Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεγάλοι Έλληνες


Tyler_Durden

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ διαφωνώ τελείως με την λογική αυτού που κάνει ο ΣΚΑΙ. Ο καθένας από αυτούς ήταν μεγάλος για την εποχή του και στον τομέα του. Δηλαδή με ποια ισοπεδωτική λογική θα συγκρίνω τον Κολοκοτρώνη με τον Πλάτωνα ? Τον Παπανικολάου με τον Μ. Αλέξανδρο ? Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Κρίμα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον avgoust. Από την ανυπαρξία όμως μεγάλων Ελλήνων και προσωπικοτήτων στην τηλεόραση εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάτι είναι και αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι επιστημονική έρευνα. Απλώς αποτυπώνει πως είναι διαβαθμισμένη στο μυαλό του καθενός η συμβολή των μεγάλων αυτών Ελλήνων στην παγκόσμια (για κάποιους από αυτούς) και στην ελληνική ιστορία. Δεν διεκδικεί δάφνες αντικειμενικότητας ούτε και ουσιαστικής τεκμηρίωσης του αποτελέσματος που θα προκύψει. Εξάλλου, πολλοί από αυτούς που ψηφίζουν κάποιον ως μεγάλο Έλληνα μπορεί να μη γνωρίζουν ουσιαστικά πράγματα για αυτόν (πόσοι από αυτούς που ψηφίζουν τον Αριστοτέλη θεωρείται ότι έχουν διαβάσει κάτι δικό του, η έστω ότι γνωρίζουν κάτι παραπάνω από το ότι θεωρείται μεγάλος φιλόσοφος);

Για εμένα είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία για δύο κυρίως λόγους:

α/ Προκάλεσε συζητήσεις σε ένα πολύ ευρύ κοινό για ένα ζήτημα το οποίο μόνο επιμορφωτικό και ωφέλιμο μπορεί να είναι.

β/ Η σειρά των εκπομπών παρακολουθείται από αρκετό κόσμο, τη στιγμή που την ίδια ώρα τα υπόλοιπα προγράμματα της τηλεόρασης είναι αχαρακτήριστα. Μόνο καλό μπορεί κάτι τέτοιο να προκαλέσει.

Link to comment
Share on other sites

Να διευκρινήσω ότι η διαφωνία μου δεν αφορά στην παρουσίαση του έργου των ανθρώπων αυτών που φυσικά είναι ένα πάρα πολύ θετικό γεγονός στην χειμαζόμενη από μορφωτικά θέματα ελληνική τηλεόραση , αλλά στην ψηφοφορία. Εκεί πάει και το "κρίμα".

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουμε μέσα από τα ντοκυμαντέρ για τους Μεγάλους Έλληνες. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η ψηφοφορία στο συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ (στο οποίο δεν υπάρχει καμία κατηγοριοποίηση) μου θυμίζει λίγο ψηφοφορία των ριάλιτι.

Link to comment
Share on other sites

Εγω πάλι θα ήθελα λίιιιγο καλύτερες παρουσιάσεις σε στυλ ντοκυμανταίρ και όχι πήγε μια παρέα φίλων και συζητάει πχ για τον Σωκράτη. Κάτι σαν history channel δηλ. Όντως τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι λίγο άκυρα αλλά η δεκάδα νομίζω είναι καλή.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω όμως πως είναι μία απεικόνιση της ελληνικής κοινωνίας σήμερα. Όταν με τόσες χιλιάδες χρόνια ιστορίας βγάζουμε στους 100 μεγαλύτερους Έλληνες τον Λαζόπουλο, τι να πεις; Πάλι καλά που δε βγάλαμε το Σαργκάνη ή ακόμη χειρότερα τον Βαζέχα;!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.