Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προγράμματα που υποστηρίζουν Ευρωκώδικες


Pappos

Recommended Posts

Αγαπητοί μου φίλοι και συνάδερφοι,

 

Τώρα που θα γίνονται όλα με τους ευρωκώδικες (αρχές 2010), πιστεύω οτι τα ελληνικά προγράμματα θα σταματήσουν να βγαίνουν. Τόσα χρόνια προγράμματα όπως SOFiSTiK, Robot, StaadPro, Statik της CUBUS, Etabs, κ.α. που χρόνια είναι στην αγορά και είχαν τα περισσότερα ενσωματώσει ευρωκώδικες, ή λύνανε ξύλινα χωρικά μοντέλα με EC5 για παράδειγμα, νομίζω ότι τα ελληνικά δεν έχουν ελπίδα μπροστά τους. Ένα γιατί είναι μεγάλες εταιρίες με υποστήριξη και δεύτερον γιατί είναι χρόνια στην αγορά και ποιο μπροστά από τα ελληνικά.

 

Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για το παραπάνω θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι Ελληνικές εταιρείες λογισμικού νομίζω ότι ποντάρουν στα εξής:

_ ευκολία χρήσης

_ επάρκεια προσομοιώσεων για απλά στατικά μοντέλα

_ πλήρης εφαρμογή των εθνικών κειμένων εφαρμογής

_ πλήρως ελληνικό περιβάλλον, εκτυπώσεις τευχών αποτελεσμάτων και εγχειρίδια χρήσης στα Ελληνικά

_ Κόστος απόκτησης

_ Κόστος "συντήρησης"

_ Υποστήριξη

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά στα μεταλλικά ουδέν σχόλιο. Το instant πουλάει και εξωτερικό (χωρίς να το θεωρώ από τα καλύτερα)

 

Όσον αφορά στην μεταβολή ekΩΣ σε ec νομίζεις ότι είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές ώστε να μην τα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν?

 

Όσον αφορά στην μεταβολή ΕΑΚ σε ec8 νομίζεις ότι είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές ώστε να μην τα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν?

 

Δεν νομίζω

Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω να κλεισουν οι εταιρειες επειδη θα αλλαξουν οι κανονισμοι...Που στην ουσια για το σκυροδεμα και τον αντισεισμικο μιλαμε....Καποιες διαταξεις αλλαζουν κ οχι ολοκληρος ο κανονισμος....Θελω να πιστευω οτι εταιρεις λογισμικου εργαζονται ηδη πανω σαυτο..

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το σημαντικότερο εξ' αυτών που ανέφερε ο Χάρης και με τα οποία συμφωνώ, είναι το μενού-manuals-τεύχη στα Ελληνικά, κάτι που τα περισσότερα "δυνατά" ξένα προγράμματα δεν το έχουν ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Για ξύλινα που ρώτησες ξέρω 1 πρόγραμμα που λύνει βάσει Ε.Κ.5 (επίπεδους φορείς - νομίζω και εσύ κατάλαβες ποιο) και άλλο 1 με χωρικούς (έχει ενσωματώσει ήδη νομίζω).

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα προγράμματα κατά την γνώμη μου δεν μπορούν να συγκριθούν με τα ξένα. Πάρτε για παράδειγμα τις σιδηρές κατασκευές. Καλό το INSTANT αλλά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το Robot ή το Steelcon της SOFiSTiK. Και ούτε νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί κάποιο ελληνικό για κτιριακά με το Etabs για παράδειγμα. Απλά πράματα.

Link to comment
Share on other sites

Aλλο οι δυνατοτητες του καθε προγραμματος και αλλη η συζητηση περι κλεισιμοτητας εταιρειων λογισμικου λογω χρησης των ΕΚ..

 

Οτι πληρωσεις παιρνεις...Το Robot τωρα πρεπει να εχει 5-6000 και το Instant εχει 2-2500...Εγω το eTabs για παραδειγμα δε θα το χρησιμοποιουσα για απλα κτηριακα εργα 3-5 οροφων....Εκτος του οτι δεν παραγει ξυλοτυπους και τευχος στα ελληνικα..

Link to comment
Share on other sites

Με την εφαρμογη του ec2 το οτι ειναι ''δωρεαν" ειναι το ασυναγωνιστο πλεονεκτημα αυτων των λογισμικων. Για να μην κρυβομαστε,το robot, το StaadPro και το etabs κοστιζουν 0 ευρω για την πλειοψηφια των χρηστων τους. Ασχετα το τι σημαινει για τον επαγγελματισμο αυτων των χρηστων τα προγραμματα αυτα θα παρουν μεγαλο κοματι της πιτας.

Link to comment
Share on other sites

@Pappos

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι τα ξένα προγράμματα υπερτερούν σε δυνατότητες.

Απλώς, τα κριτήρια αγοράς δεν είναι μόνο αυτές (δυνατότητες).

Ακόμα και στις μεταλλικές όπου δεν υπάρχει ελληνικός κανονισμός και όλοι χρησιμοποιούν τον EC2, τον δε ΕΑΚ ως προς το παράρτημα Γ αυτού δεν το εφαρμόζουν ούτε τα ελληνικά προγράμματα εκτός ίσως του Fespa, το μεγαλύτερο μερίδιο (απ' όσα στοιχεία έχω) το έχει ένα ελληνικό πρόγραμμα, το Instant*. Γιατί;

Γιατί πουλάει το Instant που δεν έχει και αυτό σχεδιαστικό;

Η αγορά δεν ζητά μόνο αυτοκίνητα >2000cc αλλά και 1600cc και 1200cc το καθένα μπορεί να είναι το καλύτερο για την κατηγορία του. Πχ η μαούνα των 5μ και 2000cc δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για μέσα στην πόλη.

 

@Barracuda

Μιλάμε για επαγγελματίες και όχι για φοιτητές. Δεν μπορώ να φανταστώ επαγγελματία που να χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό και μάλιστα όχι σχεδιαστικό πρόγραμμα ή επεξεργαστή κειμένου αλλά στατικό πρόγραμμα.

Και ας γίνει γνωστό ότι αν θέλουν να πιάσουν αυτόν που χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό για στατικά είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολο αν το πρόγραμμα χρησιμοποιείται για την εκπόνηση μελετών που περνούν από δημόσιες υπηρεσίες και ο νοών νοείτω. Δεν γίνεται γιατί δεν έχει ενδιαφέρον για τους άμεσα θιγόμενους... ακόμα!

 

*αναφέρομαι σε ιδιωτικά κτηριακά έργα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.