Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικύρωση τοπογραφικού


Recommended Posts

Επειδή το τοπογραφικό θα πάει σε τράπεζα και θα το βρώ καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσω του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών που σημαίνει ότι απλά θα μου δώσουν μια φωτοτυπία απο το πρωτότυπο το οποίο και δεν θα δώ, τι χρειάζεται να κάνω στη τελική για να το επικυρώσω λ.χ στα ΚΕΠ...απλά τους πάς τη φωτοτυπία αφού πρώτα ζητήσω σφραγίδα από το συμβολαιογραφικό σύλλογο για το ακριβές αντίγραφο? Γιατί zena έχεις εκπλαγεί?

δεν ξέρω αν απαντήθηκε ήδη διότι μου είναι δύσκολο να διαβάσω τόσες σελίδες

πάντως μπορείς να ζητήσεις το αντίγραφο να αναγράφει τις μαγικές λεξούλες "ακριβές φωτοαντίγραφο" και μη σου πως πως θα τις γράφει ήδη

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@myri

δεν ξέρω αν απαντήθηκε ήδη διότι μου είναι δύσκολο να διαβάσω τόσες σελίδες

πάντως μπορείς να ζητήσεις το αντίγραφο να αναγράφει τις μαγικές λεξούλες "ακριβές φωτοαντίγραφο" και μη σου πως πως θα τις γράφει ήδη

 

Δεδομένου ότι δεν έχεις διαβάσει όλες τις σελίδες αυτού του θέματος, δικαιολογημένα δεν κατάλαβες το τελευταίο μέρος.

 

Η πρόταση του Χάρη είναι να επικυρώσει ως ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου (ή άλλου αντιγράφου) ένας μηχανικός σήμερα, με βάση τις διατάξεις του 1599/86, το τοπογραφικό διάγραμμα που συντάχθηκε πριν από 70 χρόνια από άλλο μηχανικό, και, βέβαια, παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της βεβαίωσης (πάνω σ' αυτό το αντίγραφο) από το σημερινό μηχανικό ότι το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο !!!

Link to comment
Share on other sites

Με μια διαφορά που έχει σημασία

Το φωτοαντίγραφο του τοπογραφικού και κάθε άλλου δημόσιου εγγράφου μπορεί να το επικυρώσει με υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 οποιοσδήποτε πολίτης είτε είναι μηχανικός είτε οτιδήποτε.

Επικυρώνοντας το φωτοαντίγραφο όχι μόνο του τοπογραφικού αλλά οποιουδήποτε εγγράφου δε σημαίνει ότι ασπάζεσαι τις πληροφορίες που περιέχει και τα αναγραφόμενα σ' αυτό. Απλώς πιστοποιείς ότι είναι ακριβές φωτοαντίγραφο.

Link to comment
Share on other sites

_ Να μην ήταν ποτέ και να κτίστηκε παράνομα.

_ Να μην ήταν ποτέ και να κτίστηκε με νόμιμη οικοδομική άδεια που όμως δεν θα έπρεπε να εκδοθεί ποτέ διότι η πολεοδομία έκανε λάθος καθότι δεν πρόσεξε ότι το οικόπεδο δεν ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο!

Link to comment
Share on other sites

Για οικόπεδο το οποίο εκ του τοπογραφικού βλέπει πλήρως σε διανοιγμένη αστική οδό στο κέντρο της Αθήνας....?

Link to comment
Share on other sites

Για κτισμένη πολυόροφη οικοδομή είναι κομματάκι απίθανο να μην έχει αρτιότητα αλλά όχι αδύνατο.

Αυτό που θα μπορούσες να πάρεις είναι, όπως είπες, αντίγραφο από το τοπογραφικό που συνοδεύει το συμβόλαιο (μάλλον την σύσταση) το οποίο είναι αυτό και μόνο αυτό χωρίς να σου λέει κάτι για το σήμερα.

Εάν ο συμβολαιογράφος που το συνέταξε έχει πεθάνει τότε το συμβόλαιο θα το έχει κάποιος άλλος συμβολαιογράφος ο οποίος και πήρε όλους τους τόμους του συχωρεμένου.

Περνώντας από το γραφείο του και μπορείς να δεις το πρωτότυπο και να ζητήσεις αντίγραφο επικυρωμένο από τον συμβολαιογράφο με τα απαραίτητα χαρτόσημα και σφραγίδες.

Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτή η βεβαίωση περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας. Απ' όσο ξέρω κανείς δεν μπορεί να υπογράψει πως αν το αρχαίο τοπογραφικό είναι σωστό, αν δεν έχουν αλλάξει οι όροι δόμησης και αν ο χρόνος πάγωσε μετά την σύνταξη του εν λόγω τοπογραφικού, τότε όντως το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Εκτός να εννοούνε πως τους αρκεί η αρχαία βεβαίωση του πιθανώς νεκρού τοπογράφου που υπάρχει από το 36 στο συμβόλαιο.

 

Υ.Γ. Η σύσταση (του 1957?) λογικά έχει πιο πρόσφατο και σωστό τοπογραφικό καθότι είναι και αυτό που κατατέθηκε με την οικοδομικής άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν διάβασα κάπου πως έχεις αντίγραφο του τοπογραφικού της άδειας.

Οπότε πήγαινε αυτό με σφραγίδα "ακριβές αντίγραφο" από την πολεοδομία.

Τζάμπα το μελάνι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.