panagicd Δημοσιεύτηκε July 1, 2025 at 05:51 μμ Δημοσιεύτηκε July 1, 2025 at 05:51 μμ Κατανοητό, ευχαριστώ πολύ και πάλι
Rania Milioni Δημοσιεύτηκε July 7, 2025 at 08:29 μμ Δημοσιεύτηκε July 7, 2025 at 08:29 μμ (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα , κοινοτική άδεια του 1983 της οποίας έχω μόνο το άδειο τύπο και καθόλου τα σχέδια έπειτα από αναζήτηση στην Υδομ δεν βρέθηκε κανένα άλλο στοιχείο , θα χρειαστεί ανασύσταση για να προχωρήσω σε δήλωση Ν4496/2017 για αυθαίρετες κατασκευές αποθήκης που κατασκευάστηκαν το 2009 επι του οικοπέδου ; Έπισης στο άδειο τύπο αναφέρει τις δύο διαστάσεις του κτισματος όπου στην πραγματικότητα η μία είναι λίγο μεγαλύτερη ξεπερνώντας ωστόσο το 2% της επιτρεπόμενης απόκλισης. Συνάδελφος μου είπε πως στις κοινοτικές άδειες δεν εμπεριέχονται σχέδια και μπορώ να κάνω την δήλωση υποβάλλοντας κατευθείαν τα νέα σχέδια . Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει αυτό ; Edited July 7, 2025 at 10:02 μμ by Rania Milioni
panosges Δημοσιεύτηκε September 15, 2025 at 04:31 μμ Δημοσιεύτηκε September 15, 2025 at 04:31 μμ (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) με παρακολούθημα μια θέση στάθμευσης στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου με άδεια του 1972, ο φάκελος της αδείας δεν έχει βρεθεί απο την πολεοδομία και γι αυτό έχω πάρει βεβαίωση απώλειας φακέλου απο την πολεοδομία. Θα κάνω τακτοποίηση όλης της οριζόντιας ιδιοκτησίας σαν να είναι όλο αυθαίρετο με βάση την κάτοψη της σύστασης της οριζόντιας ιδιοκτησίας , θα ήθελα να ρωτήσω το παρακολούθημα (η θέση στάθμευσης) πώς και που θα αναγραφεί στην καρτέλα για την τακτοποίηση με τον Ν4495/17 ; Ευχαριστώ Edited September 28, 2025 at 02:50 μμ by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε September 16, 2025 at 09:46 πμ Δημοσιεύτηκε September 16, 2025 at 09:46 πμ Καλημέρα. Τι ακριβώς τακτοποιείς στο παρακολούθημα;
panosges Δημοσιεύτηκε September 16, 2025 at 06:09 μμ Δημοσιεύτηκε September 16, 2025 at 06:09 μμ Υπάρχει απώλια φακέλου απο την πολεοδομία και έχω βεβαίωση απώλιας, θεωρώ αυθαίρετο όλη την οριζόντια ιδιοκτησία μαζί και με το παρακολούθημα (θέση στάθμευσης) το παρακολούθημα πώς και που θα αναγραφεί στην καρτέλα για την τακτοποίηση με τον Ν4495/17 ; Υ.Π το παρακολούθημα (θέση στάθμευσης) και η οριζόντια ιδιοκτησία φαίνονται στην κάτοψη της σύστασης και είναι ακριβώς ίδια με την πραγματικότητα. Ευχαριστώ
panosges Δημοσιεύτηκε September 28, 2025 at 12:01 μμ Δημοσιεύτηκε September 28, 2025 at 12:01 μμ (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) με παρακολούθημα μια θέση στάθμευσης στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου με άδεια του 1972, ο φάκελος της αδείας δεν έχει βρεθεί απο την πολεοδομία και γι αυτό έχω πάρει βεβαίωση απώλειας φακέλου απο την πολεοδομία. Θα κάνω τακτοποίηση όλης της οριζόντιας ιδιοκτησίας σαν να είναι όλο αυθαίρετο με βάση την κάτοψη της σύστασης της οριζόντιας ιδιοκτησίας , θα ήθελα να ρωτήσω το παρακολούθημα (η θέση στάθμευσης) πώς και που θα αναγραφεί στην καρτέλα για την τακτοποίηση με τον Ν4495/17 , θα χρειαστεί να γίνει ανεξάρτητη καρτέλα και πως μπαίνει και που σαν υπέρβαση δόμησης; Ευχαριστώ Edited September 28, 2025 at 02:50 μμ by Pavlos33
akis73 Δημοσιεύτηκε September 28, 2025 at 12:59 μμ Δημοσιεύτηκε September 28, 2025 at 12:59 μμ On 28/9/2025 at 3:01 ΜΜ, panosges said: Καλησπέρα έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) με παρακολούθημα μια θέση στάθμευσης στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου με άδεια του 1972, ο φάκελος της αδείας δεν έχει βρεθεί απο την πολεοδομία και γι αυτό έχω πάρει βεβαίωση απώλειας φακέλου απο την πολεοδομία. @panosges πάντως επειδή η άδεια σου είναι πριν του ΠΔ του '83 και από ότι λες έχεις και τα σχέδια της σύστασης το άρθ. 51Α λέει πλέον ότι μπορείς να κάνεςι ανασύσταση μέσω της Υδομ με τα σχέδια της ανασύστασης, οπότε ίσως θα άξιζε να ερευνήσεις και αυτό το ενδεχόμενο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα