Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποπεράτωση εργου


Recommended Posts

Καλησπέρα σας..είμαι νέος μηχανικός και μου έχει τύχει μια περίεργη υπόθεση θεωρώ..σε οικοδομή με άδεια του 1981 έχει δημιουργηθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου(υποστυλώματα δοκάρια και πλάκες)ωστόσο όπως αποδεικνυεται τώρα ο δρόμος στον οποίο βλέπει η οικοδομή δεν είναι κοινοτικός (μάλλον ιδιωτικός, χωρίς να ξέρουμε τίνος)..ο πελάτης μ θέλει να αγοράσει το οικόπεδο για να ολοκληρώσει τη κατασκευή..θα έχει θέμα για την αποπεράτωση της κατασκευής από τη στιγμή που έχουν φτιαχτεί ο φέρων οργανισμός?(δεν έχει πάρθει άδεια επ αοριστον)

Edited by Spyrospal3
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, Spyrospal3 said:

...ωστόσο όπως αποδεικνυεται τώρα ο δρόμος στον οποίο βλέπει η οικοδομή δεν είναι κοινοτικός (μάλλον ιδιωτικός, χωρίς να ξέρουμε τίνος).....

Κίνηση πρώτη

  • Πριν αγοράσει το ακίνητο ο πελάτης σου θα πρέπει να αναθέσει να γίνει τοπογραφικο ώστε να προκύψει με νομική βεβαιότητα και σαφήνεια τα όρια της ιδιοκτησίας που αγοράζει.
  • Με βάση τα δεδομένα όρια (όταν θα τα εχεις) ελέγχεις και αν η υφιστάμενη κατασκευή είναι νόμιμη πολεοδομικά. Αν δεν είναι δεν μπορεί να γίνει καν η μεταβίβαση στην τελική.

Όλα τα υπόλοιπα έπονται

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..όσο αφορά το θέμα τώρα..έχουμε κάνει τοπογραφικό και νομιμοποίηση του κτιρίου ως προς τις πλαγιές αποστάσεις( κατηγορία 3, δεν είχε κάποια άλλη παραβαση)αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ο δρόμος που έχει πρόσωπο το ακίνητο καταγράφεται στα νεότερα συμβόλαια σαν ιδιωτικός..δηλαδή τότε που βγήκε η άδεια ,,,"βαφτίστηκε" κοινοτικός ο δρόμος  για να περάσει η άδεια..

Με τα δεδομένα αυτά το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα βγει καινούρια άδεια..ωστοσο άδεια για την αποπεράτωση της κατασκευής υπάρχει περίπτωση να δοθεί απο στιγμή που πλέον δεν έχει προσωπο σε καθαρά κοινοτικό δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω, λέω νομίζω πως δεν μας τα λες ξεκάθαρα! Ο συμβολαιογραφοι λοίπον ενώ έχει ένα προηγούμενο συμβόλαιο που έγραφε "έχει φάτσα κοινοτικό δρόμο" αυτός έγραψε ... Φάτσα σε ιδιωτικό δρόμο. Αυτό όμως σίγουρα κάπου το στήριξε. Σε κάποιο νέο τοπογραφικά. Δ. Ίσως; Αν ναι αυτό θα έπρεπε να γράφει ... Όχι οικοδομήσιμο. .... Και επειδή εδώ Ελλάδα κουκούλωσε τα....η θα κανείς ένα Τ. Δ. Που θα γράφει ...δρόμος κοινοτικός ... Και παει λέγοντας. Κλπ...κλπ κΑι παει λέγοντας. Τελικά συνάδελφε τώρα εντελώς σοβαρά!! Η δικιά σου έρευνα .. Τι έβγαλε;;;  Ιδιωτικός η κοινός;;; Αν ειναι ιδιωτικός γιατί πρέπει να το φουσκωσεις το κτίσμα;;;

Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, Spyrospal3 said:

έχουμε κάνει τοπογραφικό και νομιμοποίηση του κτιρίου ως προς τις πλαγιές αποστάσεις( κατηγορία 3, δεν είχε κάποια άλλη παραβαση)

μα πως έγινε τακτοποίηση αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του δρόμου;

Αν είναι ιδιωτικός , είναι μη οικοδομήσιμο οπότε στη τακτοποίηση θεωρείται σαν να μην έχει άδεια.....λέω εγώ τώρα

Link to comment
Share on other sites

Ναι καταλαβαίνω τι μ λέτε..αλλά η τακτοποίηση έγινε συμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις τότε..οπότε αν τότε περάστηκε σαν κοινοτικός ο δρομος..δν μπορούμε να τ κρατήσουμε ως δεδομένο ,για την τακτοποίηση πάντα.

Edited by Spyrospal3
Link to comment
Share on other sites

Εάν ο δρόμος δείχτηκε ως δημοτικός ψευδώς, τότε η άδεια θεωρείται ως μη εκδοθείσα (εξαπάτηση της υπηρεσίας), άρα όλο το κτίριο είναι αυθαίρετο

Οι ισχύουσες (κάθε φορά) διατάξεις αφορούν στα πολεοδομικά μεγέθη (κι ενδεχομένως και στη θέση του γεωτεμαχίου), και όχι στο χαρακτηρισμό του δρόμου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για ' μενα,  αν ο δρομος ειναι ιδιωτικος, για να γινει πραγματικα η παταξη της αυθαιρετης δομισης , πρεπει το κτισμα να πεσει, ο μηχανικος που υπογραφει το Τ. Δ. Παει πειθαρχικο, πληρωνει και προστιμο, μαζι με τον ιδιοκτητη, φυσικα και οι αλλοι μηχ. Που τακτοποιησαν κλπ  κλπ. ...σταματα ετσι η λαμογια;;; και μη μου πειτε ...δεν υπαρχει εδω λαμογια!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Σπύρο, τα έχει μπερδέψει λίγο.

Δεν ίσχυαν ποτέ αυτές οι διατάξεις ,αφού μιλάμε καθαρά για ψευδή άδεια.Ο νόμος άλλωστε στο παράρτημα Α αναφέρει ξεκάθαρα πως όταν το οικόπεδο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο παρά το ότι αναφέρεται έτσι στην οικοδομική άδεια δηλώνεται σαν να μην έχει άδεια

Link to comment
Share on other sites

On 10/8/2018 at 3:50 ΜΜ, Spyrospal3 said:

... μου έχει τύχει μια περίεργη υπόθεση θεωρώ..σε οικοδομή με άδεια του 1981....

 

On 10/8/2018 at 9:58 ΜΜ, Didonis said:

....

  • Πριν αγοράσει το ακίνητο ο πελάτης σου θα πρέπει να αναθέσει να γίνει τοπογραφικο ώστε να προκύψει με νομική βεβαιότητα και σαφήνεια τα όρια της ιδιοκτησίας που αγοράζει.....

 

On 11/8/2018 at 10:00 ΜΜ, Spyrospal3 said:

.....όσο αφορά το θέμα τώρα..έχουμε κάνει τοπογραφικό και νομιμοποίηση του κτιρίου ως προς τις πλαγιές αποστάσεις( κατηγορία 3, δεν είχε κάποια άλλη παραβαση)...

Αν πρόσεξες τονίζω πριν την απάντηση σου για ανάγκη Τοπογραφικού με βεβαιότητα τα όρια της ιδιοκτησίας.

Δρόμοι κ.λπ. δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία, όταν δεν υπάρχουν απλά δεν υπάρχουν.

Αρα πραγματικό τοπογραφικο και όχι μαϊμού… διότι αν μαϊμού το τοπογραφικό μαϊμού θα είναι και η όποια υπαγωγή σε νόμους έγινε και φυσικά αν και η αρχική άδεια οικοδομής είναι με βάση αρες μαρες κουκουνάρες γεωτεμάχιο στο Τοπογραφικό της, τότε είναι ανακλητέα.

Οπότε δεν είναι περίεργη η υπόθεση, περίεργος είναι ο χειρισμός της.

Κίνηση πρώτη. Σωστό τοπογραφικό.

Με βάση αυτό όλα τα συμπεράσματα και οι επόμενες πράξεις.

Επι μαϊμού ως βάση τα συμπεράσματα θα έχουν μπανανόφλουδες στο διάβα τους.

 

Δες με προσοχή όλες μα όλες τις επισημάνσεις που σου έγραψαν και οι αλλοι συνάδερφοι.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.