Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δουλειά ή mba?.


Simulinked

Recommended Posts

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά από πάνω.Να συμπληρώσω, ότι στα περισσότερα ΜΒΑ ζητάνε να έχεις προυπηρεσία, θα το δείς αν αποφασίσεις να κάνεις αίτηση;)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα για να σε δεκτούν στο MBA πρέπει να έχεις τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρία! Αλλίως κάνεις msc στο management που είναι κάτι διαφορετικό και απο ότι μου έχουν πει δεν αξίζει. Όπως και να έχει στο εξωτερικό το MBA από καλό πανεπιστήμιο το πληρώνουν αδρά...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

 

Έχω κάνει ΜΒΑ και μπορώ να πώ οτι είναι ένα δίπλωμα για ανθρώπους με πολύ περισσότερη εμπειρία από 2-3 χρόνια δουλειάς. Προσωπικά μέχρι και 7 χρόνια προυπηρεσίας που έχω, τώρα αρχίζω να το χρησιμοποιώ σε περιορισμένο επίπεδο. Θα συμβούλευα το φίλο μας να βρεί μια σοβαρή δουλειά στο εξωτερικό και να είναι διατεθειμένος να κουραστεί πολύ τα πρώτα 2-3 χρόνια της καριέρας του αποκομίζοντας εμπειρίες. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αυτοπροσδιοριστεί.

Link to comment
Share on other sites

η γνωμη μου ειναι η εξης: αρχικα προσδιορισε με τι περιπου θα ηθελες να ασχοληθεις σαν μηχανικος, ενταξει επ'ακριβως κανεις μας δεν ξερει στην αρχη αλλα τουλαχιστον καποια αντικειμενα που γουσταρεις περισσοτερο θα υπαρχουν. κατοπιν να ξεμπερδευεις με τα φανταριλικια, μην το αφησεις για μετα απο αλλες σπουδες αν αποφασισεις να κανεις κατι σε μαστερ ή mba, αυτο νομιζω θα στο τεκμηριωσουν καλυτερα οι αντρες συμφορουμιτες.

παντως καλυτερο ειναι να βγεις πρωτα αγορα εργασιας να δεις τι παιζει, τι σου αρεσει και μετα να αποφασισεις σε τι θελεις να κανεις επιπλεον σπουδες για εμβαθυνση. μην περιμενεις παντως η μεγαλυτερη μαζα των εργοδοτων να σου πληρωσει το μεταπτυχιακο, αλλα πραγματα μετρανε για τους εργοδοτες.

η δικια μου προσωπικη εμπειρια ηταν οτι εκανα μεταπτυχιακο ελλαδα σχεδον αμεσως με το τελος των σπουδων και δουλευοντας παραλληλα (οχι τιποτα το τρελα αξιολογο στην αρχη(μερικη απασχοληση) αλλα τα εκανα παραλληλα, προς το τελος κιολας με 2 παραλληλες δουλειες αλλα καμια πληρη), η αληθεια ειναι οτι αλλιως τα ειχα στο μυαλο μου τοτε και τελικα διαπιστωσα οτι δεν μου ηταν και χρησιμο αυτο που εκανα. για να βρω αξιολογη δουλεια μετα αναγκαστηκα πολλες φορες να κρυψω το μεταπτυχιακο (γιατι οταν δεν το ζητανε σκεφτονται καπως παραξενα για υποψηφιο εργαζομενο με μεταπτυχιακο αν η θεση ειναι λιγοτερων προσοντων, οτι δεν θα μεινει για πολυ, οτι πρεπει να τον πληρωσω παραπανω κτλ κτλ). αν ειχα βρει κανονικη δουλεια (πληρη εννοω) πιο νωρις και εβλεπα πιο γρηγορα τι παιζει αν εκανα μεταπτυχιακο τελικα θα εκανα σε καποιο αλλο αντικειμενο. ειδικα για mba ειναι απαραιτητη η προυπηρεσια. γνωμη μου ειναι να μην κανεις μεταπτυχιακο επειδη κανουν ολοι, αλλα αν μπορεις να φυγεις για εξωτερικο για καμια αξιολογη δουλεια, εκει βλεπεις και αποφασισεις τι θελεις να κανεις απο επιπλεον σπουδες. αν παλι σε τραβαει η τσεπη σου τωρα και θελεις να φυγεις εξωτερικο αρχικα για σπουδες (εχοντας τελειωσει με στρατο) τοτε κανε αυτο πρωτα αλλα μεινε και μερικα χρονακια μετα (ή για παντα αν σου αρεσει-βολεψει κτλ) και για εμπειρια και για καλυτερες προοπτικες.

ειλικρινα σου ευχομαι να βρεις τον καταλληλο δρομο για εσενα και καλη τυχη!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου εγω απο προσωπικη εμπειρια πιστευω πως η πρωτη προτεραιοτητα για καθε Μηχανικο ειναι η αποκτηση εργασιακης εμπειριας. Αν και σημερα οι δουλειες για Μηχανικους ειναι ελαχιστες, αν καταφερεις να βρεις δουλεια στο αντικειμενο σου κανε το. Τωρα στην Ελλαδα Μεταπτυχιακο συνηθως κανουν οσοι δεν μπορουν να βρουν δουλεια, οσοι θελουν να παρατεινουν την φοιτητικη τους ζωη για 2 επιπλεον χρονια και οσοι δεν θελουν να ασχοληθουν με το αντικειμενο τους και θελουν να πανε σε καποια αλλη ειδικοτητα. Τωρα οσον αφορα την αξια ενος Μεταπτυχιακου στην αγορα εργασιας της Ελλαδας νομιζω πως ο συναδελφος Λευτερης σου εδωσε την σωστοτερη απαντηση.

 

Παντως εαν θελεις να κανεις μεταπτυχιακο χωρις συζητηση μονον εξωτερικο και κατα προτιμηση Μ.Βρεττανια. Δυστυχως το επιπεδο των Μεταπτυχιακων στην Ελλαδα ειναι εξαιρετικα χαμηλο και θεωρω το μεταπτυχιακο στην Ελλαδα απλα χασιμο χρονου.

Link to comment
Share on other sites

Παντως εαν θελεις να κανεις μεταπτυχιακο χωρις συζητηση μονον εξωτερικο και κατα προτιμηση Μ.Βρεττανια.

 

αν μιλαμε για ευρωπη, τοτε εξαρταται απο το αντικειμενο που θελει να κανει, σε αρκετα πεδια η βρετανια υστερει σε θεματα μηχανικων σε σχεση με αλλες ευρωπαικες χωρες.

Link to comment
Share on other sites

Δουλειά ή mba?

 

Μμμμ, μια από τις 10 αρχές της οικονομικής λέει ότι:

"οι ορθολογικοί άνθρωποι σκέφτονται οριακά"

 

δηλαδή προτού προβούμε στη λήψη μιας απόφασης για να κάνουμε κάτι συγκρίνουμε το οριακό κόστος -το επιπλέον κόστος που καταβάλουμε- σε σχέση με το οριακό κέρδος -το επιπλέον κέρδος που λαμβάνουμε- αν τελικά πραγματοποιήσουμε αυτό το "κάτι" που σκεφτόμαστε αν θα το πραγματοποιήσουμε.

Κάνε λοιπόν σύγκριση οριακού κόστος / οριακού οφέλους. Τι θα θυσιάσεις και τι θα κερδίσεις. Στο κόστος περιλάμβανεται και αυτό που θα χάσεις (π.χ. εργασιακή εμπειρία) αν αφοσιωθείς στο mba.

 

Όπως έχω πει και στην spgirl μετά από ένα mba και γενικότερα σε συνέχιση σπουδών σε κατί διαφορετικό από επιστήμη μηχανικού αποκτούμε "ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά" όπως είναι και το moto ενός site.

Αυτό είναι ένα επιπλέον κέρδος.

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι πως το να κάνει ένας μηχανικός ΜΒΑ σίγουρα το κάνει έχοντας στο μυαλό του κάτι διαφορετικό από τον 'μεσο' μηχανικό (αν μπορω να το θέσω έτσι). Πιστεύω δηλάδη ότι δεν το κάνει απλά και μόνο για να γράψει στο βιογραφικό του κάτι παραπάνω ή να το βάλει κορνίζα. Το κάνει γιατί ενδεχομένως θέλει να ανέβει βαθμίδες σε μία πολυεθνική να 'διοικήσει', να ασχοληθεί με κατί πέρα από το εργοτάξιο και την μελέτη. Εκεί δεν χρειάζεται ΜΒΑ ούτε καν MSc πολλές φορές. Σαν καριερίστας όμως χρειάζεται αρκετά θα έλεγα. Βέβαια, πολλές φορές αλλίως τα σχεδιάζουμε και αλλιώς καταλήγουν τα πράγματα, αλλά τα παραπάνω είναι η γνώμη μου για ΜΒΑ από μηχανικό

Link to comment
Share on other sites

Το MBA εχει μπει στο στομα και της κουτσης Μαριας! Εχω ακουσει

πολυ κοσμο που "θελει να κανει MBA" να μιλαει λες και ειναι κατι

αντιστοιχο του ECDL!!! Και αναφερομαι σε ατομα που εχουν

μαυρα μεσανυχτα και πηραν διπλωμα/πτυχιο νυχτα αλλα για

να φανουν στο λωλοχωρι τους θελουν και MBA!

(Σημειωση,αναφερομαι σε ατομα που γνωριζω προσωπικα

οχι για καποιον εδω μεσα...)

 

Μετα το παραλλυρημα μου επι της ουσιας συμωνωνω και

επαυξανω οτι εχει αξια να επιλεξει κανεις να κανει MBA

μετα απο καποια χρονια δουλειας κατα προτιμηση σε καποια

μεγαλη εταιρια/βιομηχανια και οχι σε τεχνικο γραφειο...

 

Απλα η αρχικη ερωτηση ειναι πολυ ανουσια,τι ειναι καλυτερο

δηλαδη τι ειδους MSc η MBA..Η ζωη ειναι εξαιρετικα απροβλεπτη,

μπορει το MSc η το MBA να μετρησει καταλυτικα ωστε να μπεις

σε μια σημαντικη δουλεια η να αναθεματιζεις την ωρα και τη στιγμη

που το εκανες γιατι ηταν αχρηστο...

Link to comment
Share on other sites

Το MBA εχει μπει στο στομα και της κουτσης Μαριας! Εχω ακουσει

πολυ κοσμο που "θελει να κανει MBA" να μιλαει λες και ειναι κατι

αντιστοιχο του ECDL!!! Και αναφερομαι σε ατομα που εχουν

μαυρα μεσανυχτα και πηραν διπλωμα/πτυχιο νυχτα αλλα για

να φανουν στο λωλοχωρι τους θελουν και MBA!

(Σημειωση,αναφερομαι σε ατομα που γνωριζω προσωπικα

οχι για καποιον εδω μεσα...)

 

Και εγώ αυτή ακριβώς την εντύπωση έχω. Δεν έχω δει κανένα σοβαρό άτομο να κάνει MBA. Μόνο κάτι αποτυχημένοι που τους ρωτάς τι ξέρεις από υπολογιστές και σου απαντάνε έχω ECDL....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.