Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση μετά από πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

καλησπέρα συναδελφοι, σας αναλύω την παρακάτω περίπτωση..

σε πράξη εφαρμογής του '92 έχουμε Ε τελικού οικοπέδου 1664.50 τμ. Το '99 γίνεται κατάτμηση σε 4 σχεδόν ίσα άρτια οικόπεδα, αλλά ο συντάξας την κατάτμηση ελαβε ως εμβαδόν αρχικής πλέον ιδιοκτησίας 1664 τμ και δεν ανέφερε πουθενά τις συντεταγμένες της πράξης...

επομένως θέλοντας να συντάξω πρόσφατο τοπογραφικό έχω λάθος γεωμετρία εξ αρχής!τι προτείνετε να γίνει?

>έχετε υπόψιν ότι άμα κρατήσω την γεωμετρία της (λάθος)κατάτμησης και την 'μεταφέρω' στο οικόπεδο της πράξης εφαρμογής τότε επέρχονται διαφορές της τάξης 3+4τμ στις ιδιοκτησίες μεταξύ τους σε σχέση με τα εμβαδά της 'αρχικής' κατάτμησης...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε fgk, ίσως πρέπει να αποσαφηνίσεις μερικά θέματα.

Αν το εμβαδό που αποδίδεται με την κύρωση της πράξης είναι 1664,50 τ.μ. τότε σωστά έγινε η κατάτμηση σε 1664,00 τ.μ. (τα 0,50τ.μ. που σου λείπουν είναι ένα μικρό σφάλμα που αντιμετωπίζεται).

Το ότι συντάχθηκε τοπογραφικό χωρίς να χρησιμοποιεί τις συντεταγμένες της πράξης είναι λάθος άλλα φαντάζομαι ότι φαίνονται σε αυτο οι πλευρες και τα εμβαδά των κατατμηθέντων οικοπέδων.

Αν τα εφαρμόσεις στο τελικό οικοπέδο της πράξης πως γίνεται να σου λείπουν 12τ.μ. περίπου όπως λές, αφού είχες πει ότι κατατμήθηκαν σε ίσα τμήματα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ καταλαβαίνω πως τα τελικά οικόπεδα τα προερχόμενα από την κατάτμηση έχουν 3-4 τ.μ. απόκλιση απο την θεωρητική π.χ. ανα δύο, δηλάδη αν ένα χάνει 3 τ.μ. το αλλο κερδίζει 3. τ.μ. ή κάπως έτσι. Αλλιώς δεν γίνεται η απόκλιση στην αρχική ιδιοκτησία να είναι μονάχα 0.50 τ.μ. Ετσι δεν είναι? Τα οικόπεδα ανήκουν στους αρχικούς ιδιοκτήτες, μήπως θα μπορούσαν ιδιωτικά να αποζημιώσει ο ένας τον άλλον για το κέρδος ή την ζημία ανάλογα, και να διατηρήσουν την διαμορφωμένη κατάσταση?

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε fgk

σε κάθε περίπτωση μιλάμε για διαφορές μικρότερες του 1%

φρόντισε με μικροαλλαγές ορίων η χρηματικές αποζημιώσεις μεταξύ δικαιούχων να διευθετήσεις τις μικροδιαφορές που είναι άλλωστε αναμενόμενες και συχνές

Link to comment
Share on other sites

κάτι άλλο..από τη στιγμή που έγινε η κατάτμηση τα επι μέρους οικόπεδα δε χάνουν την αρτιότητα τους? δεν τα ξέρω κ πολύ καλά απλώς έτυχε να παρακολουθήσω πρόσφατα μία διημερίδα της Λεμπέση και κάτι τέτοιο θυμάμαι

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απο όλα. Να βεβαιωθείς οτι έχει οριστικοποιηθεί η τελική ιδιοκτησία

και δεν οφείλονται αποζημιώσεις απο την πράξη εφαρμογής.

Η ΠΕ συνοδεύεται απο συν/νες τελικής ιδιοκτησίας βάσει προδιαγραφών απο τις οποίες ξεκίνησε

και ο συντάξας την διανομή. Κακώς δεν τις γράφει διότι προέκυψαν και νέες

απο αυτή.

Με τα γεωμετρικά στοιχεία της διανομής (αποστάσεις ορίων κλπ) σε συνδιασμό

με τις συν/νες της ΠΕ πιστεύω να βρείς άκρη δεδομένου οτι οι διαφορές

που αναφέρεις ειναι μικρές.

Να έχεις υπόψη σου οτι και για τις διαφορές υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές αλλά και ανοχές.

Τέλος υπάρχει και η διαδικασία αναγνώρισης ορίων σε περίπτωση μικροδιαφορών.

jlivas.

Link to comment
Share on other sites

κάτι άλλο..από τη στιγμή που έγινε η κατάτμηση τα επι μέρους οικόπεδα δε χάνουν την αρτιότητα τους? δεν τα ξέρω κ πολύ καλά απλώς έτυχε να παρακολουθήσω πρόσφατα μία διημερίδα της Λεμπέση και κάτι τέτοιο θυμάμαι

 

Οχι κατ'αναγκη.. Αν η αρτιοτητα στην περιοχη ειναι πχ τα 400τμ, τοτε βγαινουν 4 αρτια και οικοδομησιμα οικοπεδα (με την προυποθεση οτι εχουν και το απαραιτητο προσωπο)..

 

Με αλλα λογια μπορεις να κατατμησεις εντος σχεδιου οικοπεδα αρκει το προκυπτοντα να παραμενουν αρτια και οικοδομησιμα..

Link to comment
Share on other sites

  • 14 years later...

Σε περιοχή με κυρωμένη Π.Ε. υπάρχει ένα οικόπεδο που ανήκει εξ αδιαιρέτου σε 3 ιδιοκτήτες. Το οικόπεδο είναι γωνιακό. Εχει πρόσωπο σε διανοιγμένο δρόμο και σε δρόμο που ακόμα δεν έχει διανοιχθεί σύμφωνα με την Π.Ε. Υπάρχει ακόμα οφειλή από τον Δήμο για τα επικείμενα (δένδρα και περιφράξεις που κόβονται).

Οι ιδιοκτήτες θέλουν να κάνουν διανομή ώστε ο καθένας να έχει από ένα οικόπεδο. Το υπάρχον οικόπεδο είναι αρκετά μεγάλο και μπορεί να χωρίστει σε 3 άρτια οικόπεδα.

Εισφορά σε χρήμα και γη δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, υπήρχε εισφορά σε χρήμα, αλλά μας ενημέρωσαν εγγράφως ότι έχει παραγραφεί. Υπάρχει όμως εισφορά σε γη που μετατρέπεται σε εισφορά σε χρήμα, αλλά η συμβολαιογράφος είπε ότι δεν το εξετάζει αυτό για τα συμβόλαια και από την Πολεοδομία μας είπαν ότι δεν το εξετάζουν για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Μπορούν οι ιδιοκτήτες να κάνουν κατάτμηση και διανομή του υπάρχοντος οικοπέδου σε 3 άρτια οικόπεδα?

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, tetris said:

Εάν η Π.Ε. έχει μεταγραφεί, μπορούν

Η διανομή πρέπει να γίνει υποχρεωτικά σε 3 οικόπεδα, ένα στον κάθε ιδιοκτήτη?

ή μπορούν να κάνουν διανομή σε δύο οικόπεδα, ένα για τον ιδιοκτήτη Α και ένα οικόπεδο εξ αδιαιρέτου για τους ιδιοκτήτες Β και Γ ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.