Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύγκριση κόστους σιδηροκατασκευής και κατασκευής με μπετόν


marios02

Recommended Posts

Καλησπέρα, επιθυμώ να χτίσω δεύτερο όροφο σε μονοκατοικία (περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα). Έχω λάβει προσφορά από μηχανικό για σιδηροκατασκευή στα 30000 ευρώ (δεν περιλαμβάνονται στέγη, τοιχοποιίες κλπ στην τιμή, είναι μόνο η μεταλλική κατασκευή).

Γνωρίζετε αν η κατασκευή από μπετόν μου στοιχίσει λιγότερα, δεδομένου ότι έχω ακούσει πως οι σιδηροκατασκευές έχουν τσιμπηθεί τον τελευταίο καιρό;

Link to comment
Share on other sites

Βασικό θέμα το κόστος βεβαίως, πλην όμως αυτό τίθεται σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα, εαν ο μηχανικός σου έκρινε ότι για στατικούς λόγους (ισόγειο παλιάς οικοδομής με επισφαλείς αναμονές υποστυλωμάτων) ότι πρέπει ο όροφος να έχει σκελετό μεταλλικής κατασκευής θα το δεχτείς είτε είναι φτηνότερο είτε όχι.  Για το θέμα διαφοράς κόστους θα πρέπει να το αναθέσεις στον μελετητή μηχανικό σου για να σου κάνει αναλυτικό προυπολογισμό (εφόσον βεβαίως κρίνει ότι και οι δυο στατικοί φορείς μπορούν να υλοποιηθούν). 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια, προσφορά χωρίς στατική μελέτη δεν νοείται. Άρα, πρώτα ξεκαθαρίζεις αν η μεταλλική κατασκευή είναι μονόδρομος (λόγω στατικής ανεπάρκειας του ισογείου), κάνεις την απαιτούμενη (και για την άδεια) μελέτη, και μετά παίρνεις προσφορές.

Εάν το υπάρχον έχει την απαιτούμενη επάρκεια για προσθήκη συμβατικής κατασκευής, να την προτιμήσεις.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ανεξαρτητα των ακριβεστατων τοποθετησεων των συναδελφων να εχεις υποψιν σου τα εξης δεδομενα:

1) Ο χαλυβας ειναι εισαγομενο προιον με οτι αυτο συνεπαγεται στο κοστος.

2) Τα συνεργεια που μπορουν να εκτελεσουν μια μεταλλικη κατασκευη χωρις αποκλισεις απο τις προδιαγραφες ειναι λιγα. Ιδιως στην επαρχια μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου.Μην ξεχνας οτι δεν φτιαχνεις καγκελα.

3) Απο τη φυση της η μεταλλικη κατασκευη δεν επιδεχεται καμμια σχεδον ανακριβεια κατα την υλοποιηση της .

4) Επειδη τα μεταλλικα στοιχεια (κολωνες ,δοκαρια κ.λ.π ) ειναι προκατασκευασμενα υπαρχουν πολλα ρεταλια για πεταμα (πληρωνονται ομως)

5) Μεγιστη προσοχη και σοβαρη δαπανη για την βαφη της αν βρισκεται σε παραθαλασσιο περιβαλλον (οπως αυτο προσδιοροζεται στις προδιαγραφες).

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όλα τσιμπήσανε.

Τοιχοποιία κ μέταλλο δεν κάνουν καλή παρέα πάντως (διαφορετική παραμόρφωση), μάλλον θα πρέπει να πας σε ξηρή δόμηση για τον όροφο.
Επίσης ιδιαίτερη προσοχή θέλει η σύνδεση της μεταλλικής κατασκευής με το υπάρχον σκυρόδεμα, γιατί τα αγκύρια τύπου hilti μπορεί να του κάνουν ζημιά.

Δύσκολο παζλ γενικά. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως θέλει καλή αποτίμηση η αντοχή του υπάρχοντος, επίσης ακριβούτσικο σπορ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.