Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγη ειδους εργασιας....ζωης!!!


dralexis

Recommended Posts

Φιλοι μου, Δουλευω κοντα στα 10 χρονια σε μεγαλες κατασκευαστικες εταιρειες. Δεν εχουμε ωραρια , καθε 2-3 χρονια αλλζουμε τοπο, ισως και εταιρεια, εχεισ αφεντικα στο κεφαλι σου , αγχος πιεση , αβεβαιωτητα για το τι θα κανεισ σε 1-2-3 χρονια απο τωρα, αν θα αντεχεις το τρεξιμο μετα τα 40-45!!! Ετσι τωρα που εκανα και οικογεννεια σκεφτομαι να γυρισω στην πολη μου και να ανοιξω ενα γραφειο να βγαζω καμια αδεια, καμια εκτιμηση ακινητου, εχω ΜΕΚ Γ και να το ενοικιασω, ισωσ κανενα εργακι σιγα σιγα, θερμομωνωσεις, τεχνικος ασφαλειας και οτι ευκαιρια μου βρεθει. Δεν ξερω ομως απο που να αρχισω. Δεν ειμαι και νεος μηχ. για επιδοτησεις κτλ. Τι λετε ειναι κατι εφικτο? Τι λετε να χρειαστω? Απο προγραμματα, επιδοτησεις και τετοια. Α και κατι αλλο. Αν κανω εταιρεια τι φορολογικες ελαφρηνσεις εχς για την περιπτωση που ωρς ενα παλιο κτιριο και το αγορασω (σαν εταιρεια) μςε σκοπο να το φτιαξω και να το πουλησω? Βρηκα ενα παλιο χωριο με πετρινα σπιτια οτι πρεπει για τετοια ωραια.....

Link to comment
Share on other sites

Σε πρώτη φάση σου προτείνω να κάνεις έναρξη μόνο ως ελ. επαγγελματίας μηχανικός , καθώς υπάρχει ένα ευνοικό φορολογικό καθεστώς. Την εταιρεία καλύτερα ασ'τη για αργότερα , ανάλογα το πως θα εξελιχθούν οι δουλειές σου. (Τι ειδικότητα έχεις ? ). Συζήτησε και με λογιστή για το θέμα της εταιρείας.

 

Ψάξε να δεις πως κινείται η πόλη στην οποία θα εγκατασταθείς από δουλειές , και εκτίμησε αν έχεις ή όχι κύκλο γνωριμιών , σόι κτλ , για να σε στηρίξει . Συνήθως οι δουλειές στο ελ. επάγγελμα έρχονται από συστάσεις και γνωριμίες και σπάνια από την ταμπέλα. Γενικά το ελ. επάγγελμα είναι πρωτίστως θέμα γνωριμιών και πλασαρίσματος.

 

Υπολόγισε το αρχικό κεφάλαιο που θα χρειαστείς για να ανοίξεις το γραφείο και κυρίως τα ενοίκια , καθώς μέχρι να αρχίσουν να τρέχουν οι δουλειές θα χρειαστεί να τό καλύπτεις από τα χρήματα που ήδη έχεις μαζεμένα , όπως επίσης και τις ασφαλιστικές σου εισφορές.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω ομως απο που να αρχισω.

 

 

Υπάρχουν κ άλλοι σαν εσένα φίλε.....Ναι,υπάρχει ελπίδα.Να προετοιμαστείς για μεγάλη σήψη της ψυχής σου....γιατί μέχρι τώρα ΔΕΝ είχες 2 βασικά στοιχεία:

1.το άγχος να ''κλείσεις'' τη δουλειά

2.το άγχος να πληρωθείς την τελειωμένη δουλειά.

 

Δούλευε με προκαταβολές

 

 

Πιάσε ΟΛΟΥΣ τους γνωστούς σου κ ενημέρωσέ τους για τη νέα σου επαγγελματική κίνηση.Σε αυτούς θα βασιστείς πράτα απ ' όλα.Βγάλε καρτούλες κ κράτα επαφές με την εταιρεία σου.Βγάλε ΜΕΕΠ κ ξεκίνα.

 

Καλή τύχη απ' τα βάθη της ψυχής μου!

Link to comment
Share on other sites

Και τωρα εχω αγχος για την δουλεια. Η εταιρεια μασ ειναι 4 μηνες τωρα σταματημενη , εχς 3 μηνες να πληρωθω αλλα ακομα και αν πηγαιναν καλα τα πραγματα.....ποτε δεν ξερεις τι σε περιμενει κα που θα βρεθεις. Εχω τςρα ενα μικρο κομποδεμα στην ακρη για να με καλυψει κανα χρονο, εχω γνωστους για να με στηριξουν και λεω να δοκιμασς. Το πολυ πολυ να ξαναγιρισω εδω που ειμαι. Δεν θα κλεισω και πορτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

φίλε συνάδελφε , ξεκίνα και μην φοβάσε Στην αρχή θα είναι δύσκολα , αλλά αν πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις , και δουλέψεις σκληρά είμαι σίγουρος θα τα καταφέρεις , και θα έχεις κάνει καλό και στην περιοχή που θα πας.Εχεις και το εφόδιο, την εμπειρία που ήδη φαντάζομαι θα έχεις από την κατασκευαστική εταιρεία Καλή τύχη Μακάρι η κρίση να μας οδηγήσει σε τέτοια μονοπατια για επιστροφή στην περιφέρεια, θα έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στο μέλλον της πατρίδας μας.Στο γράφει ένας συνάδελφος που το έκανε πριν 20 χρόνια και θεωρώ ότι είναι η πιο σοφή απόφαση που έχω πάρει στην ζωή μου

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

και εγώ το είδα μετά , αλλά δεν πειράζει , ευκαιρία να ακουστεί κα πάλι η προτροπή μου , για έξοδο από το κλεινόν άστυ και μια μια διαφορετική ζωή ποιό ποιοτική , που ενδεχομένως μακριά από ηχορυπάνσεις καυσαέρια και άγχοι για επιβίωση σε συνθήκες ζούγκλας, να είναι και μεγαλύτερη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.