι τελειόφοιτος του τμήματος διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων , αλλα στην επεξεργασια προφίλ δεν υπάρχει η αντίστοιχη επιλογή περαν του μηχανικού περιβάλλοντος .

 

H εργασία έχει να κάνει με χαρτογράφηση καμμένων περιοχών. Φοβαμαι πως αρκετές απο τις περιοχές που ψαχνω δεν έχουν επίσημη ονομασία, κι όμως αναγράφονται σε επίσημο έγγραφο. Επίσης έχω ανατρέξει σε βάσεις δεδομένων με μετονομασίες τοπονυμίων αλλά και πάλι δε βοήθησε σε κατι, οι περιοχές που ψάχνω είναι πολύ συγκεκριμένες .

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στην δική μου εποχή, δηλ. δεκαετία 80-90 η όποια-δήποτε πληροφορία ήταν πάντα μία ακριβή υπόθεση (χρόνος - κόπος- άγχος ) σε σχέση με αυτά που έχουν τώρα οι νέοι συν. μηχανικοί  (σχεδόν όλα στο πιάτο, αν δούμε και το παραπάνω  link), γιαυτό κάνω έκκληση σε όποιους μπορούν να βοηθήσουν τον υποψήφιο συνάδελφο να το κάνουν.

Πάντως, έτσι ενημερωτικά, οι χάρτες της ΓΥΣ σε κλίμακα 1 :50000 αλλά και στα 5 άρια υπάρχουν πάρα πολλά τοπωνύμια.

Γράψε μας ποιες περιοχές εξετάζεις και πιστεύω οι καλοί συν. θα σου στείλουν υλικό. 

Πάντως την εργασία αυτή στην τελική της μορφή να την δώσεις εδώ στο φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Τα δεδομένα που θα χρειαστώ είναι για ολόκληρο το νομό Ηλείας. Έχω ήδη ένα χάρτη όπως φαίνεται στο συννημένο αρχείο, αλλά επίσης δεν αναφέρονται πολλά από τα τοπονύμια. 

post-35020-0-63515100-1515094400_thumb.jpg

Edited by Stathis_P
Link to comment
Share on other sites

O χαρτης που ανεβασες αν δεν κανω λαθος ειναι 'πενηντάρης" (1:50/000) της ΓΥΣ. ΣΤα "πεντοχιλιαρα" (1:5.000) σιγουρα θα εχει πολύ περισσοτερα τοπωνυμια.
 

Link to comment
Share on other sites

θα κάνεις και μία επίσκεψη στην τοπογραφική υπηρεσία του νομού (να υποθέσω ότι ζεις στον νομό?? μάλλον όχι) και να πάρεις τους χάρτες των διανομών του υπουργείου γεωργίας. Και εκεί γράφονται τοπωνύμια. Είναι και αυτό μία καλή πυγή πληροφοριών. Μετά θα πας στον πιο παλαιό συνάδελφο τοπογράφο και θα πάρεις ότι χάρτη έχει στο αρχείο του σε κλίμακα 1 : 5000 και αφορά το νομό.

 

Αλλά εγώ νομίζω πως οι πληροφορίες που θα έχεις από τους μεγάλους χάρτες 1 :50 000 θα είναι αρκετές για την δουλειά που κάνεις. Γράψε μου αν θες κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς οι 1:50.000 χαρτες δεν βοηθούν... αν και φαίνεται υπερβολικό έτσι είναι. Είχα σκεφτεί να επισκεφθω και τις υπηρεσίες της περιοχής , αλλά για χαρτες διανομών υπουργείου γεωργίας δεν είχα υπόψιν μου, θα το δοκιμάσω .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.