Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όροι δόμησης εντός σχεδίου πόλεως


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Μήπως κάποιος μπορεί να με συμβουλεύσει για τη διαδικασία που πρέπει να κάνω προκειμένου να πάρω όρους δόμησης σε οικόπεδο μου το οποίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι χαρακτηρισμένο ως Κ.Χ. , χωρίς όμως να έχει αποζημιωθεί! Νομίζω ότι με το να ζητήσω όρους δόμησης από την πολεοδομία θα κινηθεί επιτέλους η διαδικασία ή αποζημίωσης ή τροποποίησης του σχεδίου πόλης και χαρακτηρισμού Ο.Τ. Εάν κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι άλλο , θα μου ήταν πολύ χρήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Σε 2 διαφορετικές μεταξύ τους περιπτώσεις-περιοχές, έχω πάει στην ίδια πολεοδομία για όρους δόμησης.Τα όρια αρτιότητας που αναγράφονται στο ΦΕΚ δεν αναφέρουν παρέκκλιση.Καθώς αντέγραφα τους όρους δόμησης,είχε και όρια αρτιότητας προ ΓΟΚ '73.Σύμφωνα με τον υπάλληλο ο οποίος και μου τα διόρθωσε, αυτά αντιστρέφονται, π.χ.

 

 

  • Δ/μα 7-8-58 ΦΕΚ 115Α(8/8/58 )

Ε=112,50μ2 , Π=6μ

 

  • Προ ΓΟΚ '73

Ε=200μ2 , Π=10μ

 

Αυτό που τελικά ισχύει είναι :

 

  • Ε=200μ2 , Π=10μ

 

  • Προ ΓΟΚ '73

Ε=112,50μ2 , Π=6μ

 

Υπάρχει κάποιος κανόνας-εγκύκλιος που αγνοώ?

Και πότε αναγράφω στη Δήλωση 651/77 την κατά κανόνα αρτιότητα?

Link to comment
Share on other sites

Τα Ε=200, Π=10 ισχύουν για τα οικόπεδα που προέκυψαν από κατάτμηση κατά την ισχύ του ΓΟΚ'73. Στην περίπτωσή σου ισχύουν Ε=112.5, Π=6 ως κατά κανόνα αρτιότητα για όλα τα οικόπεδα που δημιουργήθηκαν στο διάστημα 8-8-58 μέχρι 9-6-73 (έναρξη ισχύος ΓΟΚ'73) και Ε=200, Π=10 για όσα δημιουργήθηκαν στη συνέχεια.

Με τη δήλωση του Ν.651/77 βεβαιώνεις την οικοδομησιμότητα του οικοπέδου προϋπόθεση της οποίας είναι να πληρούνται τα όρια αρτιότητας βάσει των συγκεκριμένων χρονολογιών.

Link to comment
Share on other sites

Thanks Τοπογάβρε.....Δηλαδή ο ΓΟΚ '73 επιφέρει τις αλλαγές και όχι κάποια εγκύκλιος.Και οι δυο περιπτώσεις λοιπόν αφορούν στην Κατά Κανόνα Αρτιότητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Οικόπεδο εμβαδού 29 τ.μ. (πρόσωπο 4,40 μ.) που παραχωρήθηκε από την πολιτεία το έτος 1930 και δεν έχει τα κατά κανόνα ή κατά παρέκκλιση κριτήρια αρτιότητας σύμφωνα με το διάταγμα της περιοχής είναι άρτιο και οικοδομήσιμο;

 

Απαιτείται να εγγράφεται κτίσμα 50 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5 μέτρων ή όχι; 

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

αν βρίσκεται μέσα σε εγκ σχέδιο δεν απαιτείται η εγγραφή

 

άρθρο 8 ΝΟΚ

4 Οικόπεδα που βρίσκονται μέσα σε εγκεκριμένο σχέδιο και έχουν παραχωρηθεί από το κράτος έως τη δημοσίευση του ν.1577/1985 (ΓΟΚ), για οποιονδήποτε λόγο, με αποφάσεις ή παραχωρητήρια, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα με όποιες διαστάσεις και εμβαδόν παραχωρήθηκαν ή με τις τυχόν μικρότερες ή μεγαλύτερες που έχουν στην πραγματικότητα, εφόσον η μεταβολή αυτή δεν οφείλεται σε μεταβιβάσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα την άποψή σας στο εξής. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1970 με προσύμφωνα δίνονται από το κράτος οικόπεδα, τα οποία εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης το 1977 και κάποια από αυτά ήταν εξαρχής μικρότερα και από την κατά παρέκκλιση αρτιότητα. Οι οριστικοί τίτλοι δόθηκαν το 1990. Σε αυτή την περίπτωση, θεωρούνται άρτια κατά παρέκκλιση αυτά τα οικόπεδα, ή χρειάζεται τροποποίηση των όρων δόμησης του σχεδίου πόλεως;

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.