Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφιακή Συνδρομή για ΦΕΚ.


Recommended Posts

Μια γενικοτερη ερωτηση τωρα. ΦΕΚ απο ποτε υπαρχουν? Ποτε ξεκινησε η διανομη τους? Παντως οντως τωρα παρατηρησα πως δεν παρεχονται προγενεστερα του 86 για το Τευχος Δ και γενικοτερα του 76 για οποιοδηποτε Τευχος.

 

Δεν ξερω τι λετε αξιζει να δωσω 190+80 για ολα τα ΦΕΚ α μετα του 76 και Δ μετα του 86? Συνηθως στην πραξη ποιο παλιοτερα δεν συναντιωνται? Απλως τρωγωμαι να τα συγκεντρωσω και να φτιαξω αρχειο ωστε να μην χρειαστει να τρεχω απο εδω και απο κει για να τα συλλεγω.

 

Περα απο Α και Δ μας χρειαζονται αλλα σε μας τους Τοπογραφους Μηχανικους? Τα Β που ειναι οι υπουργικες αποφασεις χρειαζονται πουθενα?

 

Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ξεκίνησε να εκδίδεται μετά την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους το 1825. Στην αρχή η πρώτη εκτυπωτική μονάδα λειτούργησε στο Ναύπλιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Μέχρι το 1884 όλοι οι νόμοι και οι διοικητικές πράξεις δημοσιευόντουσαν σε ένα τεύχος και στη συνέχεια, όταν αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός τους, εκδόθηκαν και άλλα τεύχη (Α, Β και Γ). Το Δ' τεύχος εκδόθηκε τον Οκτώβρη του 1958, αν θυμάμαι καλά, και σ΄αυτό δημοσιευόντουσαν όλα τα θέματα του τότε Υπουργείου Δημ. Έργων και οι απαλλοτριώσεις. Όταν και αυτές οι πράξεις αυξήθηκαν σημαντικά αναδιοργανώθηκε η δημοσιευτέα ύλη και τα θέματα αυτά δημοσιεύονται από το 2006 στο τεύχος ΑΑΠ.

Όλα τα διατάγματα έγκρισης και τροποποίησης των ρυμοτομικών σχεδίων όλης της χώρας δημοσιευόντουσαν σε ΦΕΚ, στην αρχή χωρίς τα συνοδευτικά διαγράμματα και από το 1958 με τα διαγράμματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και τις αρχές του 20ου αι. τα διατάγματα ρυμοτομίας υπογράφονταν από τον αρχηγό του Κράτους (Όθωνας, Γεώργιος, Κων/νος, αργότερα Κουντουριώτης κλπ), μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς (Συγκοινωνιών, από το 1958 Δημ. Έργων) και τέλος από εκείνον που έχει τη σχετική αρμοδιότητα (Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Περιφερειάρχη ή και Νομάρχη για λίγες πράξεις σήμερα). Επίσης ότι στην περίοδο που η Κρήτη ήταν αυτόνομη, στο τέλος του 19ου αι., εκδιδόταν και τεύχος ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και σ' αυτό δημοσιευόντουσαν και τα διατάγματα ρυμοτομίας των πόλεων της Κρήτης!!!

Όπως έγραψα και παραπάνω, οι άνθρωποι του ΕΤ έχουν σκανάρει πολύ περισσότερο υλικό από αυτό που έχει αναρτηθεί αλλά δεν το έχουν αναρτήσει ακόμη για άγνωστο λόγο.

Όλο το υλικό των ΦΕΚ, από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, υπάρχει στη Βουλή αλλά είναι δύσκολη η προσπέλαση και η αναπαραγωγή του.

Συμφωνώ ότι εκτός των τευχών Α, Δ και από το 2006 του ΑΑΠ δεν χρειάζεται άλλα ένας μηχανικός. Εάν χρειάζεται πράγματι για τη δουλειά του να έχει τα τεύχη, τότε αξίζει η εγγραφή του ως συνδρομητή ΦΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Τα σκαναρισμένα σε pdf αρχεία των ΦΕΚ περιλαμβάνουν και τα ενδεχόμενα επισυναπτόμενα αρχεία (π.χ. διαγράμματα, χάρτες περιοχής κλπ);

Link to comment
Share on other sites

Είναι σκαναρισμένο ακριβώς ότι υπάρχει στο ΦΕΚ και στο μέγεθος του. Μη περιμένεις τα διαγράμματα να είναι σε φυσικό μέγεθος σκαναρισμένα.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι υπάρχουν τα διαγράμματα, έστω στο μέγεθος που είναι επισυναπτόμενα, είναι σημαντικό (σε φυσικό μέγεθος σε καμία 50αριά χρονια!!!).

 

Ρωτάω γιατί ΦΕΚ βρίσκεις και σε άλλα μέρη (βλ. ΝΟΜΟΣ - ΤΕΕ) αλλά δυστυχώς χωρίς τα διαγράμματα...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά υπάρχουν και προπληρωμένες κάρτες των 5 και 20 ευρώ. Όσον αφορά την τιμή αγοράς για παράδειγμα, οι 8 σελίδες κοστίζουν 0,40 ευρώ. Τις κάρτες μπορείς να τις αγοράσεις και από εδώ: https://www.otesat-maritel.com/et/

Έχει πολύ πλάκα που ο τύπος στην εικόνα του link που φέρνει το ΦΕΚ χαμογελάει και έχει απλώσει το χέρι για να τα αρπάξει τα ευρά. Ανταποκρίνεται καταπληκτικά στην εισπρακτική πολιτική του Εθνικού Τυπογραφείου. Μπράβο.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι υπάρχουν τα διαγράμματα, έστω στο μέγεθος που είναι επισυναπτόμενα, είναι σημαντικό (σε φυσικό μέγεθος σε καμία 50αριά χρονια!!!).

 

Ρωτάω γιατί ΦΕΚ βρίσκεις και σε άλλα μέρη (βλ. ΝΟΜΟΣ - ΤΕΕ) αλλά δυστυχώς χωρίς τα διαγράμματα...

 

Εκτός της επισήμανσης για τα διαγράμματα, υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ της διοικητικής πράξης που δημοσιεύεται σε ένα ΦΕΚ και του κειμένου που μας παρέχει η ΝΟΜΟΣ, μέσω του ΤΕΕ.

Συγκεκριμένα, όταν λέμε ΦΕΚ, εννοούμε τη διοικητική πράξη που δημοσιεύτηκε αυτούσια στο τεύχος του ΕΤ χωρίς τις εκ των υστέρων τροποποιήσεις, συμπληρώσεις και διορθώσεις της που είναι πιθανόν να εκδόθηκαν σε επόμενα ΦΕΚ, ενώ, αντίθετα, η ΝΟΜΟΣ μας παρέχει κωδικοποιημένη τη διοικητική πράξη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και διορθώθηκε μεταγενέστερα και ισχύει σήμερα, χωρίς τα παραρτήματά της (διαγράμματα, πίνακες κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Έχει δίκιο ο ΜΑΚΑΡ. Από το Ε.Τ παίρνεις τα αυτούσια τα ΦΕΚ όπως δημοσιεύθηκαν. Δεν υπάρχουν οι τροποποιήσεις οι μεταγενέστερες ούτε οι νομολογίες που βλέπεις στη ΝΟΜΟΣ του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή η επισήμανση του ΜΑΚΑΡ.Άρα, αν και ακριβούτσικο το Ε.Τ. νομίζω πως οι προπληρωμένες κάρτες ως συμπληρωματική πηγή πληροφοριών είναι αρκετά χρήσιμες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.