Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε όμορα οικόπεδα ιδίου ιδιοκτήτη


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Είμαι νέος μηχανικός οπότε τα posts μου είναι ελάχιστα. 

Έχω αναλάβει την τακτοποίηση και εν συνεχεία την διαδικασία ένταξης στο εξοικονομώ ισόγειας κατοικίας.

Εν έτη 1972 εκδόθηκε ΟΑ για την ισόγεια κατοικία σε ενιαίο (σύμφωνα με το τοπογραφικό της ΟΑ) οικόπεδο επιφάνειας Ε= 2.200 τ.μ. . Επίσης υπάρχει συμβόλαιο - δωρεάς εν ζωή οικοπέδου επιφάνειας Ε= 800 τ.μ., το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τμήμα του προαναφερθέντος οικοπέδου. Επίσης υπάρχουν 2 ΚΑΕΚ, ένα για τα 800 τ.μ. και ένα για το υπόλοιπο τμήμα. Κατόπιν απάντησης του ΤΕΕ έχω ήδη προβεί σε ρύθμιση αυθαιρεσίων κάνοντας μία δήλωση. Στο οικόπεδο (2,2 στρμ) υπάρχουν βοηθητικοί χώροι οι οποίοι "πατάνε" και στα δύο οικόπεδα, καθώς και λοιπές παραβάσεις. Ωστόσο μου γεννάται η αμφιβολία, αν έχω επιλέξει την σωστή οδό καθώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων και εξοικονομώ επιτρέποντος, θα πρέπει να συμπληρώσω την ΗΤΚ και εκεί θα δημιουργηθεί μπέρδεμα. Οι απορίες μου ειναι: 

α) Έχω τακτοποιήσει σωστά σε μία δήλωση; 

β) πρέπει να γίνει διόρθωση στο κτηματολόγιο;

γ) θα υπάρξει πρόβλημα με το εξοικονομώ;

Στα προαναφερθέντα οικόπεδα υπάρχει το εξλης ιδιοκτησιακό καθεστώς: Ο πελάτης κατέχει την πλήρη κυριότητα επί του οικοπέδου επιφάνειας Ε=800 τ.μ., και Ψιλή κυριότητα στο οικόπεδο στο οποίο υπάρχει η ισόγειος κατοικία.  

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας, κάθε συμβουλή και κατεύθυνση ευπρόσδεκτη. 

 

Δεν επιτρέπεται ίδιο μήνυμα ή θέμα σε διαφορετικά topics ή ενότητες του φόρουμ. Παραμένει η παρούσα δημοσίευση. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας έχω μια οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου, και έχω 2 τίτλους 8000τμ και 2000τμ , έγινε λειτουργική συνένωση,  το κτίριο πατάει και στα δύο  αγροτεμάχια στην άδεια. Και έχει και κάποιες αυθαιρεσίες στα αγροτεμάχια αποθήκες κλπ. Ερώτηση

1) μια τακτοποίηση και αναφορά στην τεχνική έκθεση?

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ξεκάθαρο από το ερώτημα, εάν η Ο.Α εκδόθηκε νομιμα σε τοις πράγμασι συνενωμένο γήπεδο ή  αδειοδοτήθηκε να ανεγερθεί στο ένα γήπεδο και κατά την κατασκευή, το κτίριο ανεγέρθηκε σε εσφαλμένη θέση με αποτέλεσμα να "πατάει" σε δυο όμορα γήπεδα.

Link to comment
Share on other sites

Απάντηση σε ερώτηση πιο πάνω αυθαίρετη οικοδομή που πατάει σε δυο ομορα οικόπεδα  που έχουν αποδοθεί στον ίδιο ιδιοκτήτη (συνεταιρισμό) μετά από  πολεοδομηση περιοχης.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι. Έχω μία αυθαίρετη θεμελίωση (πέδιλα – συνδ. δοκοί) που «πατάει» σε δύο όμορα γήπεδα του ιδίου ιδιοκτήτη άρτια και οικοδομήσιμα. Μπορώ να κάνω μία δήλωση ή δύο ξεχωριστές υπολογίζοντας το πρόστιμο με αναλυτικό για το αντίστοιχο τμήμα; Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει συνένωση και κατόπιν μεταβίβαση.

Link to comment
Share on other sites

Τυχερός που έχει και τα δυο όμορα. Η δήλωση μπορεί να γίνει μόνο στο τοις πράγμασι συνενωνμένο. Από κει και πέρα, εξετάζεις και την αρτιότητα-οικοδομησιμότητα του συνενωμένου διότι μετά την πράξη τακτοποίησης το γήπεδο θα θεωρείται ως ενιαίο και αυτό δεν θα αλλάξει μετά. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Μήπως μπορείς να παραθέσεις και τη σχετική νομοθεσία για το "μετά την πράξη τακτοποίησης το γήπεδο θα θεωρείται ως ενιαίο" ;

Link to comment
Share on other sites

θα θεωρησεις τα δυο σαν συνενωμενα τοις πραγμασιν

θα τροποποιησεις  την αδεια, να αναφερεται  στο μεγαλο οικοπεδο.

Θα λυσεις τυχον θεματα του 1221,

και το τεχνικο μερος,  αν σε αυτα τα πεδιλα θα  πατησουν κολωνες κοινες  και θα εχεις οικοδομη με κοινη μεσοτοιχια

ή εαν θα χτισεις Β ανεξαρτητη οικοδομη, με συσταση καθετου.

Γενικως ειπειν.....τα ξεκινας ολα απο την αρχη.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

@RoreKΌμορα γήπεδα ίδιου ιδιοκτήτη μπορούν είτε να διατηρούν την αυτοτέλειά τους, είτε να θεωρούνται ως ενιαία ιδιοκτησία. Η πιο πρόσφατη και ισχύουσα είναι η γνωμοδότηση 8/18.12.2012 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου την οποία επισυνάπτω.

 

εγκ.46 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΧΕΤ ΓΝΩΜ. 8-18-12-2012 ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.pdf

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν υπάρχει άδεια. Θα ενταχθεί ως "λοιπές παραβάσεις" με αναλυτικό στην κατηγορία 5 (ως ακίνητο που κηρύχθηκε το 2021 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης). Στο μέλλον θα γίνει μία ενιαία οικοδομή (Αποθήκη) 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.