Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμαρτυρία Μηχανικων για καθυστερηση συντάξεων...


dimitris GM

Recommended Posts

πολυ σωστα

ο καθε ενας δικαιουται να καταθεσει μηνυση για παραβαση καθηκοντος/για καταχρηση εξουσιας/για προσβολη προδωπικοτητας/δια διακινδυνευση ζωής και "τον μισο ποινικο κωδικα"

κατα Προεδρων Οργανισμων/υπαλλήλων και κατα παντος ετερου....

Αν κατατεθουν  μερικες χιλιαδες τετοιες μηνυσεις, θα το ξανασκεφουν ολοι οσοι δινουν εντολες "καθυστερησης" και οσοι αποδεχονται τετοιες εντολες να καθυστερουν...

Εξ αλλου, με βαση την προαναφερθεισα αποφαση, δικαιουται αυτοτελη "αποζημιωση".

υγ

Οσον αφορα τις προσληψεις.... ειδικων  συνταξιολογων  που προανεφερε ο καν62,

 ...θα ειναι μεν  μεσα στα επιχειρηματα του Δημοσιου,

αλλά, κατ' αντιστροφη του "επιχειρηματος"

οχι μονον  δεν δικαιολογουν την καθυστερηση αλλα την αποδεικνυουν - εξ αντιδιαστολης - 

οτι  αυτη οφειλεται σε μη προσληψη αυτων των ειδικων εδω και 5 χρονια.

Η οποία  παράλειψη αποτελει κύρια αιτία  της ευθυνης του και οχι "απαλλαγης του"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Tasos P Συμφωνώ ότι η μόνη λύση είναι η δικαστική η οποία όμως μπορεί να πάρει χρόνια και να μην έχει άμεσο αποτέλεσμα. Οπότε γι'αυτό πρέπει να ασκούνται πιέσεις και για άμεσες λύσεις είτε αυτές είναι μερικώς αποδεκτές είτε όχι. Ο υπολογισμός της ειδικής προσαύξησης για παράδειγμα σύμφωνα με την εγκύκλιο πετρόπουλου (που ισχύει κανονικά για τους προ 12/5/2016 συνταξιούχους) θα έδινε μια άμεση προσωρινή λύση. Υπενθυμίζω ότι εκεί ορίζονταν ως τεκμαρτός ασφαλιστέος μισθός για την ειδική τα 1.524,60 για όλους που είναι και το ορθό (μισθωτούς και ΕΕ). Πλέον έχουμε το απίθανο οι ΕΕ να πάνε στην ειδική με ασφαλιστέο 900 ευρώ και οι ΔΥ και ΙΥ με 2000+ το οποίο φυσικά είναι εντελώς παράνομο. Μόνο από αυτή την αλλαγή οι συντάξεις θα ανέβαιναν κατά 200+ ευρώ για τους ΕΕ και η σωρευτική μείωση που έχουν υποστεί θα μειώνονταν. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι αυτό είναι το μόνο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

@NeckBreaker Εφ' όσον έχουν μειώσει τον ασφαλιστέο για τους ΕΕ στα 900 και τον έχουν αυξήσει για τους ΔΥ στα 2000 (από τα 1524,60 και στις δύο περιπτώσεις), στην ουσία έχουν κόψει τα λεφτά από τους ΕΕ και τα έχουν δώσει στους ΔΥ. Δηλαδή ο ΕΦΚΑ πληρώνει τα ίδια ποσά για συντάξεις όπως πλήρωνε και πριν τον Μάιο 2016 αλλά κατανέμονται άνισα. Και όλα αυτά γίνονται με  Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, δεν γίνονται βάση κάποιου νόμου. 

Η πιο απλή προσφυγή που μπορεί να γίνει και να αποτελέσει οδηγό είναι για Μηχανικό ο οποίος ήταν για 40 χρόνια Ελεύθερος Επαγγελματίας, δεν υπήρξε ποτέ μισθωτός ή να είχε κάποιου άλλου είδους μισθολογική σχέση. Νομίζω η πληθώρα των συναδέλφων στο ΜΗΝ ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Αλλά η αδικία είναι επίσης ορατή και σε συναδέλφους όπως ο @antloukidis ο οποίος ήταν μισθωτός. 

Με τις πιέσεις δεν γίνεται τίποτα γιατί σαν ΕΕ δεν μπορούμε να εξασκήσουμε πίεση. Εμείς δεν είμαστε ΔΥ να τραβήξουμε μια απεργία και να τα διαλύσουμε όλα. Οι ΔΥ μπορούν να εξασκήσουν πίεση και το κάνουν και η Κυβέρνηση μαζεύεται και τους τα δίνει. Αρα μόνο δικαστικά ότι γίνει και φυσικά ελπίζουμε να μην κλείσει τα μάτια το ΣτΕ και σφυρίξει κλέφτικα.

 

Edited by Tasos P
Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν να μην ταυτίζονται οι ΔΥ μηχανικοί με την κατηγορία των μισθωτών. Η διαφορετική αντιμετώπιση αφορά μισθωτούς και ε.ε. και όχι ΔΥ και ε.ε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@nikmmech Λάθος, σύμφωνα με τις αποφάσεις ΣτΕ 1880/2019 & 1888/2019 της Ολομέλειας ΣτΕ της 4/10/1019, η εξομοίωση αυτή «μισθωτών και μη μισθωτών, ήτοι κατηγοριών ασφαλισμένων με ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος, υπό ενιαίους κανόνες εισφορών και παροχών (άρθρα 39, 40 και 41 του ν. 4387/2016), αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ισότητας, από της απόψεως της ενιαίας μεταχειρίσεως προσώπων που τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες».  Η παραδοχή αυτή του 20% όμως δεν λαμβάνει υπόψιν της το γεγονός ότι οι μισθωτοί έχουν καταβάλλει εισφορές ύψους 6,67% επί των αποδοχών τους από την εργασία τους, καθώς το υπόλοιπο της εισφοράς (13,33%) βαρύνει τους εργοδότες τους, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αυτόν τον τρόπο υπολογισμού «μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών», θεωρείται ότι έχουν καταβάλλει το 20% των αποδοχών τους από την εργασία τους.

Οπότε ο διαχωρισμός μετά τις αποφάσεις του ΣΤΕ είναι μισθωτοί γενικά και μη μισθωτοί.. Μέχρι στιγμής η απόφαση αυτή έχει γραφτεί εκεί που δεν πιάνει μελάνι και από τον Βρούτση με το νομοσχέδιό του και από τον επόμενο.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 7/7/2021 at 11:34 ΠΜ, Tasos P said:

Αλλά η αδικία είναι επίσης ορατή και σε συναδέλφους όπως ο @antloukidis ο οποίος ήταν μισθωτός. 

H "μισθωτή" περίοδος, πήγε ...υπέρ πατρίδος, καθώς ήταν προ 2002!

Υπήρχε βάβαια το τελευταίο 10μηνο του 2017, που ήμουν ΕΕ (μπλοκάκιας) ....αλλά μισθωτός για ΔΟΥ (και βελτίωσε 100% την προσωρινή)

Υπόθεση ...ουγκαγκαμπουμ μπιρλιγκαγκά!!!

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.