Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσυρση παλιών κλιματιστικών


fraafr

Recommended Posts

Μόλις βγήκε και ανακοινώθηκε και στην τηλεόραση.

Ελπίζω μόνο να μην γίνει ένα μπάχαλο με τις επιδοτήσεις :

 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/06/2009_282227

Link to comment
Share on other sites

Η δράση Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικά που ανακοινώθηκε αφορά επίσης τους μηχανικούς που εργάζονται σε επιχειρήσεις εμπορίας (ή κατασκευής) κλιματιστικών καθώς πρέπει να τα δηλώσουν για να συμπεριληφθούν στα εγκεκριμένα κλιματιστικά

 

Δείτε σχετικά: http://espaengineers.wordpress.com/2009/06/02/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

κανονικά αυτός που κάνει την πώληση-αποξήλωση-τοποθέτηση

 

γι' αυτό πληρώνεται και αυτός και γι'αυτό πληρώνουμε υποχρεωτικά και ένα ποσό για ανακύκλωση σε κάθε νέα συσκευή που αγοράζουμε

Link to comment
Share on other sites

Το ερωτημα ειναι καλο, η απαντηση λογικη, η απορεια.. και ποιος ελεγχει αν και κατα ποσο ακολουθησαν την διαδικασια αυτη τη φορα ειδικα που τα νουμερα ηταν τεραστια??? Μαλον θα παραμεινει απορεια..

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον, θα γίνει ότι και στα υπόλοιπα προγράμματα. Δουλειές του "ποδαριού".

Μπήκαν στο πρόγραμμα για να πάρουν τα κονδύλια, δεν ξέρουμε εάν τα διοχετεύσουν όλα, δεν ξέρουμε πως και "πότε' θα διοχετευθούν και αν τελικά θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

Εχω βέβαια τις αμφιβολίες μου για το εν λόγω εγχείρημα.

Πιστεύω ότι δεν θα έχει και αποτέλεσμα.

Το σύνολο των οικιών είναι εφοδιασμένες με κεντρικές θερμάνσεις και τα μεγάλα συγκροτήματα με κεντρικά συστήματα κλιματισμού.

Η λειτουργία όλων αυτών των συσκευών περιορίζονταν για μια μικρή χρήση της τάξης σε σύνολο 1-1,5 μήνες/έτος κυρίως σε καλοκαιρινή περίοδο.

Επομένως πόσο θα μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος και η μείωση των ρύπων ?

Απλά θα αποφύγουν κάποιες ώρες αιχμής.

Αν είναι να δαπανηθούν τόσα χρήματα γι αυτό το σκοπό, σαν εγχείρημα δεν μου λέει τίποτα.

Χρόνια τώρα μιλάμε για ήπιες μορφές ενέργειας και για συστήματα γεωθερμίας που αναφέρουν κάποιοι συνάδελφοι σε άλλο θέμα.

Μια επιδότηση για την αγορά όλων αυτών των συσκευών - μηχανημάτων θα είχε μεγαλύτερο όφελος από την εν λόγω απόσυρση.

Η αγορά τους όπως αναφέρετε κοστίζει ακριβά, και λίγοι είναι αυτοί που θα επιλέξουν ένα τέτοιο σύστημα σε σχέση με τα συμβατικά.

Ας δώσουν κίνητρα για αγορά ανεμογεννητριών-φωτοβολταϊκών-γεωθερμικών που η χρήση τους δεν περιορίζεται μόνο λίγους μήνες αλλά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους.

Αυτός είναι ο προβληματισμός μου και γι αυτό δεν υποστηρίζω και την εν λόγω ενέργεια της απόσυρσης.

Link to comment
Share on other sites

και το ηθικό δίδαγμα

όποιος επιβάρυνε το περιβάλλον επιβραβευεται με επιδότηση

 

και το κορυφαίο αν οικογένεια επιδοτούνται όλα τα κλιματιστικά

Link to comment
Share on other sites

Απλώς υπήρχαν τα χρήματα διαθέσιμα από ευρωπαϊκά προγράμματα και είπαμε να τα εκμεταλλευτούμε, να κάνουν δουλειές τα καταστήματα πώλησης κλιματιστικών και οι ψυκτικοί και να πούμε ότι είμαστε και οικολόγοι και νοιαζόμαστε για το περιβάλλον γιατί πολλές ψήφους πήραν οι διάφοροι οικολόγοι στις Ευρωεκλογές.

Το πρόβλημα όμως είναι η έλλειψη θερμομόνωσης στα κτήρια και ακόμα δεν είδαμε κάποια επιδότηση για την επίλυσή του. Ίσως να είναι το επόμενο μέτρο.

Link to comment
Share on other sites

Αχχχχχχχχχχχχχχ, στην Ελλάδα ζούμε!!!!!!

 

Εδώ δόθηκε επιδότηση για να αγορασθούν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και πολυτελείας και αδειάσαν οι αντιπροσωπείες απ' αυτά.

Τι κάναμε δηλαδή, επιδοτήσαμε τη γερμανική βιομηχανία και τους τοπικούς εμπόρους. Αφού ως γνωστό η Ελλαδίτσα μας δεν παράγει ούτε ..βίδα.

 

Μα τι λέω τώρα, εδώ ξέχασα τις τράπεζες με τα 28 δις και τη στήριξη τους στην Ελληνική οικονομία 8-)

 

Τι σας κάνει εντύπωση λοιπόν τώρα; Στο κάτω κάτω μειώνουμε και την ενεργειακή ζήτηση στη χώρα μας αφού όλα τα καινούρια κλιματιστικά θα είναι κλάσης Α :grin::grin:

 

Περιμένετε να μπούνε και οι αλουμινάδες με τα κουφώματα στο παιχνίδι. Στο κάτω κάτω παράγονται εδώ και απασχολούν προσωπικό εδώ.

 

Οι ενεργειακοί επιθεωρητές κτιρίων που κολλήσανε;;

Εδώ μιλάμε ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ των εταιρειών εμπορίας εξοπλισμού, καθώς παίζει έντονα οι εταιρίες να πιστοποιούν τους επιθεωρητές και δε θα μπορεί ο κάθε ΜΜ ή ΗΜ να πιστοποιείται ανεξάρτητα!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.