chris8 Δημοσιεύτηκε November 25, 2025 at 01:03 μμ Δημοσιεύτηκε November 25, 2025 at 01:03 μμ On 13/2/2025 at 10:47 ΠΜ, akis73 said: Καλησπέρα, τα ρυθμισμένα αυθαίρετα κατεδαφίζονται με άδεια κατεδάφισης. Καλησπέρα, από που προκύπτει αυτό; Εγώ καταλαβαίνω από την παρ. 4γ του αρθρ. 29 ότι τα ρυθμισμένα αυθαίρετα κατεδαφίζονται με έγκριση εκτέλεσης εργασιών "καθώς και των κατασκευών που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ν.4178/2013 και του παρόντος και για τις οποίες έχει περαιωθεί η διαδικασία" Συγκεκριμένα έχω κτίριο ρυθμισμένο με περαιωμένη δήλωση στον 4495 κατηγ. 1 το οποίο πρόκειται να κατεδαφιστεί και σκόπευα να το πάω με έγκριση εκτέλεσης εργασιών
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε November 26, 2025 at 08:46 πμ Δημοσιεύτηκε November 26, 2025 at 08:46 πμ Κάποτε είχα κάνει αυτό το αρχείο αλλά έλεγξε αν ισχύει!ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ.docx 1
aggelos0305 Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 02:36 μμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 02:36 μμ (edited) Καλησπέρα σας, έχω ισόγεια κατοικία και ισόγεια αποθήκη κατασκευασμένα όλα χωρίς άδεια. Όλα είναι κατασκευασμένα (βάση αεροφωτογραφίας πριν το 1975). Ο ιδιοκτήτης θέλει να τα κατεδαφίσει όλα, με Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε τη διαδικασία. - το εντάσσω στον 4495 στην κατηγορία 1??. Βάζω στο πεδίο οικοδομική άδεια: Όχι, Υπέρβαση δόμησης έως 100τ.μ??? Στο πεδίο (Τύπος αυθαιρεσίας: Έκδοση άδειας νομιμοποίησης/έγκριση κατεδάφισης)???? ή βάζω Ρύθμιση? Αν επιλέξω 'Έκδοση άδειας νομιμοποίησης/έγκριση κατεδάφισης¨΄μου ζητάει στα αρχεία Οικοδομική άδεια νομιμοποίησης/κατεδάφισης. Τι να ανεβάσω??? Όσον αφορά την Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών: πάω στο σύστημα e-adeies. Θα επιλέξω την περίπτωση άδειες -έγκριση εκτέλεσης εργασιών- Κατεδάφιση οριστικά αυθαιρέτων/υπαγωγή αρθ.106/περαίωση ή οριστική υπαγωγή ν. 3775, 3843, 4178, 4495 και αφού εκδοθεί η έγκριση να την βάλω μέσα στη δήλωση του Ν.4495/17 και να κάνω περαίωση; Αν μπορώ να πάω έτσι στα δικαιολογητικά της έγκρισης εκτέλεσης εργασιών θα πρέπει να βάλω δήλωση του Ν.4495/17 η οποία θα πρέπει και να έχει προχωρήσει σε φάση οριστικής υπαγωγής? Τι απ’ όλα πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας. Εάν είσαι μηχανικός πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. Εάν είσαι ιδιώτης, ενημέρωσέ με, προκειμένου να μεταφέρω την δημοσίευση στην ενότητα ιδιωτών. akis73 Edited December 2, 2025 at 02:54 μμ by akis73
aggelos0305 Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 06:13 μμ Δημοσιεύτηκε December 2, 2025 at 06:13 μμ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ!! Οπότε εκδίδω την έγκριση εργασιών και την ανεβάζω στη δήλωση 4495 που μου ζητάει 'Οικοδομική άδεια νομιμοποίησης/κατεδάφισης' Έτσι το καταλαβαίνω
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα