Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός φορτίων ανέμου κατά EC1 - Προβλήματα και απορίες


 
george24

Recommended Posts

@iliakater,

Αυτό που θέλει να σου πει ο Τerry είναι να πάρεις τις μέγιστες τιμές για τις εσωτερικές πιέσεις , ως δυσμενέστερες ,για να γλιτώσεις χρόνο.

Η διαδικασία υπολογισμού των πιέσεων του ανέμου , σύμφωνα με τον EC1 είναι αρκετά χρονοβόρα.

Υπάρχει το excelάκι του Παναγιώτη που βοηθάει αρκετά και κάποια στατικά προγράμματα έχουν ενσωματώσει αυτόματους υπολογισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω φιλε spy1551!!!!!!!!

 

H διαδικασια υπολογισμου των ανεμοπιεσων δεν ειναι απλα χρονοβορα αλλα ειναι το 70% του χρονου που θα αφιερωσεις στη μελετη, αν του κανεις με το χερι..

Ειναι και τοσο χαοτικες οι παραδοχες που δεν βγαζεις ακρη...

Link to comment
Share on other sites

Να που τελικά θα τρελαθώ ... Αφού τόσο ο ΕΚ1 όσο και ο Ερμόπουλος , αλλά και από άλλες μελέτες που ξέρω , η πυκνότητα του αέρα λαμβάνεται στο περίπου 1,25 Kg / m3 ,,, τότε για ποιό λόγο στα παραδείγματα του βιβλίου λαμβάνεται ρ = 0,00125 KN / m3 ; ; ; Αφού 1 Kg = (1/100) KN , δεν θα έπρεπε να είναι ρ = 0,0125 ;

Αντιλαμβάνομαι πως αν πάρουμε ρ = 0,0125 θα προκύψουν 10 φορές μεγαλύτερες πιέσεις , αλλά δεν μπορώ να βρω πού έχει χαθεί αυτή δεκάδα ...

Link to comment
Share on other sites

Ναι , αλλά δεν αναφέρει κάποιο παρόραμα στις σελίδες των παραδειγμάτων με τον άνεμο ...

Τι περίεργο τελικά αυτό το ρ ... Ακόμα δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη ...

Link to comment
Share on other sites

iliekater

 

Aπροσεχτο σε βλεπω....

Αλλα θα σε αφησω να το βρεις μονο σου...

Αφου θες να ταλαιπωρηθεις.. :smile:

Για δες οι παραγοντες της σχεσης τι μοναδες εχουν και τι μοναδες τελικα προκυπτουν.. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με προβληματίζει και εμένα . Μάλλον δεν βασίζονται στην Κλασσική φυσική (επιμέρους διατήρηση ενέργειας και μάζας) !

Link to comment
Share on other sites

Nαι ειναι απο αλλο πλανητη... :smile:

Ρε συ θα μας τρελανεις???

Δεν κανει τα κιλα, κΝ** αλλα τα κανει ΚΝ/m/sec^2 θεωρωντας την επιταχυνση της βαρυτητας ιση με 10... (καταλαβαινεις γτ σου λεω να μην το ψαχνεις και πολυ??? )

Απο την γνωστη σχεση της χαοτικης θεωριας :smile: F=m*a

 

 

 

**Φυσικα η σχεση μεταξυ κιλων και ΚΝ που για πρακτικους λογους χρησιμοποιούμε ετσι, δεν εχει καμια σχεση με την φυσικη... Δεν υπαρχει τετοια αντιστοιχια μεταξυ βαρους και δυναμης

 

ΥΓ. Φημη να βλεπω, ελα, ελα..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πω πω , καλά , τόσα χρόνια δεν θυμάμαι να έχω ξανασυναντήσει τέτοιο πράγμα ! Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που για να πάρεις τα αποτελέσματα από κάποια σχέση χρειάζεται να αντικαταστήσεις όχι μόνο τις μεταβλητές , αλλά και τις μονάδες μέτρησης !

Πιθανώς να το καταλάβαινα και ο ίδιος (έστω μετά από χρόνια :) ) , καθώς όπως σου είπα και εμένα με προβλημάτιζαν το τι σόι μονάδες μέτρησης έβγαζε αυτή η σχέση , αλλά δεν παύει να έδρασες σαν απομηχανής θεός ! Να μου είσαι καλά , σε ευχαριστώ !

Πάντως , ακόμα και έτσι , κάτι δεν μου παει καλά . Ίσως να έπρεπε η ίδια η σχέση να ήταν γραμμένη αλλιώς . Ή ίσως θα έπρεπε , στο βιβλίο , να βάλει κάτα την αντικατάσταση κάποιο "∙10^-3" , διότι από μόνο του το ρ = 1,25 Kg/m3 δεν μπορεί σε καμία μονάδα μέτρησης να αντιστοιχεί σε 0,00125 .

Τέλος πάντων , το μόνον σίγουρον ηθικόν δίδαγμα είναι πως δεν πρέπει εντός μαθηματικής σχέσης να αντικαθιστάμε το 1 kg με το 1 daN . Ναι μεν υπάρχει αντιστοιχία , ισοδυναμία , όπως θες πέσ'το , αλλά δεν αποτελούν άμεση μετατροπή (*1) . Γι'αυτό εξάλλου , αν έχεις ακούσει τους (πολύ) παλιότερους , δεν λέγανε ποτέ το 1 daN ως 1 Kg αλλά λέγανε "1 κιλό-δύναμις" . Μάλιστα , απ'ότι διάβασα τώρα στο διαδύκτιο , το κιλό-δυναμις (Kg-F) ποτέ δεν αποτέλεσε επίσημα μέλος του διεθνούς συστήματος μέτρησης (SI) (και πώς θα μπορούσε άλλωστε ; ) . Παρ'όλα αυτά , έτσι για την ιστορία , χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην πυραυλική μηχανική του '40 (μην ξεχνάμε , ήταν οι Γερμανοί που την ξεκίνησαν ! ) , μέχρι το '80 στη ΕΣΣΔ αλλά ακόμα και σήμερα στην Κίνα και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος !

 

Ωπ , μην ξεχαστώ , είπαμε "και φήμη" :) !

 

Αυτό που θέλει να σου πει ο Τerry είναι να πάρεις τις μέγιστες τιμές για τις εσωτερικές πιέσεις , ως δυσμενέστερες ,για να γλιτώσεις χρόνο.

Ναι , το ξέρω , το λέει ο ίδιος ο ΕΚ , απλά να πω εδώ , μιας και το ξέχασα εχθές , πως πέρα από τον συντηριτικό τρόπο με ενδιαφέρει και ο αναλυτικός τρόπος . Μιας και , εδώ που τα λέμε , με τον αναλυτικό μπορεί καμιά φορά να προκύψει δυσμενέστερη κατάσταση απ'ότι αν λάβουμε Cpi = +0,2 ή -0,3 . Θα μου πείτε "μπορεί συμβεί σε κάποιο κτίριο ο συντελεστής μ να είναι μικρότερος από 44% ή μεγαλύτερος από 80% ;" . Απέ ξέρω και 'γω ; Ο πίνακας του μ , πάντως , δείχνει και τέτοιες τετμημένες !

 

-------

*1 : Γι'αυτό σου έλεγα πέρι "διατήρησης ενέργειας και μάζας" ! Διότι με την αντικατάσταση του kg έχασα την μάζα και οι μονάδες μέτρησεις άλλαζαν περίεργα ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.