Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένσταση πολεοδομικής παράβασης


Recommended Posts

Το σκέφτηκα λίγο, και δεν νομίζω οτί ταιρίαζει η ερώτηση σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες. Αν είναι λάθος, παρακαλώ να μετακινηθεί εκεί που πρέπει.

 

 

Λοιπόν,

 

1) Ένσταση πολεοδομικής παράβασης σε πόσες μέρες δικάζεται;

2) Αν γίνει αναβολή, σε πόσες μέρες γίνεται η εκδικάση;

3) Υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό των αναβολών;

 

Αν μπορείτε παρακαλώ να δώσετε και τον αντίστοιχο νόμο.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

το σκέφτηκες και είπες να το βάλεις εδώ που λέμε τ'ανέκδοτα?

 

εγώ στη θέση σου, στους ναυπηγους αεροσκαφών θα το postαρα για τους μπλοκάρω

Link to comment
Share on other sites

Είδα κάτι threads για εκτιμήσεις ακινήτων κτλ και λέω ίσως να μην πέσει πολύ άκυρο. Φαντάζομαι το σωστό είναι Άδειες-Διαδικασίες-Δικαιολογητικά τότε.

 

mod δωσ'του delete. Θα το βάλω στις άδειες κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Σας έχει τύχει μετά από Ν χρόνια στο επάγγελμα (είτε ως αυτόνομοι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε ως "οιωνεί" μισθωτοί με ΑΠΥ), να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να σκέφτεστε να κάνετε καταγγελία πολεοδομικής παράβασης σε ανεγειρόμενη οικοδομή σε όμορο οικόπεδο στο δικό σας? Αναζητώ λοιπόν τη βοήθειά σας σε μια πραγματική κατάσταση, δεδομένου ότι δεν υπερηφανεύομαι για τις γνώσεις μου στον ΓΟΚ και στην διαδικασία ενστάσεων πολεοδομικών παραβάσεων.

 

Στην ουσία του θέματος:

Περιοχή: Θρακομακεδόνες-Πάρνηθα.

Συγκεκριμένα: Ανεγειρόμενη οικοδομή (κατοικία) σε όμορο οικόπεδο στο δικό μου.

Θέμα: Νέο τοιχείο διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου (μάλλον?) σε στατική συνέχεια με το υπόγειο του νέου κτιρίου και κάθετα εν επαφή (χωρίς αρμό, φελιζόλ, κλπ.) στη δική μου περιτοίχιση (ή περίφραξη αν θέλετε). Στη δική μου περιτοίχιση, το θεμέλιο και το ύψος τοίχου μέχρι τουλάχιστον τη δική μου τελική στάθμη διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ μετά ο τοίχος διαμορφώθηκε με τσιμεντόλιθους (κατασκευή 1994).

 

Προβληματισμός: Σε περίπτωση σεισμού (όχι απαραίτητα μεγάλου), το τοιχείο διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του γείτονα θα προκαλέσει ζημιές στο δικό μου τοίχο περίφραξης, λόγω του ότι είναι σε στατική συνέχεια με το υπόγειο του και σε επαφή με τον τοίχο μου χωρίς κανενός είδους αρμό.

 

Φωτογραφίες: Εικόνα002-small.jpg και Εικόνα003-small.jpg, το τοιχείο όπως φαίνεται από το πίσω μπαλκόνι μου. Εικόνα004-small.jpg, Εικόνα005-small.jpg και Εικόνα006-small.jpg: όψεις του τοιχείου από τη φάτσα του οικοπέδου της νέας οικοδομής. Δεξιά του τοιχείου ο δικός μου τοίχος περίφραξης, αριστερά το υπόγειο της νεο-ανεγειρόμενης. Με προβληματίζει επίσης το γεγονός ότι στο τοιχείο έχουν αφεθεί αναμονές οπλισμού, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι θέλει να κάνει.

 

Ιδιοκτήτης νεο-ανεγειρόμενης: Έχει γίνει κουβέντα στον ιδιοκτήτη (έρχεται σχεδόν καθημερινά στην οικοδομή, πρόκειται περί γνωστού στα ΜΜΕ ας πούμε συναδέλφου, κατάληξη επαγγελματικού τίτλου σε -σολόγος) τουλάχιστον 3 φορές, όπου την τελευταία την έκανα ο ίδιος, απειλώντας ότι θα φτάσω στα "άκρα". Απάντηση: "Θα το δούμεεεε! Κάτι θα κάνουμεεεε!" και νυσταγμένο ύφος συνοδευόμενο με παρατεταμένo χασμουρητό και "γελάκι". Υπόψιν, ότι από το ξεκίνημα της οικοδομής, αφού πληροφορήθηκε ότι ο δικός μας τοίχος περίφραξης είναι εν μέρει από τσιμεντόλιθους, δήλωσε ότι θα κάνει και δικό του τοιχείο περίφραξης από την πλευρά του.

 

Ερωτήματα:

1. Υπάρχει πολεοδομική παράβαση?

2. Αν ναι και προχωρήσω σε καταγγελία σε ποιο/ποια άρθρα του ΓΟΚ ή άλλου κανονισμού μπορώ να στηριχθώ?

3. Αν και όταν κάνω την καταγγελία και μέχρι να εκδικασθεί, μπορώ να ζητήσω και εντολή παύσης εργασιών με το αιτιολογικό ότι μπορεί να προχωρήσουν οι εργασίες και να καλυφθεί η παράβαση?

4. Για τον ίδιο παραπάνω λόγο, μπορώ να πάω δικαστικά με ασφαλιστικά μέτρα για παύση εργασιών μέχρι την εκδίκαση της καταγγελίας?

5. Αν και όταν κάνω την καταγγελία, έχω αργήσει και έχει καλυφθεί η παράβαση (κατασκευή δικού του τοίχου περίφραξης, επίχωση σε τελικές στάθμες περιβάλλοντος χώρου, κλπ.), μπορώ να ζητήσω και αποκάλυψη αφανών εργασιών?

 

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και αναμένω απόψεις (έστω και σε προσωπικό μήνυμα).

post-12808-13188722404_thumb.jpg

post-12808-131887224075_thumb.jpg

post-12808-131887224089_thumb.jpg

post-12808-131887224101_thumb.jpg

post-12808-131887224113_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στην πρωτη φωτό , το υπόγειο αριστερά είναι εκτός περιγράμματος ισογείου ή κάνω λάθος ?

 

Πάρε τον αριθμό αδείας και πάρε από την πολεοδομία αντίγραφα των εγκεκριμένων σχεδίων. Εκει θα δεις τι γίνεται.

 

Η μη τήρηση των εγκεκριμένων σχεδίων είναι λόγος διακοπής εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να είναι γκαραζ

 

για εμένα το πιο βασικό είναι αν είναι επικίνδυνο

 

συμφωνώ με avgoust αντίγραφα από την άδεια

 

και πολύ σωστή κίνηση οι φωτογραφίες και αν μπορείς ρύθμισε τη μηχανή να βγάζει και ημερομηνία

 

αν δε βγάζεις άκρη με τον ιδιοκτήτη ενημέρωσε και τον επιβλέποντα

Link to comment
Share on other sites

Στην πρωτη φωτό , το υπόγειο αριστερά είναι εκτός περιγράμματος ισογείου ή κάνω λάθος ?

 

Μάλλον όχι, οι φωτογραφίες είναι κοντινές για να φανεί καλά το θέμα του τοιχείου του κάθετου στην περίφραξή μου. Στη στάθμη οροφής ισογείου/δαπέδου 1ου ορόφου έχει ορθογωνικές τρύπες στις άκρες της πλάκας με εξωτερικό περιμετρικό δοκάρι στην ίδια περασιά με το υπόγειο (αρχιτεκτονικό στοιχείο?), οπότε στη φωτογραφία βλέπεις την περασιά της πλάκας μετά την τρύπα και σου δίνει την εντύπωση ότι το υπόγειο είναι εκτός περιγράμματος ισογείου. Εκτός αν.... έχεις δίκιο.

 

Το αρχικό θέμα μου είναι αν το συγκεκριμένο τοιχείο που είναι εν επαφή με το δικό μου τοίχο περίφραξης και σε στατική συνέχεια με το κτίριό του είναι παράνομο. Αυτός το τοιχείο το έφτιαξε πιθανώς για να μεταβάλει την επίχωση του υπογείου καθ' ύψος στο βάθος του οικοπέδου, να κρατήσει τα χώματα της επίχωσης από την μπροστινή πλευρά του οικοπεδου και έτσι να κατασκευάσει το δικό του τοίχο περίφραξης με πολύ μικρότερο βάθος από το δικό μου.

 

Πάρε τον αριθμό αδείας και πάρε από την πολεοδομία αντίγραφα των εγκεκριμένων σχεδίων. Εκει θα δεις τι γίνεται.

Θα το κάνω και θα επανέλθω.

 

@myri: Δεν είναι γκαράζ, από την μπροστινή πλευρά έχει επιχώσει μέχρι σχεδόν τη στάθμη οροφής υπογείου. Το οικόπεδο έχει μεγάλο μήκος (>50μ) και μικρό πλάτος (όλα τα οικόπεδα στην περιοχή είναι ~1.000τμ λόγω υπάρχοντος σχεδίου πόλεως από την αρχή σύστασης του οικισμού), οπότε δεν έχει αρκετό πλάτος για να περάσει αυτοκίνητο είτε από δεξιά είτε από αριστερά, για να έκανε το γκαράζ στην πίσω πλευρά.

 

Θα προσπαθήσω (βλέπεις είμαι ~14ώρες/ημέρα στην εταιρεία) να βγάλω και άλλες φωτογραφίες και να ανεβάσω και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας να βγάλω αντίγραφα από την πολεοδομία και να μάθω το όνομα του επιβλέποντα.

 

Κάθε άλλη άποψη ή γνώμη ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.