Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλακάκι πάνω απο ασφαλτόπανο


SOCRATIS

Recommended Posts

Για να γίνω ποιο σαφής θέλω να δώσω ρύσεις στο δώμα ,στεγανωτητα (υπάρχουν τρια τεσσερα σημεία που σταζουν νερό) και να λειτουργησει ως κηποταρατσα (πέργκολα και πολλες γλάστρες).Η οικοδομη ειναι παλαια και προληπτικά δεν θέλω πολύ βαρος.

 

Κατέληξα (μεχρι στιγμής) σε περλομπετον ς για τις ρύσεις.Αυτο όμως απαιτεί στεγανωποιηση και μου είπαν να προσθέσω ασφαλτοπανο και απο πάνω πλακακι για βατότητα .

Αλλος μου τα είπε και αλλιως ,να περάσω ασφαλτοπανο , απο πανω τσιμεντοκονια για ρύσεις και μετά πλακακι.

Αλλος μου ειπε να περάσω το πλακακι κατευθέιαν στο περλομπετον και να μην βάλω ασφαλτοπανο.

 

Αλλος μου ειπε να ρίξω τσιμεντοκονια και απο πανω να περασω 2-3 χερια από ενα τσιμεντοειδες -ελεστικο κονιαμα και ούτε πλακακι ούτε ασφαλτοπανα.

 

Ψάχνω την απλοτερη αλλά και ορθότερη λύση ,βοηθήστε με παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παρακάτω αναφέρεται ενα υλικό νανοτεχνολογίας που μπορει να στεγανοποιησει τσιμεντοκονια σε βάθος .Ως 1 εκ. με επάλειψη και μεσα στο κονιαμα (όσο το 1/3 του νερου που απαιτητο) σε όλη την μάζα .

Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς ;

http://www.nanophos.com/SurfaPore_el.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

οι ρήσεις κανονικά πρέπει να δοθούν πριν την τοποθέτηση του ασφαλτόπανου.

Οι στρώσεις είναι:

Ρήσεις με περλομπετόν ή αφρομπετόν 1,5-2%

Ασφαλτόπανο 4,5 ή 5 kg/m2

Τσιμεντοκονία 3-4 πόντους με ρητίνες, πλαστικοποιητή και ίνες πολυπροπυλενίου

Στρώσιμο πλακάκι.

Το σκέτο πλακάκι στο δώμα δεν δημιουργεί υγρομόνωση. Αντιθέτως μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

http://www.*****************

 

Όχι αναφορά σε εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες ή/και προϊόντα (εκτός αν πρόκειται για αποκλειστικούς εισαγωγείς ή πατέντες).

ss_sk

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βάλεις περλομπετο για τη δημιουργία ρύσεων, επάλειψη με hyperdesmo pb 2k, επίπαση με άμμο θαλάσσης και τέλος πλακάκια.

Link to comment
Share on other sites

Κατά την ταπεινή μου γνώμη καλύτερη υγρομόνωση σε δώμα για τα ελληνικά δεδομένα έιναι η παρακάτω: Περλομπετόν με σωστές ρύσεις. Στεγάνωση με κάποιο καλό στεγανωτικό. Κεραμικά πλακάκια τοποθετημένα με καλή κόλλα πλακιδίων. Αρμοί συστολής/ διαστολής ανά 4 μ σε κάθε κατεύθυνση και 4-5χιλ αρμοί τουλάχιστον στα πλακάκια. Τεκμηρίωση:

 

To περλομπετόν δεν προσθέτει μεγάλο βάρος, δουλεύεται σχετικά εύκολα, ενδείκνυται για τη διαμόρφωσης ρύσεων και πριν στεγνώσει καλά η τελική επιφάνεια τρίβεται. Επιπλέον βελτιώνεις τη θερμομόνωση του δώματος - πολύ σημαντικό αυτό όχι μόνο για την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά των υλικών στις θερμοκρασιακές μεταβολές (εσωτερικές & εξωτερικές)

 

Πολύ σημαντικές οι ρύσεις - να μη στερνιάζει πουθενά νερό. Έλεγχος με αλφάδι γιατί αρκετοί τεχνίτες δεν είναι πάντα τόσο προσεκτικοί με αυτό.

 

Η στρώση στεγάνωσης τσιμεντοειδούς φύσης, συνήθως δύο συστατικών εφαρμόζεται με πινέλο και αποτελεί την ουσιαστική υγρομόνωση και τελική δικλίδα ασφαλείας.

 

Μία καλή κόλλα πλακιδίων και πλακάκι είναι η πρώτη γραμμή άμυνας. Οι καλές κόλλες πλακιδίων έχουν πολύ καλές αντοχές και το κυριότερο καλή συμπεριφορά και αντοχή σε συστολές& διαστολές. Οι αρμοί απαραίτητοι για μεγάλες επιφάνειες. Η κόλλα έιναι ποιο σημαντική από το πλακάκι οπότε εάν υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί επένδυσε περισσότερα σε καλή κόλλα και λιγότερα στο πλακάκι (αυτό δε σημαίνει πως βάζεις ότι φθηνότερο υπάρχει στην αγορά). Ένα απλό τεστ είαι αν ρίξεις λίγο νερό στο πλακάκι και να δεις πως αλλάζει χρώμα δηλαδή τι απορροφητικότητα έχει.

 

Απέφυγε σκούρα πλακάκια και στόκο αρμολόγησης για ευνόητους λόγους. Ειδικό γαλάκτωμα στο τελικό στόκο αρμολόγησης για βελτίωση χαρακτηριστικών. Αρμοί συστολής / διαστολής υπάρχουν έτοιμοι στο εμπόριο απέφυγε να τους βάλεις κατά μήκος της ρύσης. PM, αν θες κάποιες εταιρείες που θεωρώ καλές.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ξεθάβω αυτό το θέμα από τα παλιά γιατί με ενδιαφέρει και θέλω να ρωτήσω ένα δυο πράγματα ακόμα.

Σκέφτομαι να κάνω χρήση της ταράτσας, ως ελαφρό ταρατσόκηπο, πρακτικά ζαρντινιέρες ξύλινες γύρω γύρω, κάποια καφασωτά για απόκρυψη, μια ψηστάρια BBQ, ένα πάγκο με νεροχύτη...γενικά απλά πράγματα, ούτε πέργκολες, ούτε υπερπαραγωγές.

 

Στην τάρατσα έγινε θερμομόνωση προν κάποια χρόνια όπου τοποθετήθηκε (με τη σειρά από κάτω προς τα πάνω) πολυστερίνη, ελαφρομπετόν, πίσσα - ασφλτόπανο με όψη ψηφίδας. Μετά από κανά δυο χρόνια το πέρασα με ένα υλικό ελαστικό άσπρο κυρίως για λόγους αντανάκλασης.

 

Τώρα θέλω να βάλω ή πλακάκια από πάνω ή αυτά τα ξύλινα που πατάνε σε δικές του βάσεις. Στη δεύτερη περίπτωση να προχωρήσω ως έχει πάνω από το ασφαλτόπανο ή να κάνω ότι θα έκανα και για τα πλακάκια;

 

Το άλλο που με προβληματίζει πιο πολύ είναι ότι σε μια πλευρά περίπου 3 μέτρων θέλω να σηκώσω ένα τοιχάκι για απόκρυψη το οποίο ίσως από τη μέσα μεριά να φιλοξενήσει ένα πάγκο για να μπει νεροχύτης ή θα μπορούσε και ένα τμήμα του να είναι η ψησταριά. Το ερώτημα είναι αυτό το τοιχάκι πως ξεκινά από το διαμορφωμένο έδαφος να χτίζεται; Ρίχνοντας απλά κάποια τσιμεντοκονία; Δεν θα πρέπει να στηριχθεί κάπου να μην το πάρει ο αέρας. Σκέφτομαι να το αγκυρώσω με σίδερα σε στηθαίο και τοίχο της απόληξης του δώματος δεξιά αριστερά.

 

Από την άλλη σκέφτομαι να μπουν πρώτα τα πλακάκια και επ'αυτών να τοποθετηθούν τα επιμέρους στοιχεία, ψησταριά, πάγκος απλά επικαθήμενα χωρία καμμία στήριξη παρά μόνο με το βάρος τους. Αυτό δεν είναι καλύτερο σε περίπτωση σεισμού. Το σπίτι είναι παλιό αλλά ο όροφος που βρίσκομαι (Β) και η οροφή του είναι κατασκευασμένος το ~82. Πέδιλα και υποστηλώματα δυστυχώς δεν αντέχουν για πάνω σήκωμα ορόφου (μιας και έχει υπόλοιπο συντελεστή) αλλά φαντάζομαι τα φορτία που αναφέρω παραπάνω είναι πολύ κατώτερα από αυτά που συνήθως υπολογίζονται οι πλάκες και τα δοκάρια. Γενικά πόσα κιλά το τετραγωνικό μέτρο συνηθίζεται να πέρνεται ως φορτίο στην πλάκα;

 

Αν κάποιες ερωτήσεις σας φαίνονται 'περίεργες' μην με παρεξηγάτε, μηχανολόγος είμαι, χρόνια στη βιομηχανία και τώρα στην εκπαίδευση και με οικοδομικές εργασίες έχω μικρή εμπειρία. Από πρόσφατη ανακαίνιση μπάνιου διαπίστωσα ότι μάστορες και επιβλέποντες γενικά είναι ημιμαθείς και πρέπει να είσαι καλά διαβασμένος στο τι μπορεί να γίνει και πως.

 

Και για να σας προλάβω, Θεωρείτε απαραίτητο να πάρω μηχανικό να μου κάνει στατική μελέτη για να βάλω μια ψησταριά στην ταράτσα και να στρώσω πλακάκια?

Link to comment
Share on other sites

αλιμονο αν κανεις στατικη μελετη για να βαλεις πλακακια,εκτος αν ξερεις οτι η πλακα σου ειναι πολυ κακοκατασκευασμενη,ελλειπης οπλισμος,μικρη αντοχη σκυροδεματος,διαβρωσεις,αποκαλυψεις οπλισμων κτλ,τις οποιες πρεπει ετσι και αλλιως να αντιμετωπισεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.