Μετάβαση στο περιεχόμενο

Strad 4m-Vk


mkalliou

Recommended Posts

Μια ερώτηση για όποιον το ξέρει:

Στο "Π" ανελκυστήρα θέλω να δώσω δοκό η οποία ενώνει το ένα κατακόρυφο σκέλος του "Π" με το άλλο. Η δοκός αυτή φαίνεται ότι είναι συνδεδεμένη από τον ίδιο κόμβο στον ίδιο κόμβο. Στον λογικό έλεγχο βγάζει πρόβλημα. Ξέρετε καμμία λύση ή προχωράω έτσι και βλέπουμε;

Link to comment
Share on other sites

Άμα κάνεις 2 κόμβους πρόσθετους στην αρχή και στο τέλος της δοκού και μετά τροποποιήσεις τις ιδιότητες της δοκού δεν την βλέπει;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

την βλέπει! Είσαι μάγος... :)

 

Όμως έχω κι ένα άλλο πρόβλημα: Η δοκός συνδέεται με τους κόμβους αλλά τώρα, συνολικά το σύστημα δοκού - κόμβων είναι ασύνδετο με το υπόλοιπο μοντέλο... Δείτε και φωτό:

 

statiko.jpg

 

statiko1.jpg

 

Η δοκός 8 είναι η περίεργη... ;)

Link to comment
Share on other sites

Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να δώσεις το "Π" σαν 3 διαφορετικά στοιχεία τα οποία θα ενώσεις μεταξύ τους. Έτσι θα μπορέσεις να δώσεις τη δοκό που θέλεις.

Δοκίμασε (αν και έχει πολλές αλλαγές αυτό που προτείνω) και πες τι βγήκε.

Link to comment
Share on other sites

strad.jpgstradc.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

Γιάννη επειδή και εγώ είχα παρόμοια προβλήματα πρόσφατα είχα στείλει τη μελέτη στην υποστήριξη και μου το φτιάξανε αυτοί. Ανεβάζω και εικόνα για να δεις πως το φτιάξανε.

 

Το πρόβλημα είναι οτι έχεις κενά στους άκαμπτους βραχίονες.

 

Για αρχή σβήσε την Δ8 και κάνε move τους κόμβους 1004 και 1005 ώστε να είναι κεντρικά σε σχέση με τους δοκούς δηλ. 0.10 από την παρειά των δοκών. Μετά ξαναφτίαξε την Δ8 με κόμβο αρχής 1004 και τέλους 1005.

 

Μετα πρέπει να αλλάξεις τον κόμβο τέλους της Δ7 σε 1004 και της Δ9 σε 1005.

 

Τον κόμβο 1001 αν και τον βλέπει και έτσι καλύτερα κάντον move 0.25 αριστερά για είναι κεντροβαρικά σε σχέση με την Δ18.

 

Θες ενα κόμβο όπως έρχεται η Δ19 από κάτω και πατάει στο τοιχείο τον οποίο πρέπει να ενώσεις με τον 1004 με ειδικό σύνδεσμο.

 

Αν έχεις αναγνωρίσει πλάκες από πριν πιθανόν να χρειαστεί να τις αναγνωρίσεις ξανά και ίσως να θέλει αναγνώριση από τα σύνορα (πολλές φορές με την αυτόματη αναγνώριση δεν τις βλέπει σωστά).

 

Πρόσεξε τους κόμβους αρχής-τέλους των δοκών γιατί πολλές φορές όταν κάνεις αλλαγές στο μοντέλο δεν αλλάζουν αυτόματα.

 

Η Δ8 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου βγάλει δισδιαγώνιο τον οποίο δείχνει στα αναπτύγματα δοκών στο STRADPLOT.

 

Αν βάλεις ειδικούς συνδέσμους στο τοιχείο πρέπει να πας στις ιδιότητες και να βάλεις τις ανάλογες διαστάσεις πχ. ύψος 300 εκ. και πλάτος 25 εκ.

 

strad.jpg

strad.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργείς κόμβους στα σημεία που πατάει η δοκός, τους οποίους συνδέεις με ειδικούς συνδέσμους (άκαμπτους) με το ΚΒ του τοιχώματος. Μετά μένει να μη ξεχάσεις να ορίσεις την πιθανή συνέχεια δοκών.

Link to comment
Share on other sites

.....

Η Δ8 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου βγάλει δισδιαγώνιο τον οποίο δείχνει στα αναπτύγματα δοκών στο STRADPLOT.

 

Λόγω του παραπάνω αλλά και λόγω άλλων "πολυπλοκότητων" αποφάσισα να καταργήσω το "σκέλος 3" (δεξιό όπως το βλέπουμε στις εικόνες) του "Π".

Ούτως ή άλλως έχω nvy>0.90 και μιλάμε για διώροφο...επομένως δεν έχω ανάγκη για άλλα κατακόρυφα τοιχεία...

 

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!

 

Άλλο ερώτημα:

Όταν έχουμε τοιχείο υπογείου και το θεμελιώνουμε με πεδιλοδοκό (πως αλλιώς άλλωστε; ) το πρόγραμμα δημιουργεί ένα ψευδουποστύλωμα στο μέσο της δοκού και διασπά σε δύο δοκους εκατέρωθεν.

Αυτό βγάζει ροπές όπως στο παρακάτω σχήμα:

ropesdokoy.jpg

 

Είναι προφανές ότι η ροπή στην "στήριξη" Κ7 είναι προς τα κάτω (και μάλιστα πολύ μεγάλη) ενώ στην πράξη δεν είναι έτσι. Η πεδιλοδοκός θα έπρεπε να έχει μια κανονική παραβολή προς τα πάνω και καθόλου αρνητική ροπή στο άνοιγμα.

Τι λέτε (και τι κάνετε) γι' αυτό οι κάτοχοι του συμπαθούς κατά τ'άλλα προγράμματος μας;;

Link to comment
Share on other sites

Και κάποιο άλλο πρόβλημα που θέλω να θέσω στην διαδικασία επίλυσης με το strad:

Η παραπάνω εικόνα οπλισμών της δοκού είναι "φτιαγμένη" από μένα. Επειδή τα σίδερα που βγαίνουν είναι σαν τα μαλλιά της τρελλής....πρόσθετα σε κάθε στήριξη με τα μήκη αγκύρωσής τους κλπ.

 

Επειδή θεωρώ ότι είναι αδύνατον να εφαρμοστούν αυτά τα πράγματα στην πράξη και επειδή το κόστος είναι σχετικά μικρό για το ιδιοκτήτη, προσπαθώ σε κάθε συνεχή δοκό να έχω ενιαία σίδερα από το ένα άκρο στο άλλο της δοκού. Με αυτή την τροποποίηση βέβαια (η οποία απαιτεί πολύ κόπο πιστέψτε με...) επιτυγχάνεται οπωσδήποτε αύξηση της καμπιτικής αντοχής της δοκού....

 

Τι γίνεται λοιπόν με τον ικανοτικό σχεδιασμό στους κόμβους; Πρέπει οπωσδήποτε να μπω και να ξανακάνω επίλυση;

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη,

 

Αν μιλάμε για το 2όροφο που έλεγες πιο πάνω τότε 14Φ20 για πεδιλοδοκό μου φαίνονται πολλά.

 

Καταρχήν έχεις δώσει σωστά τα τοιχεία; (ειδικοί σύνδεσμοι στην κεφαλή, Ιz αλλαγών=1). Τσέκαρε αυτά πρώτα.

 

Τα τοιχεία μετά από κάποιο μήκος καλό είναι τα σπας σε επιμέρους πχ εγώ ένα τοίχωμα 5μ το σπάω σε 2 κομμάτια των 2,5μ κοκ.

 

Τις τάσεις στις πεδιλοδοκούς τις έλεγξες; Αν σε κάποιες είσαι πολύ πάνω από την μονάδα καλό είναι να παίξεις λίγο με τις διαστάσεις των ΠΔ.

 

Το Κ7 που δέιχνεις στην θεμελίωση είναι το σύνθετο τοιχείο που έδειξες σε προηγούμενο post. Επειδή στην θεμελίωση λογικά στο έχει μετατρέψει σε απλό τότε μπορεί να χρειάζεται κάποιους εξτρά κόμβους ή πεδιλοδοκούς.

Link to comment
Share on other sites

Για το τελευταίο έχεις δίκιο. Λάθος έκανα (ουφ!). Μπράβο παρατηρητικότητα φίλε μου!!

 

Τα τοιχεία τα έχω δώσει σωστά. Το κτίριο είναι 2όροφο με υπόγειο (σύνολο 4 στάθμες) σε περιοχή ζώνη ΙΙ (α=0.24g).

Ουσιαστικά δεν έχω πεδιλοδοκούς αλλά κοιτόστρωση. Λόγω του ότι δεν έχω το PLATE όμως, το λύνω με μια διαδικασία που έχουμε αναφέρει παραπάνω (με πεδιλοδοκούς κλπ).

Οι πεδιλοδοκοί έχουν διάσταση 100Χ50 (πΧυ) και ουσιαστικά είναι κρυφοδοκοί μέσα στην κοιτόστρωση... Είναι πολλά λες αυτά τα σίδερα; Ουσιαστικά μου προκύπτουν από τον οπλισμό στήριξης τον οποίο επεκτείνω σε όλη την δοκό...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.