Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανελκυστήρας χωρίς ρολοϊ ΔΕΗ


dionisis1960

Recommended Posts

Σε μια τριόροφη πολυκατοικία με 4 διαμερίσματα το ασανσέρ (σχετικά μικρό)  παίρνει ρεύμα για σειρά ετών από ένα διαμέρισμα (ιδιοκτησίας μου), λόγω μη ύπαρξης κοινόχρηστου ρολογιού. Τώρα το ανακάλυψα. Μέχρι τώρα ήταν νοικιασμένο. Τι θα μπορούσε να γίνει από δω και πέρα για να μη ζημιώνομαι. Τι είδους συμφωνία θα μπορούσε να γίνει με τους υπόλοιπους; Η κατανάλωση αξίζει τον κόπο; Πόσο κοστίζει να μπει κοινόχρηστο ρολόϊ;

Link to comment
Share on other sites

Τον κάψατε τον ενοικιαστή. Φυσικά και είναι μεγάλη η κατανάλωση. Να βάλετε μετρητή κοινοχρήστων - έχετε αστικές και ποινικές ευθύνες.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

δλδ εννοεις οτι,

μεχρι σημερα, επιβαρυνονταν απο την λειτουργια του ασσανσερ...ο ενοικιαστης σου?

Και εσυ "τωρα μολις το ανακαλυψες..."

 

[και κανενας στην οικοδομη δεν αναρωτηθηκε

"γιατι δεν πληρωνουμε ρευμα για το ασσανσερ ...και   για τον φωτισμο των διαδρομων και τον φωτισμο της εισοδου...]

 

 Ωραιοι....!!!

 

Ειναι λαθος η τοποθετηση ενδιαμεσου μετρητη.

 

 Και να δουμε τι "προστιμα" θα σου βαλει ο Δημος, οταν θα πας να παρεις νομιμο ρευμα...

 

dim10...σωστος

 

[και  πολυ μου αρεσε οτι ειναι ενα "σχετικα μικρο ασσανσερ...] :mrgreen: :mrgreen:

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έτσι και το πάρει χαμπάρι ο ενοικιαστης και τραβήξει καμία μήνυση βλέπω να τον πληρώνετε χρυσό και θα έχει και δίκιο...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μη βαράτε κύριοι! Εγώ δεν ασχολιόμουν, γιατί δε μπορούσα. Το διαμέρισμα είναι σε άλλη πόλη, ο ενοικιαστής πιθανότατα γνώριζε, είχε νοικιάσει και άλλο διαμέρισμα για μέλος της οικογένειάς του, τα άλλα είναι θερινές κατοικίες και είχε την αποκλειστική ενασχόληση με τα προβλήματα του κτιρίου. Έφυγε τελικά με μεγάλα φέσια και σε μένα και στη ΔΕΗ και στη Ύδρευση...Δεν είναι αυτό το θέμα. Από δω και πέρα... Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις. Βοηθήσανε.

Link to comment
Share on other sites

Μη βαράτε κύριοι! Εγώ δεν ασχολιόμουν, γιατί δε μπορούσα. 

Να δεις ξύλο που θα φας αν το ανακαλύψει ο ΔΕΔΔΗΕ. Δεν συζητάμε το να συμβεί κάποιο ατύχημα...Ούτε ψήλος στον κόρφο σου.

 

Υπάρχει ολόκληρη διαδικασία για την λειτουργία των ανελκυστήρων με πιστοποιητικά περιοδικού ελέγχου, καταχωρήσεις κλπ, κλπ, κλπ. Καλά πως λειτουργούσε αυτό το πράγμα; Ο συντηρητής; Ρεμβάζει;

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Μετά από περισσότερες πληροφορίες που πήρα από τους άλλους ιδιοκτήτες, το ασανσέρ δεν πληροι τις προυποθέσεις, Συντήρηση πάντως γίνεται. Επίσης τα κοινόχρηστα φώτα είναι συνδεδεμένα με άλλο διαμέρισμα. Δηλαδή, μπερδεμένα πράγματα. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα και τι φόρμουλα θα βρεθεί, γιατί μπαίνει καινούριος ενοικιαστής.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από περισσότερες πληροφορίες που πήρα από τους άλλους ιδιοκτήτες, το ασανσέρ δεν πληροι τις προυποθέσεις, Το κατάλαβα.

Συντήρηση πάντως γίνεται. Κι αυτό το κατάλαβα...

 

Το θέμα όμως είναι ότι για να έχεις κατά βάση νόμιμη λειτουργία ανελκυστήρα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον Πιστοποιητικό Περιοδικού Ελέγχου από φορέα πιστοποίησης. Αν δεν έχετε κάτι τέτοιο, η λειτουργία του είναι παράνομη και ο συντηρητής παρέχει υπηρεσίες σε παράνομη εγκατάσταση. Τουτέστιν σε περίπτωση ατυχήματος είναι εκτεθειμένοι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, ο πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος στον ανελκυστήρα και ο συντηρητής. 

 

Άρα η αίτηση προς τη ΔΕΗ για κοινόχρηστο μετρητή, τουλάχιστον για τη λειτουργία του ανελκυστήρα και η δρομολόγηση διαδικασιών για τη νομιμοποίησή του έχει άμεση προτεραιότητα.

 

Τα προηγούμενα φέσια ξέχασέ τα. Δεν θα πάρεις μία. Φυσικά και το γνώριζε ο προηγούμενος ενοικιαστής και το εκμεταλλεύτηκε. Δεν είσαι ο μόνος που του συνέβη κάτι τέτοιο. :)

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Τωρα τρεχεις κ δεν φτανεις. Καλα που δεν εισαι και φυλακη. Οι αλλοι δεν μιλαγανε γιατι γλυτωναν λεφτα αρκετα . Καλα ξεμπερδεματα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.